Inspiration, Motivation, Viktiga ämnen, Jämställdhet

Godmorgon! Här kommer ett försenat inlägg från igår. Dagens inlägg har inget ämne då jag bara vill skriva av min ilska.

Kära du, du som tror att du kan få mig att känna mig liten, osäker och värdelös, du lyckas inte. Du kommer inte någonsin att ge mig den svagheten. Jag stänger av när du pratar, lyssnar inte när du skriker, skrattar när du försöker nedvärdera mig som ung kvinna. Varsegod. I'm so sorry men det är såhär jag hanterar dig.

Jag tänker säga vad jag tycker. Jag vill inte gömma mig mer, låtsas som att allt är frid o fröjd. Here I am. Du måste inse att jag växer som människa jag också. Jag begår misstag, gör fel, glömmer bort, minns för mycket, tappar bort och så vidare. Jag är människa och är inte perfekt. Jag vill dock leva för det. Jag tänker se världen, göra de saker som du aldrig vågade. Som du varken vågade prova eller ens drömma om. De sakerna ska jag göra, en efter en, hundra gånger om. Jag vill se världens alla hörn. Lära känna människor, mängder av människor och på djupet. Jag vill lära mig språk och kunna kommunicera med andra. Jag tänker inte gå din väg. Jag tänker inte sluta utvecklas och hamna i en konservburk. Jag tänker inte muttra på andra utan att ens försöka förstå dem. För jag har försökt förstå dig men jag kan verkligen inte. Jag vill göra något av den tiden jag får och det gör jag med eller förmodligen utan din hjälp.

Du kan väl driva med mig ett tag till. Tro att du kan få mig osäker och be om din hjälp, din tillåtselse och dina råd. Tro du det. Jag är egentligen klar och redo att dra. Redo att växa vidare och släppa din "trygga vrå". Redo att bygga mitt egna liv och min egna verklighet. Min verklighet där det goda övervinner allt. Där jämnställtheten segrar. Där kärlek inte har något kön eller identitet. Där all kärlek är kärlek. Min verklighet där alla som törs vara med är välkomna. Där vi står tillsammans enade mot hat och våld. Tack för mig.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Drömmar, Fotografier, Intressen

Hej mina fina! Hur mår ni idag? Jag mår alldeles toppen:) Nu kommer ett försenat inlägg från igår då jag tänkte skriva om det här äventyret som jag varit på! Jag har nämligen varit på fjällvandring från måndag morgon till onsdag kväll! Det var verkligen en upplevelse som jag rekommenderar alla som får chansen till att göra! Vi var ett stort gäng som tillsammans vandrade en bra bit uppför fjällen i norr på måndagen, besökte en sjö nedanför den största toppen på tisdagen och gick över en mil på vägen hem under onsdagen.

Tillsammans sov vi fem stycken i ett tremannatält för att hålla värmen, myste runt elden på kvällarna, uträttade våra behov rätt ute i naturen, sjöng falskt schlagerdängor, åt allt som kom i vår väg och drack kallt färskt bäckvatten. Vi lagade mat på stormkök, kastade snöboll på varandra, nu, i slutet av augusti? (hur kallt?!) , såg massor av renar, hade spindlar och andra småkryp i kläder, sovsäckar och skor, fick panik mitt i natten av det plötsliga mörkret (jag trodde jag var blind, jag om e så mörkrädd🙁) och hade en underbar tid tillsammans!

Här kommer lite bilder från vandringen, jag rekommenderar VERKLIGEN att fjällvandra! Det va så härligt!!

Likes

Comments

Vardagliga tankar, Viktiga ämnen, Drömmar

Hej mina fina! Hur är läget med er idag? Det här är ett försenat inlägg sedan i fredags och jag mår bra tack!

I dagens inlägg tänkte jag dra fördelar med sommarjobb och även ta upp en händelse från ett jobb som jag var på, som var utöver det vanliga.

