Sandi gästbloggar hos mig!

Gästbloggsinlägg

Först vill jag tacka Fröken Rödlök för att jag får gästblogga i hennes underbara blogg.

Jag heter Sandra och bloggar som sandi_fighter. Det namnet har jag tagit då jag anser att jag är en kämpe. Jag har kämpat mer eller mindre hela mitt liv, vilket ni kan läsa om i min blogg för jag hade inte tänkt att berätta om just hela min bakgrund i dag. I dag vill jag berätta om en liten tjej och hennes tuffa liv med mobbning och otrygghet.

Det här är den lilla Sandra, hon som skulle växa upp utan att veta vad livet innebar. Hon som strax skulle glömma alla minnen fram tills hon var 9 år. En liten bebis utan drömmar, utan några andra behov än att få mat, trygghet och kärlek. Barnet skulle komma att växa upp utan detta.


Det här är en lite större Sandra. Det sägs att barn har vissa behov som behöver bli sedda och tillvaratagna fram till 5-års ålder. Denna tös förstod aldrig att detta inte skulle ges. Innan 5 års ålder blir denna tjej utsatt för incest, hon kommer inte minnas detta, hon kommer inte minnas något fram till 9-års ålder. Ingen kommer att låta henne bearbeta och prata om det. Allt kommer glömmas bort och gömmas och mannen som gjorde detta kommer att bli en viktig person i hennes liv. En stor favorit och alla var okej med detta trots att de alla visste. De skyddade honom, men vem skyddade den lilla flickan.Det här är Sandra i skolåldern, där är hon lyckligt ovetandes om hur hennes framtid skulle ändras. Hon är glad åt sina vänner, hon har vänner. Hon var en i gänget.

Vid 9 års ålder skulle detta ändras, de skulle flytta. Sandra började en ny klass, de hade aldrig mött en mörkare tjej med en mamma som hade invandrar bakgrund. I 4:an splittrades klasserna, alla fick önska 3 personer de ville ha i sin klass. Även denna lilla blyga och tysta Sandra gjorde detta. Hon fick ingen av de hon önskade i sin klass. Mobbningen som startade i 3:an följde med och skulle finnas med tills hon slutade 9:an. Ursäkterna avlöste varandra, hon ville inte gå till skolan. Tårarna kom om natten, en önskan om att få avsluta sitt liv. Mamman kom in och flickan hoppades på tröst, men den kom aldrig för mamman bad flickan vara snällare mot sin pappa, det var pga det hennes föräldrar grälade, det var pga av Sandra. Flickan skulle för alltid känna sig värdelös.Detta är den vuxna Sandra, hon som jobbar för att folk ska förstå att kronisk depression (dystymi) är en av diagnoserna som tillhör psykisk ohälsa. Att barn med dystymi är ledsna, arga, irriterade, att det inte är deras personlighet som många tror, att det är en problematik som behöver professionell hjälp. Att psykisk ohälsa, att kronisk värk uppstår pga. Trauman som barn. Att om inte barnets behov tillgodoses så kommer detta föralltid spöka i den vuxnas liv också. Att man kan höra orden som blev sagda för alltid i ens huvud. Att det aldrig kommer försvinna.

I dag äter jag 3 olika antidepressiva för att inte falla ihop, jag har försökt vända det negativa till något positivt och jag vet att den barndom jag fick uppleva har gjort mig starkare, men jag önskar inget barn någonsin samma barndom som jag hade. Varje barn är unikt, varje barn borde få en chans att bli älskad, varje barn ska få bli accepterad som den är. Det är viktigt att vi vuxna visar oss som förebilder, för tänk på att barn inte gör som vi säger utan att de gör som vi gör.

Ni är välkomna att läsa mer om mig @sandi_fighter i min blogg.
https://sandifighter.se

Tack för mig,

All kärlek till er //Sandi_fighter

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 426 visningar

Gillar

Kommentarer

sofia,
Åh underbara Sandra! Verkligen kul att få veta hur du kom fram till ditt bloggnamn, du är verkligen en kämpe. Verkligen en berörande text och jag tycker verkligen att du är så sjukt stark som har kämpat och kämpar än. Du är verkligen en förebild 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jag håller med dig =)
nouw.com/frökenrödlök