Hej!

Förlåt för att jag inte har uppdaterat på den senaste tiden, anledningen är för att det är mycket stress i skolan och att jag är helt uppe i mina tankar att det känns som om jag inte är produktiv.

Jag ville bara tipsa er om UR serien som kallas för "Melanin" det handlar om rasism och olika folks tankar om det, jag tycker väldigt mycket om det programmet för att de uttalar i nästan allt jag tänker på de har även lärt mig massor.

Jag har även talat om "Melanin" för lärare på min skola då det jag har varit vittne eller blivit utsatt av rasistiska uttalanden i skolan senaste tiden. För att jag känner att skolan lärt inte ut alls om rasism vilket leder till okunskap , ignorans samt fördomar etc.

Här är en länk till serien

https://urskola.se/Produkter/197827-Tank-till-Melanin-Vem-far-synas

I'm happy 2 be black!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Folk tycker att de två kandidaterna var som pest eller kolera, men man måste välja någon. Dock när jag berätta att jag inte skulle rösta på någon alls häpnar de och säger att jag bara är dum men är dessutom självisk.Men man kan inte bara kolla på kandidaten synpunkter i viktiga frågor när den ställer upp för valet och börjar sin kampanj utan man måste kolla på individens synpunkter om det under hela deras karriär för om de säger något helt annat under sin kampanj med jämförelse med tidigare är det oftast för att de antingen vill ha t.ex poc röster eller muslimernas röster för att dem är de avgörande faktorerna av vem som blir president.


Sedan känns det lite själviskt att vi endast bryr oss om hur vi påverkas av presidenterna men inte länderna i mellanöstern där USA kämpar för sin “freedom” but we all know is for the profit, because since when were their freedom there??


Alla valde rösta på Hillary för att hon är bättre men kommer hon verkligen vara bättre för människorna i Asien eller kommer det situationen förbättras eller inte?


Hur kommer det sig att när något händer sker i Asien där ett land som USA tex bombar där håller median tyst dock när det sker i västvärlden får man inte nog av händelsen. Vi blir konstant tillsagda att alla människor har samma värde men varför dehumanisera en annan människa, för att USA har dödat otroligt mycket folk och förstört länder. Usa gillar att peka finger på vem som är terrorist men jag tycker att de ska fällas för första grad av terrorism i flera länder.


Låt mig inte börja snacka om hur de gav Israels stat 100 miljarder för hjälp mot Palestina, hur löjligt är det inte? Israel använder högt kompotensa militära vapen medans Palestina som inte har något luftförsvar eller flygvapen etc. De tar pengar från skattebetalare och ger det till israel , det är klassiskt fall där man gör de oskyldiga skyldiga och de skyldiga oskyldiga. Sedan behöver Usa pengar för de har sina egna problem (poverty) kan därför inte begripa mig på varför de ger pengar till en stat som inte behöver det.Har du någonsin tänkt på att du måste ha pengar för att kunna bli president, det spelar ingen roll om du har bra åsikter för allt går ut på pengar. Det kommer alltid vara ett tvåpartisystem för om fler partier hade chansen skulle inte en förmån för democrats eller republicans.


Det är iallafall vad jag tycker men om du tycker annat kan du alltid skriva i kommentarerna.


(Big thanks till @womanist_se som länka min blogg på deras/h* bio på Instagram)

Likes

Comments

Som de flesta är medvetna om har det varit presidentval och den mest olämpliga kandidaten vann.Jag vakna upp till nyheterna om att Donald Trump hade vunnit valet, kvällen innan detta hade jag uttryckt min frustration att Hillary och Trump var de kandidater som skulle vinna då jag inte gillar någon av de speciellt mycket. Dock mina känslor för kandidaterna kände jag ändå att Hillary var mer lämplig för jobbet pågrund av att hon har förkunskaper då hon har varit senat, first lady och politiskt engagerad.
Antog alltid att Trump skulle förlora mot Hillary då hon är det självklara valet mellan de två, trots oddsen vann Donald. Först brexit sedan det här, skulle inte bli förvånad att 3 år från nu skulle Jimme Åkesson vara statsminister. Det enda bra med hans kampanj var att han visa hur oerhört mycket hat det finns och hur många homofober, islamofober och rasister det finns i denna värld, när man ständigt sa att rasism inte förekommer längre.Har gått med en känsla av panik och rädsla för att jag är en 14 årig svart muslim för att en fyrtiofemte presidenten i en av de mest mäktiga länderna uttrycker sig gång på gång rasistiskt, homo och islamofobisk samt sexsitiskt, han gömde inte de heller och det var det som skrämde mig mest för att folk rösta på honom trots de omständigheter. TÄNK!! Hur mycket hat det finns i folks hjärtan som har mage att yttra eller tänka på sådant sätt?? Världen är inte en läskig plats dock är det människorna som befinner sig på den.Det känns som att vi repeterar historia och det är väldigt obehagligt, när han separera på folk med att vissa personer är mer överlägsna än andra. Han skapar fördomar om mexikaner samt muslimer. Helt hundra att hatbrotten kommer öka och jag är rädd för min släkt som bor i USA samt alla andra minoritetsgrupper.Jag lever i en värld där vissa människors liv är värt mer samt att man ständigt dehumanisera flera folk som t ex krig då det finns vinster i det.


Även fast jag skulle vilja att detta inlägget skulle ändra något kommer det inte hända något för att jag är en tonårstjej som egentligen inte vet “hur världen fungerar”. Ignorans är farligt lär ut till folk om sanningen, men vi alla vet att folk kommer bara tro på det de vill tro på.

Likes

Comments

Hej! det här är mitt första inlägg, hoppas att någon kan relatera. Fler inlägg kommer, det kommer vara en VARIATION med åsikter, känslor och aktuella händelser.

I have a closet in my room, i avoid opening it considering the strange smell. It’s probably because the expired medicines there. One day I decide to open the closet too get to the bottom of the deep planted source of the smell. I open the door and realize that the smell has spread and is too much of a burden to take any action,therefore I close the door to the closet and act like the smell doesn’t exist just like racism. The smell is slavery and colonialism the ugly source of racism.  A system that was built for us to fail and it’s too much of a burden to change the system so they don’t acknowledge the struggle that black people have to go through.

Likes

Comments