Att jobba på sommaren som ungdom och även som vuxen kan ju verka jobbigt och onödigt när man faktiskt fått ledigt. Men jag har några fördelar med sommarjobb som jag tänkte ta upp som kanske kommer få er att ändra er om det är någon som är emot sommarjobb eller så. För det första är ett sommarjobb jättebra att ha för att samla på sig erfarenheter kring arbetslivet som kan komma att vänta när man blir äldre. Man får lära sig hur man ska vara, hur man kan ta egna initiativ, våga ta plats och säga till om man tycker att man jobbar under dåliga villkor. Som att man jobbar många timmar för lite pengar eller under dåliga förhållanden som om någon på arbetsplatsen är elak. Man får ju också oftast pengar av ett sommarjobb. Kanske kan du inte kräva pengar av din mormor för att du klipper gräsmattan eller av en granne för att du rastar deras hund. Men är det så att du tjänar pengar på ditt jobb så är även det bra träning. Du lär dig hantera pengar. Du lär vad som det kan vara bra att lägga pengarna på, att det finns fördelar med att spara och hur man går till väga osv. Det finns mängder av exempel och enligt mig är det väldigt bra träning!
Min sista fördel som jag tänkte ta upp idag, (det finns ju fler), är att man får fler möjligheter fram över i livet. Ifall du aldrig haft ett sommarjobb, inte har tränat på att befinna dig i sådana sammanhang och helt enkelt inte riktigt vet hur du ska bära dig åt så skulle jag tro att andra som har fler erfarenheter ligger bättre till att få ett jobb du söker. Ifall du bygger på ditt CV eller bara dina kunskaper med så mycket som möjligt ligger du väldigt bra till i arbetsmarknaden!

Det knepigaste som någonsin hänt på ett jobb som jag varit på är att en arbetskompis som jag bara träffat och pratat med som hastigast mönstrade mig och märkte inom tio minuter att jag lider av anorexia. Det här hände faktiskt ganska nyligen. Jag blev väldigt ställd när hon efter lite resonemang och frågor helt plötsligt sa; "bantar du?". Jag undrar hur genomskinlig jag är egentligen?

Senare idag tänkte jag posta ett till inlägg som är för idag! Det kommer ha ett lite oväntat tema;) Puss och kram<3

Likes

Comments

Inspiration, Motivation, Drömmar, Tacksamhet

Hej mina fina! Hur mår ni idag? Jag mår ganska bra faktiskt! Dålig uppdatering under förra söndagen och i måndags på grund av att jag har haft massor av ångest. Men nu är det dags att steppa upp och försöka igen!

Jag vill se det positiva i varje händelse och i det som händer i livet. Jag vill se det roliga och det som är spännande istället för att se det som eventuellt kan gå fel eller vara jobbigt. Jag vill få erfarenheter av jobbiga perioder och inte bara älta och klaga över att allt är skit. Jag är inte där än, det kan jag erkänna, för jag är inte perfekt. Jag har också dagar som jag klagar och har svårt att se allt positivt runt omkring mig. Men nu ska jag försöka.

Tidigare har en sak jag klagat över varit att hösten och vintern för med sig mörker. Min anorexi och ångest blir alltid svårare att hantera då och jag är extremt mörkrädd. Men man kan tända doftljus, gosa ner sig under en filt och läsa massor av böcker. Man kan bjuda hem någon som man tycker om och kolla på film. Träden får massor av vackra färger och instagram kommer bli väldigt färgrikt ;) På vintern och hösten är ju även min favoritsport, hockeyn, i full gång med träningar och matcher. DET ser jag fram emot! Även julmys, julhandel och julafton kommer under vintern. Jag träffar alltid mer släktingar då och jag känner alltid en otrolig tacksamhet över att vi alla får vara samlade och fira jul och nyår tillsammans.

Något annat som jag lagt mycket energi på att klaga på senaste tiden är min anorexi. Skit ska skit ha, så är det. Men det finns faktiskt bra saker med att jag lider av detta! Jag kommer komma ur sjukdomen som en starkare och bättre människa. Jag kommer vara mängder av erfarenheter rikare och också känna en enorm förståelse för andra med psykiska sjukdomar. Jag kommer att kunna se tillbaka på det jag går igenom nu och tänka att, ja det var väldigt onödigt att jag begränsade mig så mycket inom maten och tränade så mycket som jag gjorde ibland. Men nu har jag lärt mig mycket om min egen kropp, vad den behöver för att må bra och att jag duger som jag är!

