Så lat får man inte vara - det är respektlöst!

Det är ju min trädgård! 

För vissa är detta säkert bara en liten skitgrej, något jag överreagerar på men då får det vara så för er. Jag påverkas negativt och jag stör mig som fan, blir tillochmed provocerad och arg.
Jag och Kjell bor i parlägenhet, som ni fattar sitter två lägenheten ihop. Enkel mattematik ;)
På vår sida av gatan är det tre stycken parhus - alltså sex stycken lägenheter.
Vårt hus är i mitten och vi har ett äldre par vägg i vägg. På andra sidan delar vi garageuppfart med en medelålders man som är son till det äldre paret.
Med tanke på att lägenheterna sitter ihop två och två gör ju även våra trädgårdar det, på baksidan delas de av med ett plank och på framsidan är det ett osynligt staket. De klipper sin gräsmatta fram till "staketet" och vi klipper vår fram till staketet. Likaså med häcken som sitter ihop, vi klipper vår fram till staketet och de gör likadant.

När vi flyttade in här såg vi hur paret och sonen genade över vår gräsmatta när de skulle till varandra. Vi såg även deras andra släktingar göra likadant. En dag fick jag nog och sa ifrån att vi inte tycker det är okej, att vi gärna ser att de går runt eftersom vi inte vill att de genar över vår trädgård.
De sa att de inte skulle göra det och det har de hållt, iallafall mannen och paret (nån enstaka gång kanske de hänt) men deras anhöriga genar emellanåt.
Både mannen och paret har hemtjänst flera ggr om dagen och då tycker många av personalen att det är jobbigt att gå runt och springer rakt över vår trädgård.
Jag blir riktigt provocerad av det - jag tycker inte man genar över en annans trädgård! Jag tycker det hör till att man går runt oavsett om de är lättare och kortare att gå över gräsmattan, oavsett om det inte finns något staketet som avskiljer.

Någonting som provocerar och gör mig ännu mer upprörd är att hemtjänsten går över min trädgård medan jag sitter på trappan. Jag satt och målade och hade huvudet ner, såg bilen komma och parkera bredvid min bil på garageuppfarten och tänkte att hon skulle in till mannen. Men plötsligt hör jag hur hon hejjar och när jag tittar upp och svarar så ser jag att hon går ett par meter ifrån mig på min gräsmatta. Jag blev så förvånad. Hur kan man med när någon sitter i trädgården?!
Jag väntade till hon kom ut igen och hade bestämt mig för att säga att hon gärna får gå runt nästa gång om hon skulle gena igen - det gjorde hon och jag sa ifrån! Okej, det gör jag! svarade hon och jag tackade! Sen gick jag in.

Jag har så svårt att förstå hur man kan med att gena över någon annans egendom, någon annans gräsmatta, någon annans trädgård. Jag har svårt att förstå det när ingen är där, men jag har mindre förståelse när någon faktiskt sitter ute.
För en tid sen satt jag i köket och såg hur en liten lastbil kom och parkerade vid huset på andra sidan gatan (de är likadana hus där). Det var något leveransföretag men minns inte vilket. Tänker inte så mycket mer på det förrän kvinnan i lastbilen tar sitt lilla paket och kliver rakt igenom häcken för att ta sig till trappan och lägga paketet där. Hon orkade inte gå ett par meter extra och ta den riktiga vägen man tar! Hade jag suttit ute hade jag inte kunnat hålla käft utan påpekat att det där inte är proffsigt!


Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 402 visningar

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Grannar grannar grannar när det är som värst 👿
nouw.com/stenhagenbettan
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jessiekaos
Jessiekaos,
men vad störande, när man väl har en egen trädgård vill man ju inte den ska vara någon form av gångväg för grannarna, så bra du sa till dom för det är ju faktiskt väldigt respektlöst av dom atta bara gena över folks gårdar sådär :O
nouw.com/jessiekaos
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jag tycker det också! Jag kan t.o.m tycka det känns olustigt att gå eller köra genom en gård där vägen faktiskt går igenom .. Du vet, hus på ena sidan och ladugård på andra med väg emellan som man ska köra på! Jag tycker det känns jättefel, som att jag kör rakt igenom deras hem.
nouw.com/frökenrödlök
Ariella
Ariella,
Tror de som jobbar inom hemtjänsten lämnar hjärnan hemma. Har själv hemtjänst och kan bli förvånad över deras attityd, lathet och brist på sunt förnuft. Hade jag varit som er hade jag satt upp staket som hindrade springande människor.
nouw.com/ariella
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det är synd, det är ju ändå människor de arbetar med! Jag vet inte om vi kan det - har sagt det till sambon men det var nånting som gjorde att vi inte kunde det har jag för mig...
nouw.com/frökenrödlök
keereweer
keereweer,
Åh! Det hände hela tiden hemma hos mina föräldrar! Deras hus ligger vid en skog så folk tyckte de hade rätten att gå igenom trädgården från skogen för att komma till vägen. Sedan när mina föräldrar sa ifrån så reageade de aggressivt eftersom "de förra grannarna hade sagt att de kunde". Liksom, jaha? De bor int ehär längre så respektera oss istället?
nouw.com/keereweer
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Men herregud! Att folk tar för givet att det är okej bara för att någon annan har tillåtit en gång! Jag misstänker att det var så här innan också, de som bodde här innan brydde sig nog inte!
nouw.com/frökenrödlök
Amandizan
Amandizan,
Nej jag hade tyckt att det också var lite irriteramde blir ju lite jobbig stämning kan jag tycka om man ligger och solar och så kommer det någon gående där. Nej jag hade inte gillat det😊
nouw.com/amandizan
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jag föredrar att sola på min baksida dock men jag förstår vad du menar, även om jag inte solar händer det ju faktiskt att jag sitter på framsidan också och då vill jag inte att folk skall traska på min gräsmatta.
nouw.com/frökenrödlök
JuliaElisabeth
JuliaElisabeth,
Men fy så respektlösa folk är. Tycker de är väl något man lär sig som barn att man absolut inte går in på någon annans egendom på de sättet. Så arg jag hade blivit!
nouw.com/juliaelisabeth
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja, egentligen! Men de tycker nog det är okej eftersom vi inte har staket emellan.
nouw.com/frökenrödlök
Marie,
Oh vad fint ni bor, ja men jag förstår att det retar dig och du får säga till dem igen då kanske, men det ska ju inte behövas, drygt irriterande
sweetwords.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Tycker inte heller det ska behövas, men förvånar mig inte att fler hemtjänstpersonal genar över som jag måste säga till.
nouw.com/frökenrödlök
Snabela ,
Vilka fräcka människor det finns. Sånt där beteende skulle jag bli tokig på. Det är självklart att man inte går på någon annans tomt eller genar på ställen där man inte ska gå på. Om de blir nån nästa gång så får du skälla ut denne person.
nouw.com/snabela
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jag vill gärna inte behöva skälla ut någon, vill inte skapa osämja och är rädd att jag redan gjort det genom att jag sa ifrån.. men men ... hoppas de förstår nån gång.
nouw.com/frökenrödlök
SnabelA
SnabelA,
Men om dom ska förstå att du ej vill ha dom på din tomt så kanske du måste skälla ut dom fast du har bett snällt.
nouw.com/snabela
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jo kanske.. Hoppas jag slipper dock.
nouw.com/frökenrödlök
sofiefriden
sofiefriden,
Men åh ja gud så jobbigt. Jag hade sagt till, bra gjort... Klart att dom inte ska gå över din trädgård. Lyssnar dom inte så gå över deras!!! 😮😂🤔👌
nouw.com/sofiefriden
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Haha... Njaa, jag får nog säga till ännu mer, eller sätta upp en skylt. Haha
nouw.com/frökenrödlök
Lexochlogan
Lexochlogan,
Det hade stört mig ordentligt med att de genar. Speciellt om man sitter ute utan att ens reagera. Tycker det är bra att säga ifrån, visst vill man inte ha osämja men man kan säga ifrån trevligt
nouw.com/lexochlogan
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja, det har jag tyckt att jag gjort! Grannarna har ju iaf förstått och de genar inte, och jag hoppas att kvinnan från hemtjänsten igår säger till sina kollegor också =)
nouw.com/frökenrödlök