September 2014 - vad gjorde jag då?

För en tid sen läste jag hos Hanna att hon skrivit om en månad tidigare år och tyckte det var roligt så därför skall jag göra detsamma här.
Jag valde September då vi precis startat samma månad här, året är 2014.

Tro det eller ej, under denna månaden testade jag på att jogga lite grann för första gången på många år. Det var förvisso intervaller och korta sådana. Joggade mellan ett par lyktstolpar, promenerade mellan ett par, sen joggade jag igen och så vidare. Det var kämpigt men kul att testa - dock inget jag fortsatte med.

Jag var inne mycket på det här med att tillverka tavlor, jag satte ihop fina, komiska, roliga, klyschiga citat som jag lottade ut samt sålde. Det var riktigt populärt och så roligt att göra. Tyvärr fungerar inte det programmet jag använde längre så jag har inte gjort några tavlor på länge, synd.

Tyvärr var jag arbetslös en del av denna månaden men jag fick sedan det som jag tyckte var mitt drömjobb. Lokalvårdare på Grimslövs Folkhögskola. Det var inget drömjobb jag sökte i den bemärkelsen men det kom att bli det pga tiderna jag jobbade, arbetskamraterna, väckarklockan och uppvaknandet, alla förmåner anställningen gav mig. Jag jobbade Måndag-Tisdag 6-14.30 samt Onsdag-Torsdag 6-12.30 och var alltid ledig på Fredagar. Jag hade alltid roligt när jag jobbade då arbetskollegorna var vänliga, roliga och hur underbara som helst. Jag hade möjlighet att träna gratis på deras toppengym. Jag fick lyxig frukost varje morgon kl 9.15 som innehöll nybakade frallor, kaffe, juice och massa goa pålägg. Och jag hade möjlighet att köpa god lagad lunch för ett jättebilligt pris vilket jag gjorde ofta. Jag lärde mig dock ett och annat om mig själv, jag fick upp ögonen för hur jag agerade och betedde mig, lärde mig en läxa men inget jag vill gå in mer på nu.

Denna bild togs sista morgonen jag jobbade på Grimslövs Folkhögskola, vackert! En positiv sak med att jobba där och börja kl 6 var att man fick se solen gå upp varje morgon! Vackert!

Jag var tillsammans med J denna perioden och vi tyckte det var roligt att åka runt på olika loppisar. Både att själv sälja på men även besöka för att fynda. Vi hade fått nys om en stor loppis i Ronneby som var varje söndag eller något som vi blev sugna att sälja på. Vi ville dock åka dit och se vad det var för något så en söndag for vi dit och gick runt och kikade. Vi fyndade lite grejer och sedan åkte vi hem. Precis utanför Ronneby stannade bilen på motortrafikleden/motorvägen (minns ej vad det var för slags väg) och kunde inte startas. Bärgare kom och förflyttade bilen till närmsta verkstad där den ställdes. Vi fick skjuts till stationen och fick således ta tåget hem istället. Vi misstänkte att bilen bara var att skrota och för att inte behöva åka tillbaka hela vägen till Ronneby senare så tömde vi bilen på plats. Vilken tur att vi inte valde att stå på loppisen denna dagen så bilen hade vart full av prylar - det blev mycket med alla skivor, filtar och annat ändå. Tungt att bära. Det visade sig att kamremmen hade slitits av och förstört motorn. Grejen var bara att vi två månader tidigare hade lämnat in den på "vår" verkstad för full service och vi bad mekanikern att även kika på och byta kamremmen då det var dags. Han sa när vi hämtade den att han tyckte den såg bra ut och skulle hålla några månader till - jättemärkligt när vi ändå hade den på service att den inte byttes men okej. Men, det var alltså pga det som bilen stannade, den höll inte som han hade lovat och det hade kunnat sluta ännu värre än det gjorde. Fan vad arg jag var på honom! Jag har dock ett minne jag aldrig kommer glömma!