Jag är tillbaks på jobbet igen efter semestern och det känns verkligen underbart ändå. Det kommer att bli stressigt, jag kommer att jobba röven av mig, men med allt detta kommer ju RUTINERNA som jag älskar! Jag ska se det roliga och härliga med mitt liv framöver och det är rutinerna!! Träningen kommer bli mer fokuserad, bloggen kommer bli mer strukturerad förhoppningsvis och jag kommer lära mig massor av nya saker! Och framförallt MINA ARBETSKOMPISAR! Dem älskar jag utav hela mitt hjärta! <3

På fredag är jag tillbaks med ett inlägg som handlar om fördelar med ett visst jobb, kika in då! Puss och kram<3

Likes

Comments

Motivation, Viktiga ämnen, Inspiration, Intressen, Listor

Hej mina fina! Hur mår ni? Jag hoppas att ni mår bra:) Idag kommer ett peppande inlägg som handlar om skolan, nämligen mina tips på hur man kan göra pluggandet lättare och hur lektionerna kan bli mer intressanta! Jag är en pluggis och skäms inte över det längre som jag gjorde när jag var mindre. Det kan ju vara otroligt svårt och jobbigt när man har massor att plugga in och göra klart. Tiden kan kännas otillräcklig. Och ja, vissa ämnen kan vara galet tråkiga att läsa om och man undrar ständigt, varför är det nödvändigt att vi lär oss det här? Men allt har en mening på ett eller annat vis och här är mina tips på att få en bättre studieteknik när du ska plugga och också hur lektionerna kan bli mer intressanta.

* Låtsas som att du är proffs på det du gör! Vi tar ett exempel, att du som läser det här ska gå på ett dubbelt pass i biologi och du tycker att det är sååå ointressant. Helst vill du bara vara hemma under en filt och kolla på ett nytt avsnitt från din favoritserie som släppts idag. Men då, min kära vän, är ju du pristagare i naturvetenskap och har mängder av titlar inom biologin. Du är ju proffs! Om du går in på lektionen med inställningen att du tar anteckningar på det läraren pratar om och låtsas engagera dig i ämnet som om det vore ditt bästa så kommer det vara roligare och gå bättre! Låtsas som att du är på en kurs och du är ett stort proffs inom ämnet. Lura hjärnan att du är väldigt nyfiken på ämnet, så kommer det efter några gånger att bli roligare!

* Att planera ditt pluggande kan göra att det känns som en mindre massa. Kalendrar är väldigt användbart och mitt absolut bästa tips inom alla kategorier typ! Skriv upp när du har dina prov, när något ska vara inlämnat och så vidare. Då kommer inte huvudet kännas lika förvirrat om du får struktur på det!

* Mitt bästa tips inom inlärning är att skriva instuderingsfrågor! Det är det absolut bästa sättet för mig att lära mig något som jag ska kunna länge. Låt säga att du ska lära dig om judendomen på religionen. Det är prov om en vecka och du vet inte hur du ska börja plugga för att lära dig så mycket som möjligt. Då brukar jag skriva frågor på det man ska kunna, typ som det kommer kunna stå i ett prov, och så förhör jag mig själv. Som, vad heter judendomens heliga skrift? Då kan du liksom fråga dig själv den frågan och om du inte kan få får du kika på svaret.

* Lyssna på musik brukar kunna skärpa min koncentration när jag ska lära mig något eller fokusera ordentligt. Det är ju individuellt som allt annat hur vida det passar dig som person eller inte, men att prova skadar ju inte ;)

* Även om jag har erfarenhet av att allt bara blir trams, så kan det hjälpa att plugga med en kompis! Ni kan förhöra varandra och hjälpa varandra om något känns krångligt. Ur mitt egna liv blev och blir det alltid kaos och flams om jag ska plugga med kompisar och särskilt inför prov. Grupparbeten brukar funka lättare😂

* Lägg undan mobilen!! Hur distraherande är det inte när skärmen blinkar och blinkar och man helst av allt vill kolla vem som snapar? Mitt tips är då att lägga telefonen på ljudlöst i ett annat rum så att du/ni kan koppla bort helt från allt vad sociala medier heter.

* Belöna dig själv! Att ha motivation är något som kan underlätta när det är något jobbigt som du måste göra! Tänk att, efter att jag lämnat in uppsatsen i engelska så får jag unna mig att vara med mina kompisar ikväll, äta något som jag tycker mycket om eller lägga pengar på något som jag länge velat göra eller ha! Då har du något att se fram emot efter många långa timmar i skolbänken!

