Ta till vara på möjligheten att chatta om du mår dåligt - Shedo kan hjälpa!

Godmorgon!
I natt sov jag riktigt bra, skönt! Hur har ni haft det? Regnade massor igårkväll och jag tror det höll på rätt länge, så underbart med regn äntligen men hade tyckt det vore bra om det kunde komma lite till så det får gärna regna lite mer under dagen tycker jag. Väntar du också regn?

Häromdagen kom jag in på någon sida av nån anledning som jag nu inte minns men tycker det var rätt bra ändå.
En bra sida som jag tycker bör uppmärksammas och därför tänkte jag göra detta inlägget.
Jag pratar om Självskadechatten Shedo dit du kan vända dig om du behöver prata med någon.
Självskadechatten drivs av SHEDO som är en ideell förening. De arbetar med självskadebeteende och ätstörningar genom att sprida kunskap och information, ge stöd till drabbade och närstående samt skapa opinion för deras målgrupp.

Vi i Självskadechatten vill gärna prata med dig, oavsett om du själv är drabbad av självskadebeteende och/eller ätstörningar, eller om du är närstående. Det kan också vara så att du har funderingar kring problematiken.
De som besvarar dig i Självskadechatten är volontärer i SHEDO och arbetar helt ideellt. Många av våra chattvolontärer har egen erfarenhet av självskadebeteende och ätstörningar, antingen som drabbad eller som närstående. Många arbetar även med problematiken vid sidan om sitt uppdrag i SHEDO. Alla som bemannar chatten mår idag bra och har hittat vägar vidare från eventuella självdestruktiva beteenden.
Våra chattvolontärer har fått en grundutbildning av SHEDO, men är inga psykologer. De vill snarare finnas för dig som ett medmänskligt stöd och lyssna på dina tankar, funderingar och känslor. Vi ersätter inte vården, utan kompletterar den.

Kopierade lite text från deras sida - men jag tycker det låter bra!
Så bra att sådana människor finns, för att hjälpa andra som behöver, dessutom ideelt. Toppen!
Chatten är öppen Tisdag, Torsdag, Lördag och Söndag mellan 20-22

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 271 visningar

Gillar

Kommentarer

Viktor Högnäs,
Kan hålla med om att regnet var till nytta, både för få luften frisk och även för bränder som uppstått! Det är otroligt bra att det finns såna här möjligheter, för det är viktigt, både kunskap om olika ämnen, sedan att kunna hjälpa på andra sätt! Det gillar jag! Mer sånt här tycker jag, för det är så otroligt viktigt att speciellt hjälpa i krisande lägen, men även i förebyggande syften! 😊
www.nouw.com/viktorhognas
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja precis! Och att inte bara de som lider av psykisk ohälsa utan även närstående kan få hjälp tycker jag är bra, eller bara få prata av sig liksom.
nouw.com/frökenrödlök
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Du får gärna skicka hit regnet ni hade för min gräsmatta är mer död än levande haha
nouw.com/jenniferssynpalivet
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Som här då, det ser så sjukt tråkigt ut när allt grönt på gräsmattan försvinner =/ Det regnade lite idag också, så kan försöka skicka lite - dock inte allt för vi behöver fortfarande en hel del =) Hehehe!!
nouw.com/frökenrödlök
sofialjohansson
sofialjohansson,
Vilket bra tips! Det behövs att man pratar med om dessa tabu-belagda ämnen!
nouw.com/sofialjohansson
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det har du verkligen rätt i - många som inte klarar att ta sig iväg eller vågar prata med någon om de inte får vara anonym!
nouw.com/frökenrödlök
Frida,
Väntar för fullt på regn här, hoppas verkligen det kommer hit snart!
Och så bra information, har aldrig hört talas om den chatten. Tack för att du delar med dig, viktigt tips! <3
morsanpahjul.se/
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jag kan försöka skicka lite upp till dig för det regnar hos mig idag igen =) Det hade inte jag heller innan men blev så glad när jag hittade dit =) Så var bara tvungen att sprida dom vidare.
nouw.com/frökenrödlök
Emiz
Emiz,
Så glad att regnet kom till mig inatt med, säkert många som hurrar! Fantastisk sida med att man kan chatta om man mår dåligt och få hjälp för alla vågar kanske inte träffa någon så i verkligheten ☺️
nouw.com/emiz
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Precis, det har du rätt i .. och man kanske inte klarar att ta sig hemifrån för att man mår dåligt, då är det jättebra att bara chatta! Vara anonym liksom! Eller hur, mer regn så underbart =)
nouw.com/frökenrödlök
IsabelleB
IsabelleB,
Så underbart att det finns såddana chattar. Det behövs verkligen❤️
nouw.com/isabelleb
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det håller jag med om.:)
nouw.com/frökenrödlök
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Åh, den där sidan låter ju helt fantastisk. Har aldrig hört talas om någonting sådant. Grym du är som delar med dig av informationen!
nouw.com/annaskarblom
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Viktig information är ju roligt att sprida 😉 💜
nouw.com/frökenrödlök
Charlotte,
Vilket bra tips! Har faktiskt aldrig hört talas om den sidan 😊
www.charlottelinden.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Inte många som har om jag förstått rätt så var ju tur jag hittade den o tipsade - jag hade ingen koll innan jag såg detta för några dagar sen.
nouw.com/frökenrödlök