Header

Vi får ofta frågor om vad för slags foder vi ger till Frank och sanningen är att vi provat flera och haft en del problem med att hitta ett foder som både är bra för Franks kropp och själ och som smakar gott. Vi var helt inne på att han endast skulle få torrfoder men efter vi testat 10 olika varumärken och inget av dem blev 100% för Frank bestämde vi oss att hitta ett varumärke där vi kunde kombinera våt och torr foder. Vi hittade då varumärket Four friends och det blev en snabb favorit här hemma, torr fodret Adult small breed har vi börjat gå över till för ca 1 vecka sedan och vi varar det tillsammans med deras köttkorvar som finns i olika smaker. Frank som tidigare vägrat äta den mat han fått, slickar nu skålen ren och hans mage är nu helt stabil igen.

Till detta får han även kompletterings snacks och träningsgodis. Vi har varit väldigt strikta med att inte låta han smaka på vår mat då han varit extrem känslig i magen. Då har det passat utmärkt att kunna unna honom lite olika snacks att knapra på.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Snodde mammas ros som hon fick av pappa, den var så fin!

Likes

Comments

Denna måndag bjuder på en grå himmel, regn och rusk. Frank var inte super sugen på en långpromenad i skogen så fi tog en promenad i Parken på förmiddagen och nu på eftermiddagen har vi busat med grannvalpen Castor och hans matte. Castor och Frank är lika gamla men Castor är en blandning mellan pudel och cockerspanieln, dem leker så fint och har verkligen bildat ett vänskapsband. Denna veckans fokus är definitivt ensamhets träning då Frank har svårt för det tror jag att vi kommer få jobba hårt. Dvärgpinscher är en ras som har lätt för sig att bli en enmans hund och vi har jobbat mycket på det men nästa steg är att kunna bli lämnad hemma i korta stunden ensam. Vi har gått långsamt framåt från några så minuter till max 20 minuter och han klarar det men det är nätt och jämt. Vi hoppas att vi kan utveckla och träna honom att bli självsäker i sig själv hemma så att det blir lättare både för oss och för honom.

Likes

Comments

Frank fick följa med till postombudet idag och hämta ut hans paketet från Djurpaketet. Så fort han såg paketet visste han att det var något gott och roligt till honom i. Han har förstått att när ett sådant paketet kommer hem, då är det till honom. Han hoppade och viftade ivrigt på svansen hela vägen hem. Vad han valde först och när han kollar in paketet hittar ni på hans instagram här!

Ni får 10% rabatt på ert första paketet med koden "franksadventure10" och det finns paketet för både stora och små hundar samt katt och kanin. Här hemma är det alltid månades höjdpunkt när paketet kommer. Frank har fått testa sig fram i godis världen och fått leksaker han nu inte kan vara utan. Super bra aktivering för honom.


Likes

Comments

Frank har helt klart en favorit leverantör av leksaker. Alla leksaker och nallar som har fått utav detta märke har direkt blivit hans favorit. De flesta har han fått i sitt månadspaket av Djurpaketet.se men den lilla rosa och räven har jag köpt på Zoo Plus. Samtliga leksaker har också varit dem som ha varit mest hållbara, detta är självklart ett stort plus ifrån Matte och Husse som annars brukar få slänga de flesta leksaker efter någon vecka. Frank älskar sina leksaker men hans tänder gör tyvärr slut på dem alldeles för snabbt.

Har era vovvar några solklara favoriter som håller får ni gärna dela med er av det i kommentarerna. Glöm inte att ni just nu får 10% rabatt på ert första paketet från Djurpaketet med koden "Franksadventure10".


Likes

Comments


Idag har vi varit iväg och besökt Kellys Hundsalong i Olskroken här i Göteborg. Vi har sedan en tid tillbaka nu kämpat med att få klippt Franks klor här hemma men utan bra resultat. Han är livrädd och både biter och slinker sig ur när vi försöker och vi har spenderat timmar på youtube för att hitta en teknik som passar honom. Jag kan erkänna att jag kände mig ganska hopplös men förstod att jag också behövde be om hjälp. Besökte salongen och förklarade Franks betende och vi bestämde oss för att boka in en tid redan samma dag men sent på eftermiddagen när salongen har mindre hundar på plats. Allt för att Frank inte ska bli för stressad av situationen. Väl på plats var han orolig så fort vi klev in i salongen men personalen var super gulliga och gav han tiden för att känna sig mer bekväm innan de tog med honom in behandlingsrummet.

Jag fick snällt sitta och vänta i väntrummet bredvid deras butik och medens jag hörde hur Frank kämpade och skrek alla möjliga ljud som jag aldrig hört förut försökte jag distrahera mig med lite shopping i deras butik. Jag fall pladask för denna ur fina sele från Puppia,, som ni ser på bilden är den lie stor men storleken mindre satt alldeles för tight så vi ska sy in denna själva lite. Vi har haft lite svårt att hitta rätt kläder och selar till Frank då han är väldigt small i halsen men bredare i brösten.Likes

Comments

2017 var året då Frank kom till världen och det har absolut varit det bästa året i vårt liv sedan han kom. Ovan ser ni Franks mest gillade bilder 2017. 2018 är i gång sedan veckor tillbaka och vi är super taggade på vad detta året har att erbjuda. Än sålänge så är jag fortfarande sjukskriven men det går åt rätt håll. Frank har hjälpt mig något enormt när det gäller att hantera min sjukdom. Det har inte varit lätt att acceptera att jag kommer få leva med det här och det har krävts en hel del omställningar. Frank har också haft ett fantastiskt år där han har utvecklats till den härliga kille han är idag. I 2018 väntar agility träning, tävlingar, nya samarbeten och nya platser. Vi ser fram emot äventyret och hoppas ni hänger på även då.Likes

Comments

Den har äntligen kommit, månadens box från djurpaketet.se. Denna månaden innehöll den en snygg och tålig leksak från kong, ekologiska bajspåsar och flera sorters godis/ben. Frank är mer än nöjd och nallen har blivit en riktigt favorit här hemma.

Just nu får ni 10% rabatt på ert första djurpaket med koden ”franksadventure10”. Vi kan varmt rekommendera denna box efter att ha provat de flesta på marknaden är denna helt klart en vinner. Anpassat för hundens storlek och finna även för katt och kanin.

Likes

Comments

Frank har en ny vana att skälla på alla barn han möter. Jag vet dock att grunden till hans skällande inte är ilska eller aggressivitet utan totalt tvärt om. Han skäller för att han vill leka med dem, han känner av deras spralligare energi och hoppar av glädje när han ser barn.

Som ni kanske förstår så förstår inte alltid barnen (eller deras vuxna) att han bara vill väl och det blir skrämmande för vissa. Vi försöker nu därför lära upp honom att inte skälla utan att hälsa och att kunna leka med barn. I detta läget är man tacksam för sina bästa vänner som kommer till undersättning med sina småttingar och spenderar timmar med att lära barnen att säga nej till Frank och att leka fint. Det gick super idag och modiga Amelia (på bild ovan) är nu en av Franks favorit personer.

Har ni några tips eller erfarenheter om hur vi ska träna och lära honom så kommentera gärna.

Nu blir det talang och mys i tv-soffan!

Likes

Comments

Instagram@franks.adventure