Veckorapportvecka 38

Vi har haft kurs hela helgen nu. Ihelgen så gjorde vi lite olika saker som att mocka på morgonen, håll reda påalla, kolla så att alla va på plats när som skulle rida och sånt. Över helgenhar vi också serverat mat 2 gånger om dagen och hade vi lite olika varje gång.Jag fich också ta hand om hundarna och fick sadla på för jätte många. Vi hadeockså lite kurs om hur man skulle träna firgångara och femgångara på olikasätt, och så kollade vi på film efter Eyjólfur och flera kul saker. Jag fickockså kolla på när som andra red sina hästar och då fick man lyssna på Lottisförklara för folk som va jätte bra för att man lär sig hur man ska förklaraenkla saker  för dom som e inte så vanaatt  rida.

 

Imondasgs va vi Lediga för att vi hade haft kurs över hela helgen och vi va allaganska tröta. Jag gick till mitt hus och tvättade alla sängkläder i mitt husoch tvättade. Så fick jag gå och tömma diskmaskinen i Svens hus för att minfunkerade inte riktigt, så vi fick låna hans. Jag flyttade tillbaka till mitt hus denna dagen från Lottis när jag hadetvättad hela huset.

Itisdags fick jag börja men dom vanliga sakerna att mocka, sopa, ta in hästarna ochsånt. Efter det fick jag ta resten av alla teckerna som va använda över hela sommarenoch stoppa när i lådan efter att jag hade tvättat dom. Jag fick sätta hästar pågolvet och gjöra rent i stallet. Jag började med och ride Kilja denna dagenefter att hon hade varit riden av någon över helgen så man fick fixa lite hurhon skulle samla sig och sånt efter helgen. Jag red ut på henne och jag fickgjöra halvhalter hela vegen för att hon va så taggad på livet där.  Sen fick jag rida på Rimmi och han vaöverlycklig att vi inte skulle rida i paddocken för att han tycker det ejobbigt, Men han va överlycklig denna dagen o lite stressad. På kursen så hadeLottis visat oss Pass ovh hur man skulle rida pass så han va jätte taggad attspringa i pass så det fick han göra på väg hem J . Krækill vamin nästa häst och jag fick jobba lita med hur han samlar sig för att han e juen jätte snäll vallack som många får låna och han blir inte tränad varje dag såhan e lite svårare att få samlad än dom andra som blir tränade varje dag.

Efter lunch så red vi på Stikkla ipaddocken och jag fick longera Cherie runt när hon red på Stikkla, för att viskulle rida ut på henne dagen efter och hon skulle testa henne innan, det gickväldigt bra men hon e inte taggad på att gå fram så det va lite svårt när honskulle stanna att gå fram.  Efter det såfick jag rida kurs för Lottis och jag red på Skalli som e jätte fintävlingshäst dom har. Det gick väldigt bra och jag har börjat förstå lite merom tölt hur man ska rida det och sånt, vi tränade också på gallop och travfattningar genom att använda sitsen och ha tygelkontakt samtidigt. Det vaväldigt lärorikt och gick väldigt bra. Efter det så  kollade jag på när Cherie och Cami red sinalektioner och så  longerade jagHylur  ( flekiga hingsten ) meninnspenningar och det gick bra! ( han va jätte duktig )... men nu va deeet dagsatt gå hem och äta innan man skulle släppa ut hästarna vid 21:00

Ionsdags så började jag med det vanliga som alla andra morgon att mocka, sopa,hämta hästarna och sånt. Så fick jag veta att jag behövde inte att göranågonting annat än bara rida denna dagen för att det va min sista hela dag. Så jagfick jobba fritt med mina hästar ( krækill, Kylja, Rimmi och Skalli ) ochlongera ganska många hästar den dagen. Vi red ut på Stikkla första gången ochhon va jätte snäll, gjorde ingen ting dumt så det gick skit bra. Före Lunchjobbade jag mycket i paddocken med öppna och sluta samt som trav- ochtöltfattningar och rida med sitsen och att hästen ska va samlad och i form. Efterlunch jobbade jag med Krækill när vi red ute i skogen och det gick lika bra somdagen innan.. Så fick jag den uppgiften att longera 7 eller 8 hästar irundkorallen och då fick man testa på hur bra man va på det för att alla domhästarna va jätte känsliga och dom vet vad dom ska göra så man fick ha koll påvart man va och sånt.  då va min sistahela dag slut och jag gick in och åt innan jag skulle släppa ut hästarna vid21:00.

