Idag är det sista dagen i Pokhara. Vi har bott på ett bra hotell med en helt fantastisk utsikt men imorgon är det dags för nya äventyr då vi beger oss ner mot chitwan.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Kapil har varit våra guiden under hela vandringen och de har varit så skönt att ha med honom. Vänligare människa får man leta efter. Tack för allt.

Likes

Comments

Vi är nu tillbaka i Pokhara efter fem dagars vandring i bergen. De har varit sjukt häftigt att vandra längs bergen och vi har sett galet fin natur. Jag var sjuk första dagen vilket gjorde att vi fick halvera vandringen den dagen. Spydde som en gris men nu mår jag prima. Vi frös ihjäl på kvällarna och nätterna då det bara var 4 grader och ingen isolering i husen och vi inte hade dem rätta kläderna med oss. På dagarna var vädret för det mesta bra och vi fick verkligen njuta utan av fin miljö.

På den tredje dagen nådde vi den högsta punkten på vandringen då vi gick upp klockan 5 på morgonen och började vandra för att nå toppen av Poon Hill som hade en höjd på 3210 meter. När vi var uppe fick vi se en fin soluppgång, det kändes inte as värt då det var sjukt kallt.

Likes

Comments

Vi började morgonen med en härlig frukost på hotellet. Sedan bokade vi in våran rutt till Pokhara och Chitwan som är en stor national park. I Pokhara kommer vi att vandra i fem dagar genom bergen.

Efter vi bokat in detta begav vi oss till Bodha som är ett religiöst område som folket går och ber till. De finns massvis med småstond som man kan gå och handla på. 

Likes

Comments

Nu var det ett tag sen jag bloggade har haft fullt upp innan resan. Men nu är vi äntligen här och befinner oss just nu i Nepal. Vi landade igår i Katmandu och har hunnit besöka några utav katmandus sevärdheter. Här ser ni bilder från SWOYAMBHU/monkeytemplet. De var ca 200 trappor upp dit, vi var HELT DÖDA när vi kom upp på toppen. Väldigt intressant och fint ställe att besöka.

Denna bilden nedan är från PASHUPATI som är ett stort område för hinduer och buddismen. Hit går mycket utav folket för att be och tacka de olika gudarna. De finns lika många gudar som de finns invånare i nepal vilket är väldigt många. Dem 3 största största gudarna heter; Brahma - skaparen, Vishnu - uppehållaren och Shiva - förstöraren

Folket lever verkligen efter sin tro och vi får känslan av att näst intill alla är religösa.

När någon dör i nepal, så tar de inte många timmar innan liken bränns upp. Då dem tror på liv efter döden. Dem lindar in människokroppen i blommor och gör dem fina sedan så tar familjen farväl genom att ta vatten från floden och häller på deras ansikte. Dem börjar att bränna kroppen från ansiktet eftersom de där själen kommer in och ut. Sedan ser man fötterna på kroppen. Men ingenting annat. De fanns olika plattformer som kropparna brändes på beroende på vilket kast man tillhörde. Dem viktiga personerna tillhörde dem högre kasten och dem fick där med brännas på dem större plattformarna då de kostade ca 1000 svenskar på dem största plattformarna. De fanns även de som var gratis men dem var mycket mindre och log lite i skymundan. 

Likes

Comments


julen är över och de känns ganska bra får jag endå säga. Börjar jobba som vanligt imorgon. Ledigheten är nu över, och strax smäller de på gymmet då ska allas nyårslöften uppfyllas. Sorry för den dåliga uppdateringen men jag har insätt att jag kommer inte kunna vara så aktiv jag vill just nu. Pågrund av att jobbet och annat tar mycket av tiden. Men den 22 februari när jag åker på mitt lilla äventyr så lovar jag att vara super aktiv:)::)Likes

Comments


julafton är äntligen här och jag har startat den på bästa sätt med min lille bror, vi åkte in till gymmet och körde bröst/axlar känns skönt att röra lite på sig. De var ovanligt mycket folk för att vara julafton!

Hoppas ni får en toppen jul allesammans
Puss och kram

Likes

Comments

Idag har jag kört 45 minuter Indoor Walking och 30 minuter BOSU/crunch.

Älskar att var instruktör så sjukt roligt. Ibland känns de jobbigt precis innan passet, men så fort musiken har börjat så släpper allt och man går in i sin egna värld som instruktör och bara köttar.

30 minuter mage och rygg är perfekt kombination efter ett konditionspass. 

Likes

Comments

Fredagen började på Marstrands Havshotell som ni vet, jätte mysigt spa med en stor pool och två minre bubbel pooler inomhus. En torr bastu, saltbastu, och ångbastu. Ångbastun är min FAVO. Dem hade även 3 tunnor utomhus som var jätte mysiga att sitt i som låg precis bredvid havet. Så var tvungen att ta ett dopp i havet och sedan rätt ner i den varma tunnan. De var SVIIIIIINNN kallt, men ändå skönt.

Senare på kvällen blev de julbord. Lite bilder från fredags kvällen
Likes

Comments


Nu ceckar jag in på Marstrands Havshotell, ska bli så skönt. Mormor fyllde 75 igår så vi firar henne, genom att bada spa och äta god mat med familjen.

Mormor och Lina:)

Likes

Comments