Under denna månaden hade jag väldigt många brevvänner och skrev massa brev för fullt. Jag fick lära känna många olika människor och tyckte det var riktigt roligt att få skriva handskrivna brev samt få några sådana i veckan liggandes i brevlådan. Det var en härlig känsla att öppna och få se en handstil från någon annan som berättade om sitt liv. Ett skoj sätt att lära känna någon på.


Under September fick vi nys om Matsmart och gjorde vår allra första beställning därifrån.
Tyckte det var riktigt roligt att kunna shoppa mat så jäkla billigt som det faktiskt blev. Det blev en salig blandning på saker den första gång och efter detta har jag beställt fler gånger om och älskar det lika mycket nu som då.

Jag jobbade även som volontär under 2014 och var mycket aktiv denna månad. Jag var ideell administratör på Giving People och tyckte det var spännande och givande att få hjälpa barnfamiljer.
Förutom att administrera ärenden och få ihop sökanden med hjälpande så att barnfamiljer fick matkassar och kläder så sålde jag mycket på loppis för att kunna samla ihop till presentkort som jag skickade så att föräldrarna kunde köpa mat. Jag tog emot barnkläder, sorterade och skickade iväg till de familjer som behövde och jag åkte hem till familjer med stora matkassar jag hade köpt och gav för att de själva inte hade råd att köpa mat av olika anledningar. Det kändes riktigt bra i hjärtat!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • Vardagen
  • 286 visningar

Gillar

Kommentarer

Jasmineivanoff
Jasmineivanoff,
Fina människa 💕
nouw.com/jasmineivanoff
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Hehe, tack =) <3
nouw.com/frökenrödlök
sarasara
sarasara,
Vilken rolig idé att skriva om hur månaden såg ut för flera år sedan!
nouw.com/sarasara
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja, det var roligt att skriva och det är roligt att läsa hos andra =)
nouw.com/frökenrödlök
Sannaevelyne
Sannaevelyne,
Tycker också det är en super rolig inläggside! Tycker det låter som september 2014 var en bra månad 😊 kul med brevvänner, det är något speciellt att få handskrivna brev 😊
nouw.com/sannaevelyne
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja, det är så roligt att få läsa om vad andra gjort flera år tidigare =)
nouw.com/frökenrödlök
Frida,
Åh brevvänner, det minns jag att jag också hade men det var nog säkert 12 år sedan.. Kan verkligen sakna att få ett handskrivet brev hemskickat!
morsanpahjul.se/
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jag saknar det också, funderade på att leta upp någon ny att brevväxla med me nvet inte om ajg hinner..
nouw.com/frökenrödlök
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Hur i hela livet skulle jag kunna dra mig till minnes en månad ett helt annat år? Hjälp minns nästan inte vad som hände förra veckan
nouw.com/stenhagenbettan
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det är ju det som är så bra med bloggen 😉 Bara gå tillbaka i skrivna inlägg.
nouw.com/frökenrödlök
MissJohansson
MissJohansson,
Men vilket trevligt inlägg! Vad roligt att se tillbaka på en månad för några år sen, så fint! Förstår att du älskade arbetstiderna där! Dem hade jag verkligen inte sagt nej till. Ha en fin dag nu! Kram!
nouw.com/missjohansson
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja, det är ju toppen att ha blogg så att man kan se tillbaka 😊 Ja, det var perfekta arbetstider.
nouw.com/frökenrödlök
sofiefriden
sofiefriden,
Åh vad roligt. Hade aldrig kommit ihåg sånt så långt tillbaka. Haha.. Och jag har inte skrivit blogg så länge så har inte den infon 😂😁 men himla trevligt att läsa 🙂
nouw.com/sofiefriden
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det kommer, om några år kan du också se tillbaka längre =)
nouw.com/frökenrödlök
Jessiekaos
Jessiekaos,
åh men vilket roligt inlägg att läsa, Och vad roligt med brevvänner, och få såna brev i brevlådan det lät verkligen super kul <3
nouw.com/jessiekaos
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det är jättekul att skriva brev sådär som man gjorde förr =)
nouw.com/frökenrödlök