Idag  ( torsdag ) klev jag upp ochhjälpte dom mocka på morgonen och ta inn alla hästar, tvätta hästarna och sättakräm på dom. Så fick jag gå hem och gjöra mitt hus perfect, tvätta alla minakläder och bädda alla sängar så att det e klart för nästa gång och sånt. Efterlunch så frågade Lottis om jag ville rida än annan ridlektion för henne men påännu bättre häst så jag så JA! Och gick dit för att rida och ta lite bilder närjag rider. Denna hästen va helt fantasktisk och jag har drömt att rida en sånhäst i livet som jag fick !! så gick jag hem igen efter ridlektionen ochtvättade alla ridkläder och allt som jag hade på mig när jag red och då va jagklar att åka på fredag morgonen. Alla av oss åkte till Brie och hade Middagtillsammans! Det va jätte mysigt och jag e jätte glad och nöjd med min praktik!Vi åker så imorgon klockan 05:30 till Paris och då åker jag hem efter 4 månaderborta, som kommer att va skönt men sorgligt samtidigt. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Veckorapportv.37

De dagliga rutinernaser ut såhär:

Påmorgonen mockar vi, vallar inhästarna och tar av dem täckena. Sedan sopar vigolven. Efter det brukar jag fåtvätta eksemhästarna med ett schampoo som heter”prob”. Det är bara naturligaingredienser i det och gör att det stillar klådanoch läker. Efter det smörjerjag dem med en kräm. Vi har lite olika krämer somvi använder. Det är bra attbyta ibland.

Denna veckan har vi gjort ganskamycket annat en att va i stallet. Imondags så började vi med att göra dom vanliga sakerna och så var det dagsatt rida, jag red Krækill ocg Rimmi ute i skogen med Cami för att Cherie varledig denna dagen. Efter att vi hade ridet klart så skulle Cami rida tvo hästartill och jag stannade och tvättade vattenkopparna och foderkrubborna, hämtarsalt åt hästarna som inte har salt och kastar ner hö. Jag tvättade så exemhästarna och satt kräm på dom. Så var det Lunch !

Efter lunch så red vi och badademed hästarna, då red jag på Kylja som tyckte jätta mycket om att bada och hon vajätte duktig att simma över allt. Samtidigt som vi badade så över vi lite balans. vi gjorde inte så mycket mer dendagen för att vi var alla blöta och trötta efter simmningen, så vi mockadestallet och satt tecken på dom.

Við 21:00 tiden så fick jag gå utoch släppa ut hästarna J

I tisdags så åkte vi till Paris och vi kollade på lite sånnagrejer som man absolut måste se, som eiffeltower, notredame och flera kulsåker. Vi spenderade hela dagen i Paris och det var jätte kult att få se ochuppleva. Vi var hemma við 21:55 och da släppte vi ut hästarna.   

I onsdags så klev vi upp, mockade stallet och hämtadehästarna så fick jag tvätta hästarna och sätta kräm på exem hästarna. Nu sättervi prob olja på hästarna för att nu ska dom gå ut utan tecke och då behöverhästen att ha prob olja i manen och svansen. Jag tvättade alla 11 tecken dendagen och det gick bra att torka dom för att det var så varmt ute. Jag fickockså gå upp ock kolla hur många tecken vi hadde och i vilken storlek dom va i.Jag skrev på en lapp hur många tecken vi hadde och vilken sårt så vi skulleveta vad vi hadde för tecke inför nästa sommar. Jag fick va ledig efter 14:00för att jag hadde inga hästar kvar att rida och jag kännde mig lite försyld...

I torsdags så var jag hemma sjuk och jag ska jobba helgenistället för att va lendig den dagen.

I dag ( fredag ) Har vi gjort dom har vanliga rutinen och så har vilongerat alla hästarna ( stona i en grupp och Vallackarna i en grupp ). Då vardet dags att städa hela stallet och allt runt gården för att vi skulle ha kursöver helgen där 7 personer skulle komma och rida voran hästar. Vi tvättade helastallet och Cherie fick gjöra allt fint på sin lilla traktor utanförstallet. 

