Woop Woop!! Två STORA paket!

Kolla vad som stod ute på altanen när vi kom ut förut! En diskmaskin och en spis! Våran ugnslucka är lös på insidan så när hyresvärden var här för att åtgärda lite andra problem vi hade så visade Jimmy detta och då sa hyresvärden att han skulle köpa oss en ny spis!! Den vi har nu är av äldre modell med upphöjda spisplattor ni vet, men denna skulle tydligen ha häll eller vad det heter. Oj oj, sån har jag aldrig haft. Spännande med nytt.
Gällande diskmaskinen då, för behöver vi egentligen en sådan på två pers? Nej, egentligen inte för det går väldigt fort att diska för hand men när vi var på visningen av lägenheten stod det en diskmaskin under diskbänken och jag påpekade det för Jimmy varpå hyresvärden då sa att den var vår. När vi fick nycklarna och flyttade in var det tomt och då sa hyresvärden att han missat att den var de gamla hyresgästernas och att dem tog med sig den.
Jaja, spela oss ingen roll egentligen men där har gapat ett stort hål sedan dess. Golvet är ganska fult där och vi har sopsotering där just nu och det ser så tråkigt ut. Vi bad därför hyresgästen om att han kunde ordna någon form av lucka där så att det såg ut som skåpsluckor hela vägen och man därför kunde gömma undan dem fula sopsorteringskärlen men då erbjöd han oss att få en diskmaskin istället.
Det enda kruxet är att den är vår (alltså inte lägenheten) så om vi skulle flytta kan vi ta med oss den men innebär också att går den sönder får vi bekosta lagning/inköp av ny själva. Det spelade inte heller så stor roll för oss för om det skulle vara som så att vi inte skulle kunna klara oss utan en diskmaskin när vi väl börjar använda den om den skulle pajja så får vi väl köpa oss en ny helt enkelt =)
Nu väntar vi bara på att ett företag här i Älmhult som hyresvärden har samarbete med att kontakta oss så dem kan komma hit och ställa den på plats och sådant. Eventuellt också installera diskmaskinen så det blir gjort rätt. Dem skall även fixa vår torktumlare som behöver ny gummilist :) Haha, allt pajjar samtidigt!
Men här gjorde hyresvärden oss glada! Tack =)
  • Vardagen
  • 2 visningar

Gillar

Kommentarer