Vad vill du läsa om i detta projektet?

Cancer är samlingsnamnet på cirka 200 olika sjukdomar. De vanligaste cancerformerna i Sverige är: prostatacancer, bröstcancer, tjock- och ändtarmscancer, hudcancer och lungcancer men det finns så många fler. Jag tänkte i detta inlägget nämna några av de andra formerna men skriver inte om alla.
Tänkte det kan vara bra att känna till namnen iallafall - så berättar jag mer om de vid senare tillfällen.

Bukspottkörtelcancer, cancer hos barn (vanligaste är leukemier, hjärntumör, lymfom, Wilms njurtumör, sarkom och neuroblastom.) i njurbäckenet, hjärnturmör, huvud-hals, leukemi, lever och gallvägscancer, livmoderhalscancer, livmoderkroppscancer, lymfom, magcancer, magsäckscancer, malignt melanom, matstrupscancer, metastaser, myelom, neuroendokrina tumörer, njurcancer, okänd primärtumör, sarkom, skelettcancer, sköldkörtelcancer, testikelcancer, tunntarmscancer, urinblåsecancer, äggstockscancer.

Det är viktigt att man kollar upp sig själv för att ev hitta cancern i tid så gå på cellprovskontrollerna och mammografin när du blir kallad. lär känna dina bröst och lär känna dina testiklar.

Infon kommer från Cancerfondens hemsida. 

Vill du att jag tar upp någon speciell cancerform?
Vad vill du att jag skriver om i detta projektet?

För nya läsare: Jag har ett projekt för att uppmärksamma att Ung Cancer finns för cancerdrabbade unga vuxna i åldern 16-30år. Jag skriver olika inlägg och tar upp saker som kan vara svåra att prata om när det gäller cancer. Även om jag själv är "för gammal" så känner jag starkt för unga vuxna och tyvärr är det inte alls så många som känner till organisationen. De flesta känner dock till cancerfonden. I mitt projekt Fuck cancer - för unga vuxna vill jag sprida information och göra fler medvetna!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 272 visningar

Gillar

Kommentarer

Madelena
Madelena,
Det är ett bra initiativ. Viktigt att belysa fler delar och tyvärr är det fortfarande lite tabu och skrämmande.
nouw.com/madelena
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jag förstår egentligen inte riktigt varför det kan vara tabu, det är en sjukdom man inte kan hjälp att man fått.. men jag förstår din tanke och visst är det så.. Skrämmande! Tack så mycket!
nouw.com/frökenrödlök
Ninni,
Sjukt bra intinativ!
beautyandlace.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,