Efter lunch så gick vi till mitthus som jag bodde i och jag packade mina grejer och flyttade ut för att dompersonerna på kursen skulle bo där så jag fick bo hos Lottis medans. Vi städadehela huset och så var det klart för dom. Mat inngår i kursen så efter att vihade städat hela huset så åkte vi tillbaka till Lottis hus och gjorde menu.Efter att vi hade gjort den så var det dags att laga maten och tårtan. Vibörjade med och gjöra vanilj kaka och så gick vi och hjälpte Cami att göra 3olika paj som vi skulle äta till Lunch på lördag. Jag och Cherie gick ut ochsläppte ut hästarna för att det fannst ingen ting annat att göra.

Efter Middag så gjorde jag ochLottis Oreo osttårta och den skulle vi ha pö söndagn. Så åkte Cami och Lottistill mitt hus och hade lite föreläsning om vad skulle hända över helgen ochsånt. 

Likes

Comments

Veckorapport v.36

Påmorgonen mockar vi, vallar inhästarna och tar av dem täckena. Sedan sopar vigolven. Efter det brukar jag fåtvätta eksemhästarna med ett schampoo som heter”prob”. Det är bara naturligaingredienser i det och gör att det stillar klådanoch läker. Efter det smörjerjag dem med en kräm. Vi har lite olika krämer som vi använder. Det är bra attbyta ibland.

Jag har gjort mycket samma grejer som jag gjorde förraveckan, som att rengjöra vattenkopparna, foderkrubborna och andra saker. Dennavecksan så fick jag rida mycket innan lunch och mindra efter men så ibland vardet andra dagar som jag fick göra tvärtom. Vi har bytt hästar som “tilhör“ migså att nu har jag krækill, kylja och rimmugyggur. Denna veckan så forsatt viatt jobba med tölt och allt som tillhör att få bra tölt. Vi har fortsätt attjobba på „öppna“ som e än övning för att få hästen för att va lung och samladför att få bättre tölt. Denna veckan harjag också fått jobba ganska mycket med exem hästarna och äntligen så börjar detatt bli bättre för att nu e inte det så många flygor och då kan man entligen seskillnad.

Denna veckan fick jag också lonchera ganska många hästarsom hylur ( en hingst ) Andri ( en vallack ) och flera hästar. Jag har lärt migbra att longera och hur man ska gjöra det J Denna veckan så åkte Cami, Lottis och Cherie bort på avelvisning och jagfick va här och ta hand om hästarna och Baily.

I mondags så började vi med det vanliga, att mocka ,ta av teckerna och allt det som tillhör. Efter att vi va klara med stallet såtvättade jag hästarna sombehövs att tvättast varje dag och satt krämpå dom.Efter det fick jag longera Hylur som gick väldigt bra för att han vet hur manska göra och han kan lära man jätte mycket för att om till exemple så stannarhan direkt om man e lite framför mitten av honom och när man e lite bakom honomså driver han på. Efter att jag hade longerat Hylur då skulle Lottis rida Þórså att vi kunde se lite bättre hur man skulle hantera honom i ridningen, och såskulle Cami rida honom och Lottis kollade på och hade en sånn liten „ridlektion“för henne, hon över att gå upp i tölt och tölta lite på honom och ner i skrittigen, hon vill också att han kommer med huveded lite neråt och and han e liteböjd. Vi hade lite tid innan det va lunch så vi tränade stikla i rundkorallenoch Cherie logerade mig runt och släppte mig så lös för att jag skulle få se omhon skulle stanna på en tygel och det gjorde hon väldigt bra! Hon e jätteduktig och gjör sitt bästa för att förstå vad du vill.

Så var det lunch !

Efter lunch så fick jag rida Kylja och Rimmugygur. Jag börjadepå att rida i paddocken på Rimmi med Cherie. I paddocken övede vi på att samlahästen och inte sleppa honom fram i tölt heller driva han upp i tölt. Samtidigtskulle han va samlad och i form. Så övde vi på att ha honom i form och samlad iolika gångårter. Han skulle va lätt i handen och göra allt precis som jagfrågade om och det gick bra när jag hade koll på va jag gjorde. Efter det redjag ut på Kilja med Cami och där fich jag öva på att Kilja skulle va lätt ihanden och hon skulle va samlad och då fick jag använda „öppna“ ganska mycketinnan jag skulle upp i tölt. Dom skulle rida en häst till så jag tvättadevattenkopparna tills dom hade ridit klart sina hästar.

