En av mina framtidsdrömmar är att jag vill flytta ihop med min kille, B. Vi har tittat på möjligheten till att både hyra och köpa. De flesta som bor i Sverige och speciellt i lite större städer vet hur svårt det är att få en hyres om man inte stått i kö sedan man hade blöja. Så alternativen är att vi bosätter oss bosätta i en lite mindre stad/förort för att vi lättare hittar lägenhet där eller också att köpa en lägenhet. Hyra i andrahand har aldrig egentligen varit ett alternativ för oss, vi vill kunna flytta in i en ny lägenhet och göra den till vår egen. Att köpa en lägenhet tillsammans är ett OTROLIGT stort steg men jag ser det ändå som det mest logiska just nu. Jag ser det som en bra start på ett fortsatt liv tillsammans.

Mycket av min tid nu lägger jag därför på att söka runt på olika hus-säljar-sidor. Det är så inspirerande att titta runt på lägenheter med olika design, planlösning och detaljer. Man kan verkligen komma fram till vad man gillar och inte. Nu har jag fastnat för en speciell lägenhet som jag bara inte kan sluta tänka på. Öppen planlösning, högt i tak ända upp till nock, vitt, ljust.... allt är i min smak. Nackdelen är väl badrummet men jag tänker att man kanske kan renovera det om något år. Jag är verkligen sååååå sugen på den lägenheten.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

När jag gick mitt sista år på gymnasiet började jag få lite smått panik på grund av att jag inte visste vad jag skulle göra de kommande åren. Det enda jag var helt säker på var att jag inte ville börja plugga direkt efter studenten, jag ville ta ett sabbatsår. Ett år med lugn och ro, ett år utan ångest över skolan, ett år där jag skulle återhämta mig. Dock är jag en person som gärna vill planera min framtid och sätta upp tydliga mål för att ha något att sträva efter. Så att komma på ganska snart vad jag ville gå för utbildning var viktigt för mig. Det första jag gjorde var att bestämma mig för var jag ville plugga. Därefter tog jag fram en lista på alla utbildningar som fanns på högskolorna runtomkring. Det tog sin lilla tid men jag gick igenom varenda utbildning och tittade vad utbildningen innehöll, vilka yrken man kan skaffa sig efter utbildning, hur långa dom var osv. När jag gjorde detta fick jag upp ögonen för en utbildning jag ALDRIG hade hört talas om. En utbildning som nästan bara innehöll de ämnena jag gillar. Den utbildningen jag idag vill gå.

Så, där har ni det. Min väg till att hitta den utbildning jag vill hoppa på. Det kanske låter enkelt men jag la ner mycket tid på att söka runt och se vad som lockade mig. Något jag är väldigt glad för idag för jag slipper känna mig ovis angående framtiden och vad jag vill utbilda mig till och även att jag har kunnat sätta upp som ett mål för mig själv att komma in på utbildningen.

Likes

Comments

Jag har såklart inte hela min framtid uppmålad framför mig men en del nyckelbitar känner jag ändå att jag har kommit fram till.

1. Jag vet vad jag vill gå för högskoleutbildning. Utbildningen kallar jag S.

2. Jag vet att jag vill plugga i en mindre stad långt ner i Sverige.

3. Jag vill bo i staden i fråga med min pojkvän. Honom kallar jag B.

4. Jag och B vill troligtvis köpa en lägenhet och behöver spara ihop till en kontantinsats.

Det är i alla fall allt övergripande som jag kommer på nu. I nästa inlägg kanske jag berättar om hur jag gjorde för att komma fram till några av punkterna. Till exempel hur jag kom fram till vilken utbildning jag vill gå. Något som för mig var lättare sagt än gjort.

Likes

Comments

Då jag inte är ett med datorer får det första inlägget bli ett tråkigt sådant. Men vad gör det, starten är alltid det jobbigaste och därifrån får man jobba sig uppåt. Nu har jag suttit i ett par timmar med headern och resultatet hade tagit 2 min för en som är van att göra... Inom kort tänkte jag berätta mer om just mina framtidsdrömmar, inget ovanligt och storslaget. Jag är ganska Svensson-aktig av mig. Det lär märkas.

Likes

Comments