Vad tycker ni om .. Energidricka till minderåriga?

ENERGIDRICKA TILL MINDERÅRIGA?

När jag körde genom samhället här på väg hem från jobbet i veckan såg jag något som fick mig att höja på ögonbrynen. Det var en mamma och en pojke ~ 7år som gick på trottoaren med kassar från affären.
Pojken gick och drack ur en RedBull som han sedan räckte till mamman.
Om det var hans dricka eller om han bara smakat av sin mammas låter jag vara osagt.
Men jag reagerade ändå på att hon lät honom dricka.
Åldersgränsen för energidricka är i butiken 15år och den finns av en anledning.
Nu tror jag ju verkligen inte han var inne och köpte den själv och om någon liten pojk eller flicka försöker göra det så hoppas jag att kassörskan nekar det köpet. Och mamman får ju självklart köpa trots hon har ett minderårigt barn med sig. Men om det är 15 år på att köpa, är det väl 15 år på att dricka också?

Även om det i detta fallet bara var att han fick smaka av sin mamma
så tycker jag det är fel.
Fel omdöme av mamman, fel uppfostran av mamman.
Självklart kan detta vara en bagatell i andra sammanhang men ändå.
Vad lär hon sina barn? Du får inte själv köpa om du är under 15, men det är helt okej att dricka om jag är med.

Vissa saker som föräldrar får äta/utnyttja som barn under en viss ålder inte får förtära/använda får helt enkelt föräldrarna vara noga med att antingen förklara för sina barn varför bara föräldrar får använda eller att äta när barnen inte är med helt enkelt.

Vad tycker ni? Är det okej som förälder att låta sina minderåriga barn dricka energidricka som det är åldersgräns på? Är energidrickan som en vanlig läsk som är okej att dricka?
Nyfiken på dina svar!


Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 578 visningar

Gillar

Kommentarer

A
,
Hej fröken rödlök! Tycker dina smaktest videos är helt fantastiska... Har noterat att det var ett tag sen sist du gjorde ett test. Kan du inte köra ett glasstest så här lägligt nu när sommaren är här igen? 😊 ... eller varför inte ett svalkande energidryck test så man vet vet vilka smaker/sorter man ska välja bland alla dessa märken i energidryckdjungeln. Bra att veta ju hur man ska ladda upp i kylen inför kommande värmen...? 😉 mvh A
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Hej A!
Vad roligt att du gillar mina smakvideos. Jag gjorde ett glasstest för ett tag sen, här i bloggen, inte på video. Men energidrickan lät intressant, kommer en sådan under dagen eller imorgon om jag får videon att funka =) Tack för tipset!
nouw.com/frökenrödlök
Mamma till 2
,
Hej, jag håller helt med dig men tyvärr är det ingen lag på 15 år utan en rekommendation bara. Hemmakväll har t.ex inte tagit det till sig och säljer till alla oavsett ålder, fick ett frispel när dom hade sålt till min dotter men det var inget dom brydde sig om, det var inte deras policy helt enkelt.
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja, det kanske är en rekommendation. Jag trodde det var lag, men vilket som, så finns det ju en rekommendation att inte ge nån under 15 år energidricka och varför göra det om man vet att det inte är bra? Tycker hemmakväll borde tänka om där.
nouw.com/frökenrödlök
Evsing
Evsing,
Mina barn kommer inte få dricka energidryck så länge dem inte har åldern inne och bor i mitt hem. Jag dricker det själv ibland men jag anser inte att det innehållet lämpliga saker för mina barn, inte för mig heller egentligen 🙈Många butiker säljer tyvärr till minderåriga, ser ofta skolbarnen i byn få omkring med sina energidrycker 👎
nouw.com/evsing
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det är synd att affärerna inte tar större ansvar, för som du säger, det är inget vettigt innehåll i dryckerna som passar barn. Inte ens oss vuxna men vi dricker ändå. Man får göra det när barnen inte är med helt enkelt.
nouw.com/frökenrödlök
shinelikeapearl
shinelikeapearl,
Tycker verkligen inte att det är okej, vill dock påpeka att det inte finns en åldersgräns, bara en rekommendation till affärerna 😊 Men nej, skulle aldrig ge det till ett barn.
nouw.com/shinelikeapearl
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jo en åldersgräns på 15 finns men just det är en rekommendation och jag hoppas alla butiker följer det men det är väl långt ifrån alla som gör va? Förstår inte att vissa butiker tycker det är ok.. tjänar dem så mkt på energidricka till barn att det är värt det mån tro?
nouw.com/frökenrödlök