Efter det så var det tid att släppa ut hästarna och vi varklara för idag.

I tisdags så åkte Cami, Cherie och Lottis till enavelvisning där dom hade hästar som skulle visast och jag var hemma och toghand om hästarna och Bailey, men dom skulle komma hem imorgon så Bailey vahemma hos mig en natt.

På morgonen så tog vi inn hästarna och gjorde de vanligasakerna som vi gör varje morgon och så åkte dom iväg. Till att börja med såhitade jag tecke åt Rimmi för att han hade tappat sitt i hagen. Det var enkvinna som åkte hit för att jag skulle kunna rida och hon heter Sirry. Jagtvättade hästarna som har exem och satt kräm på dom medans jag väntade på Sirryför att hon va lite sen. När jag hade tvättat klart så skulle jag longera Andrioch han va lite lat och man fick va lite activ och driva på han. Efter det så tänktejag att det var en bra idea att sätta hästar på golvet så jag började på attsätta skalli där så Hylur och efter det var det Klöpp och sista hästen vaBaltasar. Över dagen fick jag rida Krækill, Kylja och Skalli. Jag red ut påKrækill och Kyja men jag red Skalli ipaddocken för att jag hade aldrig ridit honom innan. Jag fokuserade på atthästarna va samlada och i form innan jag gjorde någonting annat. Sirry red medmig och det va en liten „isländsk“ ridtur.

Då var dagen slut och jag åt middag och vid 21:00 gickjag ut för att slippa ut hästarna. Så mockade jag så att jag kunde ta hästarnadirekt inn på morgonen.

I Onsdags så började jag på att ta inn hästarna och taav alla tecke och sopa golvet. I dag skulle Sirry komma lite tidigare så vibörjade på att rida samma hästar som dagen innan men nu red vi ut på allahästarna. Efter det så åkte Sirry hem och jag tvättade exem hästarna och sattkräm på dom. Når jag hade tvättat klart så var det tid och longera Andri somgick likadant som dagen innan.

Så va det lunch.

Efter lunch så fick jag sopa spaet och så va dom hemmaigen. Jag hjälpte till med att ta alla grejer och sätta på rätt plats och ta uthästarna och sånt. Så va det dags att slippa ut hästarna och mocka. Då va dagenslut och alla va glada.

I går ( torsdag) så började vi med att göra det vanliga och så tvättade jag Rimmi och sattkräm på honom. Då kom Cami och frågade om jag ville rida Þór och vi red honom ipaddocken för att vi skulle få honom att va lätt i handen och samlad för atthan ska tölta. Efter det så fick jag tvätta transportskydden och så självatransporten som dom användade dagen innan.

Då var det lunch

Efter lunch började jag på att sätta en häst på golvetoch så tvättade jag halvten av alla vattenkopparna och så var det tur för någonannan häst att sto på golvet, så tvättade jag andra halvten av vattenkopprna. Vihade en ridlekton för en fransk tjej som jag fick kolla på och det gick bra förhenne att rida Kylja. När Tjejen var borta så fick jag rida ut på Rimmigygur iskogen. Så var det dags att mocka boxarna och sopa golvet innan middag.

Vid 21:00 tide fich jag gå ut och släppa ut alla hästarnaJ

I dag ( fredag ) då smör vi alla ridgrejer städar stallet och sånna grejer som att vi brukarinte göra varje dag. Cherie fixade paddocken och medans gjorde vi rent stallet.Efter lunch så longerade vi alla vallackarna tillsammans i paddocken och såalla stona i paddocken och då måste man komma ihåg att knyta grinden för attStikla vat att om man springer på den så öppnas den och då e man fri och kanspringa ut! Det va en kort dag idag föratt alla va så trötta och vi behövde inte att göra så mycket.

Likes

Comments

Veckorapport v. 35

 


Vad har jag gjort denna veckan?

