Vi har nu sedan ca 3 veckor tillbaka arbetat med vår lägenhet och närmare bestämt badrummet. Det som kommer bli vårt badrum var tidigare separerat i en liten toalett ett något större badrum(fortfarande inte stort) och utanför dessa var det en liten korridor som även hade en ganska så väl tilltagen garderob men som var enligt oss något felplacerad samt inte så praktisk. . Badrummet och ifs hela lägenheten var egentligen i bra skick, men den var inte riktigt så som vi ville ha det, så det kommer bli en hel del förändringar. Här har ni en väldigt fin paintritad planritning på hur badrummet såg ut från början.

Vår plan var att göra detta till ett enda stort rum så vad vi började med att göra var att riva mellanväggarna och ta ut badkaret.. Men i Frankrike gör man inte saker enkelt här byggs innerväggarna i tegel, så att riva dem innebär en massa damm och småbitar att städa undan,

Här ser ni även den andra väggen vi rivit i bakgrunden. men den kommer ni få se mer av senare.

efter att alla väggar var rivna och dörrkarmar (i stål) var utrivna var det dags att ta bart det gamla kalket och klinkern samt bygga nytt innertak för att kunna sätta in spotlights och gömma resterna av väggarna, Dörrkarmarna här i frankrike är för övrigt inmurade i väggarna så om man vid något tilfälle behöver byta karmar får man ofa riva en del av väggen. (smidigt ellerhur?)

Efter att taket var klart och kaklet borta var det dags att fixa duschbasen, och i och med att vi bor på andra våningaen hade vi tyvärr inte möjligheten att få dushen i samma höjd som resten av golvet. så vi var tvugna att bygga en liten upphöjning för att kunna få till avlopp osv.

Här ser ni mig ta bort de sista gamla klinkersplattorna som var under toastolen. Där efter var det dags att börja kakla golvet.

Detta är vad vi hade gjort fram tills igår tyvärr glömde jag att ta bilder i dag, men vad vi gjort idag är att göra färdigt golvet samt börja med kaklet. Fler bilder och mer text kommer snart.

Likes

Comments