Hoppas att mina tips kan vara till lite hjälp! Och lycka till alla ni som är tillbaks i skolan eller ska börja skolan framöver! Jag tror på er och finns om det skulle vara något! Och en extra påminnelse, var snälla mot varandra och mobba inte! Puss och kram<3


Likes

Comments

Fotografier, Inspiration, Jämställdhet, Drömmar

Hej mina fina! Hur mår ni idag? Vad har ni för er? Jag har planer på att ta mig en springtur, gå på möte, läsa bloggar samt att måla! En lite ledigare dag!

Något som jag älskar att vara, är att vara produktiv. Känslan av att skriva upp punkter på en lista som man ska göra under dagen och sedan få bocka av sysslorna, en och en är underbar. Det är en enorm tillfredställelse för mig! Jag vet att det ofta är otroligt lätt att skjuta upp saker här i livet. "Äsch, jag gör det senare idag." "Det där kan jag lika gärna göra imorgon". Men nu har jag hittat ett av världens bästa citat som får mig att ta tummen ur varje dag. Jag har det som bakgrund på låsskärmen på telefonen och det är bland det bästa jag fixat denna vecka! Att en bild kan ge så mycket motivation?

På bilden står det "Life is to short, don't be lazy". Jag ser bilden varje gång jag låser upp mobilen och påminns då om viktigare saker jag borde göra än att kolla igenom snapchat var femte minut. Som bakgrund på hemskärmen har jag en text där det står "No excuses". Det kan ju låta väldigt hårt och elak mot mig själv men det är en sådan bild jag behöver för att komma framåt. Dessa två tillsammans ger mig en perfekt kombination av jävlarannamma varje gång jag kollar på telefonen en gång för mycket. Jag tänkte lägga in bilderna under texten.

Och att en text kan få en att bli så motiverad och nästan otålig för att man ger sig fan på att göra bra grejer, är ganska sjukt. För mig funkar citat och musik otroligt bra om jag vill vara produktiv. Såklart hjälper även mina miljoner listor enormt! Citaten säger till mig, att jag bara har ett liv. Det livet pågår just nu. Jag har inte tid att slösa bort mina dyrbara timmar i livet på att slött skrolla igenom mitt feed på instagram eller skjuta upp viktiga saker som jag borde göra men är för lat för att ta tag i. Bilderna säger till mig att jag måste skärpa mig och att jag har tjugofyra timmar på mig att göra något fantastiskt av detta dygn. Ingen vet ju hur morgondagen ser ut! Livet är, enligt mig, för kort för att vara lat och inte orka göra de saker som kan leda en vidare i sin personliga utveckling. Det säger till mig att det är bättre att jag slutar lata mig och postar mitt blogginlägg bland det första jag gör idag. Då kommer det att bli postat i bra tid och jag behöver inte stress-skriva det ikväll efter träning, möte och andra grejer. Jag vill ta vara på min tid som jag faktiskt får på jorden.

Puss och kram! <3

Likes

Comments

Fotografier, Motivation, Vardagliga tankar, Viktiga ämnen, Inspiration, Årstiden sommar

Hej mina fina! Hur har dagen varit? Måndagens inlägg postas som vanligt sent. För sent enligt mig och det har blivit till en dålig vana. Tänkte som snabbat bara peppa igång dig som läser då många av oss är tillbaka i vardagen igen. Jag såg på IMS att många känner ångest över att börja jobba och gå i skolan igen. Jag förstår er till 110%.

Förstår också att många säkert har haft eller har det svårt på jobb eller skola med mobbning och så vidare. Egentligen ska det här inte behöva sägas då det ska vara en självklarhet: DET ÄR INTE OKEJ ATT MOBBAS. Ta hand om varandra istället! Man behöver inte vara bästa kompisar med alla, det räcker med att vara trevlig och sedan låta varandra vara. Blicken framåt, aldrig bakåt. The past is the past. Nu kickstartar vi hösten med tjockt stickade tröjor, mysiga filmkvällar och MASSOR med te och varm choklad! En dag i taget, ett prov i taget. Tillsammans är vi starka och då klarar vi allt och lite till❤️❤️

På fredag tänkte jag kika in med ett annat skolrelaterat blogginlägg som ni gärna får läsa, annars e jag tillbaks på onsdag! Puss o kram❤️

Likes

Comments

Fotografier, Vardagliga tankar, Övrigt

Hej mina fina! Hur är det med er denna söndagskväll? Jag sitter och försöker peppa igång för kommande vecka. Sitter även och funderar på vad detta blogginlägg ska handla om och efter lite feedback från en vän tänkte jag skriva om hur det är att bli äldre och hur jag skulle vilja bli när jag blir äldre, tillexempel pensionär.