 

De dagliga rutinernaser ut såhär:

Påmorgonen mockar vi, vallar in hästarna och tar av dem täckena. Sedan sopar vigolven. Efter det brukar jag få tvätta eksemhästarna med ett schampoo som heter”prob”. Det är bara naturliga ingredienser i det och gör att det stillar klådanoch läker. Efter det smörjer jag dem med en kräm. Vi har lite olika krämer somvi använder. Det är bra att byta ibland.

När jagblir tillsagd så brukar jag ofta rengöra vattenkopparna, foderkrubborna ochutrustning och andra saker. Oftast hinner jag med att rida en till två hästarinnan lunch och kanske några fler efter. Jag har vissa hästar som är tilldeladeför mig att lära mig saker på varje dag, så det är oftast samma hästar. Härjobbar de en helg var, d.v.s. ca. en helg i månaden eftersom de är trepersoner. Första veckan jag var här jobbade jag på helgen för att de var bortapå en tävling. Andra helgen erbjöd jag mig att jobba och det fick jag och dåfick jag vara ledig en annan dag istället. På helgen tar vi bara in hästarnaoch det är varmt och mycket insekter ute och sedan släpper vi ut dem påkvällen, också mockar vi. Vi rider inget på helgerna. Hästarna släpps ut såsent som möjligt alla dagar då det är dåligt väder för eksemhästarna. Om vädretär lagom varmt och inte så mycket insekter får hästarna såklart vara ute heladagarna. På fredagarna brukar vi oftast inte rida. Då löslongerar vi allahästarna på paddocken tillsammans. Det tycker hästarna är roligt och de fårspringa av sig ordentligt. Vi longerar stona för sig och valackarna för sig.Hingstarna longerar vi en och en eller rider dem.

 

Dennaveckan har jag jobbat mycket med tölt men också med trav. Jag har jobbat ganskamycket med en övning som kallas "öppna" för att få hästen till attvara lugn och samla sig innan man börjar tölta. Vi jobbar mycket med grunden avtölten för att få mig att förstå bättre vad tölt är och hur den ska ridas bramed hjälp av både samling, sits, drivning och halvhalter.

Jag harockså jobbat mycket med eksemhästarna och har fått lära mig mycket om det. Jagvet nu att eksem kommer från att hästarna är allergiska från salivet somknotten producerar och biter hästarna med. Därför har alla hästarna med eksemtäcken på sig när dom är ute och även vissa av de som nyligen kommit frånIsland för att förebygga eksem.

 

 

 

Vadhar varit nytt denna veckan?

Jag harfått rida en unghäst denna veckan som precis har börjat lära sig saker och detgår bra för henne att lära sig. Cherie har longerat henne och fått henne attlära sig att komma in till henne på volten och att följa. Nu tyckte hon atthästen var redo för att ha en ryttare på ryggen. Jag fick först sitta på ochbara vara en tyngd för att hästen skulle vänja sig vid ryttare och sedan fickjag använda skänklarna i kombination med signalerna från Cherie på marken ochäven lära henne att stanna med ”one rein stop”. Dagen efter kunde vi släppa lösunghästen från linan och jag fick rida fram i vilken gångart som helst ochsedan stanna med hjälp av en tygel. Vi började i en liten rundkorall och dagtre var vi på paddocken som är ett större område, men det gick lika bra.

När viskulle valla in hästarna denna veckan så förstörde valackarna sin grind för attstona sprang förbi och då lyckades stona springa in till valackarna. Då fick vilaga staketet. En annan dag hade stona förstört sin grind och då fick jag fixaden och laga med ett nytt handtag.

Dennaveckan har jag också fått longera två hästar med inspänningar. Jag longerade iolika tempo i alla gångarter och det gick bra.

Dehästarna jag har fått rida är alla olika hästar vilket jag tycker är bra för dåfår man känna på olika typer av tölt, rörelser och mjukhet. En häst som heterJökull har jag övat tölt på, men han är lite svår för han är ganska seg  och svår att samla och vill inte riktigt gåfram, så tölten på honom är svårast. Krækill, Kylja, Þór, Rimmugygur och Harryär de andra hästarna och på dem har jag lyckats rida tölt på. Jag har övatövergångar upp till tölt och sedan genom att förändra min sits få trav. Jag haräven fått träna galoppfattningar i båda galopperna.

Fickträna trav på Harry på en uteritt, tölt och trav på Krækill, tölt och övergångtill tölt på Þór och lite galopp också. På Kylja tränade jag alla gångarterutom pass och hon var väldigt snäll och på Rimmugygur tränade vi också tölttill trav och lite galopp på vänster och höger sida. Jag får också kolla tillde andra hästarna som är ute på bete och kolla så att de mår bra och attvattnet är rent. Här finns också två hundar, Billy och Baily och två katter Ginoch Tonic.

 

Vad har jag lärtmig?

Jag har lärt migmycket om att tölta. Min sits har ändrats och tölten kommer inte från att dra ityglarna och smacka på, den kommer från sitsen, drivningen, samlingen,skänklarna och trycket i sadeln. Jag har lärt mig en bra övning som heter”öppna”. Den är bra när hästen ska samla sig inför de olika gångarterna. Jaghar också fått lära mig framdelsvändning och bakdelsvändning för att ha bättrekontroll över var hästen placerar sina ben under mig. Jag har lärt mig mycketom eksem och hur det bör behandlas för bästa resultat. De tjatar på mig om hurjag håller mina händer när jag rider. Jag vill gärna hålla dem långt ner vidsadeln, men för att det ska bli rätt så måste jag höja dem lite. Jag måste ocksåta bak mina axlar, sitta på rumpan och vara rak i ryggen. Jag har lärt migmycket mer om longering och vart jag ska stå när jag longerar för att be hästenom olika saker. Om jag är i position bakom hästen så betyder det att jag driverpå, om jag är framför hästen betyder det att den ska sakta av eller stanna ochnär jag är i mitten av hästen så är det mitt neutrala läge och hästen ska barahålla sitt tempo och jag vill ingenting. Jag har lärt mig att stanna hästen medhjälp av att inta position framför och stoppa hästen med min arm och sedan gåbaklänges för att bjuda in den. Då ska hästen vilja följa mig in till mittenför att då är jag hästen ledare. Jag har även insett andra saker som atthästjobb är väldigt tidskrävande och man måste ge allt om det ska gå bra.Ibland måste man mocka alla boxar själv eller tvätta en massa hästar och detkan ju vara jobbigt, men det är sånt som måste göras och det är värt det.

Likes

Comments

​I tisdags då fick jag prova två olika hästar som kanske skulle va bra för mig.. Jag fick prova Jökull , Kylja så fick jag rida på Þór och Klöpp efter det. På morgonen så gjorde jag sätta vanliga bara att mocka, sopa och hämta hästarna. Efter att jag hade provat dom hästarna så fick jag lära mig lite om exem och hur man ska hantera det. Jag fick tvätta 3 hästar och sätta kräm på dom.. Medans jag väntade på att hästarna blev torra då fick jag sopa lite över allt , städa foderkameran och sätta hästar på golvet. N´¨ar jag hade tvättat klart hästarna då var det tid för lunch. 

efter lunchen så fick jag longera hästar och fick prova mig lite fram tills Cami gick till mig och hjälpte mig att förstå dessa hästar och vad dom har lärt sig att göra. efter att jag hade longerat hästarna så va än tjej här som skulle också praktisera där i två dagar som heter Anna och vi tvättade hela Spaet som dom har. 

I dag ( onsdag ) då började vi med o göra allt som e vanligt att göra på morgonen så fick jag gå och sätta hästar på golvet. Dom började att rida ut medans jag tvättade Vattenkopparna och foderkrybborna. efter det fick jag tvätta alla hästar som skulle tvättas och fick sätta kräm på dom. när jag hade gjort allt som jag skulle göra så fick jag rida en häst ut i skogen som heter Þór och e ifrån island. han e typisk isländsk häst som vill bara springa fram och behöver inte att fokusera på att va samlad och sånt så vi tränar honom att va samlad och i form.  Vi red ut i skogen för att det skulle bli lite roligare med ridningen. Efter lunch då va tjejen Anna här igen och hon skulle få en ridlektion om hur man skulle rida tölt så jag fick också ha en tölt ridlektion som jag behövde verkligen för att förstå lite bättre hur man ska göra tölt fattningar på bästa sättet för hästen att göra och hur det blir snyggast. efter att vi hade den ridlektionen va det så varmt att vi kunde inte rida men vi tvättade mycket grejer i hela stallet och gjorde allt färdigt för att hästarna skulle ut senare om kvällen.  så vart det Middag med tjejen Anna och jag gick ut och släppte ut hästarna runt 21;00. 