Jag är osäker på om jag tagit upp detta här eller inte men nu vill jag skriva om det ändå, hihi. Det mesta som jag reflekterat över är dels bitterheten och rastlösheten. Med det här menar jag inte att dra alla över en kam, som ni säkert förstår. Något som jag skulle vilja motarbeta när jag blir i de äldre åren och pensionerad är rastlösheten. Jag har märkt av på äldre i min närhet hur lite de har att göra och hur de ändå är stressade hela tiden. Till exempel en person i min närhet. Den personen har koll på vilken tid postbilen kommer varje gång, hur ofta dess grannar går på affären och vilka fåglar som rör sig i närheten av huset. Och är det ens intressen så är det helt okej! Men när det går överstyr.. Nej tack. Eller när en äldre människa drar klassikern "det var bättre förr". Där håller jag ABSOLUT inte med. Kan vi take a moment och diskutera det? För hundra år sedan var sjukvården oändligt mycket sämre. Då var sättet att leva och se på andra människor enligt mig, mycket mer trångsynt. Tekniken hade inte heller kommit lika långt som idag. Och visst fanns inte nätmobbning och kräkningar på nätet då. Och inte fanns heller olämpliga innehåll postade på internet, bedrägeri och dålig sekretess. Men då fanns inte heller möjligheten att hålla kontakten med släktingar och vänner som inte bodde i samma land. Det fanns inte möjlighet till att sprida ett budskap, information eller söka hjälp på samma sätt. Du kunde inte annonsera om en bortsprungen katt, en villa du vill sälja eller lyssna på musik som du kan idag. Du kunde inte se vad som hände i grannlandet och hänga med i utvecklingen på bara 10 sekunder. Och du kunde absolut inte besitta alla världens kunskaper genom att bära en mobil, innehållandes internet i din ficka. Men det kan du idag. Jag är verkligen glad att jag lever på 2000-talet.

Efter att nu ratat "det var bättre för" så måste jag bara säga att det finns mängder av urtrevliga äldre människor som är förstående och jättesnälla. Det finns faktiskt äldre människor som inte ger en dödarblick när man tar en selfie😂. Vill verkligen inte hänga ut någon eller dra en viss åldersgrupp över en kam. Jag tar bara med mig, från vuxenlivet och synen på äldre nu, att det finns saker som jag vill utveckla. Jag skulle vilja hänga med i utvecklingen på ett sätt som jag upplever inte är något som många gör där jag bor. Jag skrev till en vän att, "snälla lyssna på Fix you-Coldplay", den e ju så himla fin! Det hör ju till allmänbildningen att man har hört den, svarade han, och det håller jag med om, samt att man aldrig kan lyssna på den låten en gång för mycket. Den är alltid lika fin. Och det är ett perfekt exempel på hur jag vill hänga med i utvecklingen när jag blir äldre. För skulle jag fråga mina äldre grannar skulle de inte förstå vad "Fix you" är för tramslåt.

Hihi imorgon är jag tillbaks med ett peppinlägg tänkte jag! God natt, puss och kram💗


Likes

Comments

Fotografier, Vardagliga tankar, Intressen

Hej mina fina! Hur är läget? Här där jag är har det faktiskt varit strålande sol hela dagen! Så galet underbart😍 Åh vet ni hur jag som bäst tar vara på solen? Genom att sitta på en stol i solskenet och plöja igenom en kriminalroman av Mons Kallentoft. På tre veckor har jag snart läst ut tre av hans böcker, alltså typ en bok i veckan! Det är ganska bra enligt mig!

Jag tänkte infoga bilder jag tagit på de här tre böckerna som jag läst nu. Och jag är verkligen inte ordningssam i mitt läsande. Jag har läst tre böcker som nog ingår i två eller tre olika serier men åtminstone är av samma författare. Mons Kallentofts böcker är mina absoluta favoriter just nu👍🏼

Jag är verkligen inne i ett humör för läsande just nu och ska försöka plöja så många som möjligt innan jobbet tar över mig helt.. HAR NI NÅGRA TIPS PÅ BÖCKER ELLER FÖRFATTARE? Kommentera det gärna!❤️ Nu ropar boken "Den femte årstiden" på mig så jag ska rymma från verkligheten ett tag. Puss o kram❤️❤️

Likes

Comments