Likes

Comments

​Hello ! 

today I woke up and started to clean the staples and go get the horses. I got to ride 5 horses and all of them were different. we worked with a lot of thinks but most of all an exercise called "shoulder out". I also got to learn a lot about exem, after I learned about it then i got to bath the horses clean and put cream on the exem. In the end of the day we went to go get some young horses that were ready to train.  This was a really learningfaul day today.

-Emelia 

Likes

Comments

Today I got up early and started to clean the stables, let the horses in and finished up the stables. Then it was time for lunch and then afterwards got to take it easy because there was no-one here at that time. Later in the day the owner and employees came back from an competition so I helped them put the horses back out and unpack the car and put all of the stuff back in the right place. Then i got to get to know them a little and then we all went to bed because the clock was a bit late.


-Emelia


Likes

Comments

today I got to sleep in after a long day yesterday. When I woke up I could see a whole lot more than I did yesterday haha. I walked to the stables and helped finishing up and getting the horses. Then we went shopping because it was no food in my apartment so I decided I needed some food :) after that we just took it easy ( we try to keep it calm over the weekends ). We made some food and took a tour around the place so I could see a bit more and then we drove up to the other horses ( geldings and young stallions ) to see if they were okey. Then we made dinner and ate. Because the weather was “so bad” we decided to put the horses out and just go to bed after that.


-Emelia


Likes

Comments

Good morning!


IT´S THE DAY !! I got to the airport at 04:00 to fly into the big world. First i flew from Keflavik to Stockholm and then from stockholm to Paris ( got there at 19:35 ). There I met a girl named Sigríður (Icelandic)  and we decided just to drive straight to the farm because it was late. When i got to the farm  she showed me around and then we decided to let the horses out, after that we decided to take all of my stuff into my apartment and then she showed me around the house. It was really late so I went straight to bed ( I got to my apartment at 22:48 ). It was really fun to see all off the new stuff, and my apartment is really lovely.


-Emelia


Góðan Daginn !


Þá er dagurinn runninn upp, Ég vaknaði klukkan 04:00 til þess að fara út á völl. Ég ferðaðist frá Keflavík til Arlanda og svo frá Arlanda til París. Á flugvellinum kom stelpa sem heitir Sigríður og sótti mig. Við ákváðum að keyra bara beint heim þar sem að klukkan var orðin mjög margt og það átti eftir að gera einhverja hluti. Við byrjuðum á því að hleypa hestunum út þegar að við komum hingað, eftir það þá ákváðum við að fara bara og kíkja á íbúðina mína sem að ég gisti í. klukkan var orðin svo margt að ég ákvað að fara bara beint upp í rúm en það var samt sem áður gaman að koma og sjá nýja hluti.  


-Emelia


Likes

Comments

Hello,

My name is Emelia and I go to Dille Gård Naturbruksgymnasium ( Sweden ) . I'm on my way to Paris (france) to do my practice for school. I'm going to be spending my time at Pur Cheval with Icelandic horses.

I'm flying from Keflavík ( Iceland ) at the 19th of august to Paris.


-Emelia


Hæhæ,

Ég heiti Emelia og er Í skóla sem heitir Dille Gård Naturbruksgymnasium ( svíþjoð ) og er á leið til Parisar ( Frakklans ) til þess að fara i starfsþjálfun í skólanum. Ég ætla eiða mínum tíma með að læra ennþá betur á hesta . Ég mun fljúga frá Keflavík ( Íslandi ) til Paris þann 19. Ágúst.


-Emelia


Hej,

Jag heter Emelia och jag går på Dille Gård Naturbruksgymnasium. Jag ska göra min praktik i Paris ( frankrike ). Jag praktiserar på ett ställe som heter Pur Cheval som har Islandshästar. Jag flyger den 19. Agusti från Keflavik ( island ) till Paris ( frankrike ).


-Emelia

Likes

Comments