Nej, jag är inte friskförklarad.

Idag vill vi ge er en intervju med Mikaela (@blockochpenna) som är en av alla unga vuxna som drabbats av cancer,

Vad heter du och hur gammal är du?
Mikaela och är 27år.

Hur gammal var du när du fick ditt cancerbesked?
Skulle fylla 25 några månader senare.

Vad var det för cancer?
Äggstockscancer

Vilka mediciner/behandlingar fick du?
Jag fick smärtstillande, opererade bort en äggstock och cellgiftsbehandling i dropp.

Är du frisk idag?
Nej, jag är inte friskförklarad.

Om inte, när blir du frisk förklarad om den hemska sjukdomen inte kommer tillbaka?
Den har redan kommit tillbaka, efter att jag genomgått operation samt cellgifter gick jag en gång i månaden och lämnade prover men efter exakt 1år och 2månader fick jag besked att de var tillbaka. Så de var bara för några veckor sedan jag återigen kunde börja tänka på att de är hela 5år kvar så just precis i skrivandets stund är de 4år och 11månader kvar till min friskförklaring.

Brukar du prata om det du har gått genom?
Jag har gått vid psykolog och pratat en hel del, annars håller jag de gärna inom familjen. Men numera vill jag inte prata om de just för att de gör min omgivning väldigt ledsen och orolig vilket jag inte vill se. Men i perioder har jag tidigare skrivit om de i min blogg www.nouw.com/blockochpenna men jag märkte ganska fort att de blev ett ”tycka synd om henne” kommentarer och de är inte så jag vill se de. Man ska inte tycka synd om mig snarare tvärt om man ska peppa mig och heja på mig för jag är stark, starkare än många tror.

Vad hade du gjort/resonerat om du får/fått tillbaka cancern?
Jag har ju fått tillbaka den en gång och de var väldigt tufft besked, och helt ärligt så vet jag att skulle de komma tillbaka en tredje gång kommer de bli ännu tuffare. Jag fungerar lite så har jag märkt efter den här resan att för varje gång de kommer ett negativt besked tappar jag hoppet.

Hur ser ditt liv ut idag? Tror du det hade sett annorlunda ut om du inte hade fått ditt cancer besked?
Idag lever jag med min sambo och våra underbara ungar tillsammans i ett hus strax utanför stan, jag ska precis avsluta min föräldraledighet med vår minsting och återgå till arbetet igen.
Hade jag inte fått mitt cancer besked från början så hade de absolut sett annorlunda ut, jag hade haft mycket lättare att få barn (jag har bara en äggstock kvar), jag hade inte haft ständigt problem när de gäller min menstruationscykel, dessutom hade jag inte missat så otroligt mycket tid med mina barn som jag har gjort pga sjukhusbesök och all cellgift som har gjort mig väldigt trött och orkeslös, illamående etc.
Man ska njuta av varje dag i livet och leva som om de vore de sista ut i fingerspetsarna.

Nästa vecka får ni höra Mikaelas sambos tankar om hennes besked.


Är du ung vuxen eller anhörig till någon som drabbats och vill vara med på intervju skicka ett mail till [email protected]

Detta projekt gör jag tillsammans med Jennifer.
Vi vill göra er medvetna om att det finns en organisation som heter Ungcancer.se som arbetar för att stötta och hjälpa drabbade unga vuxna i åldern 16-30 år. Det finns många organisationer som är stora och publika medan många inte känner till just ungcancer.se och vi vill sprida ordet och samla in pengar till deras organisation.
Om du hjälper oss hjälpa och delar något av våra inlägg eller kanske skänker en slant till insamlingen får du gärna säga till får då vill vi tacka genom att ge dig en länk på våra bloggar!
Dessutom kan du köpa en personlig tavla med ord som beskriver dig själv eller någon du tycker om och samtidigt skänka till insamlingen då 20kr per såld tavla går avkortat till Ungcancer.
Detta är vårt sätt att hjälpa!

Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 779 visningar

Gillar

Kommentarer

Kamilla,
Viktigt inlägg. Er insamling är en god gärning. Starkt av Mikaela som ställde upp på intervjun. Kram Kamilla
kamillaskamera.com/
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Tack så mycket.. ja för många vill ju inte berätta så när man vågar är det ett stort steg 😄
nouw.com/frökenrödlök
Frida,

Det är ett så enormt viktigt och fint projekt ni gör! Fint att få ta del utav alla berättelser även om det ger en stor klump i magen, så hemsk den där cancern 😟 kram! <3

morsanpahjul.se/
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja den är fruktansvärd. Men roligt att du gillar det vi gör 😄 Tack.
nouw.com/frökenrödlök
Bloggarlisa,
Vilket grymt bra initiativ, viktig organisation. Jag önskar att jag hade vetat om att de fanns.. Har förlorat flera i cancer, alldeles nyss en nära väns bonusmamma. Bodde hos min farmor när hon blev sjuk. Har skrivit en text med rubriken "fuck cancer". Brukar ge bidrag till olika cancerorganisationer, borde alla .. drabbar alla på ngt sätt! http://bloggarlisa.blogg.se/2018/january/fuck-cancer.html
bloggarlisa.blogg.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja visdt är det en viktig organisation. Alla är viktiga men just nu belyser vi den för unga vuxna för vi tror inte många känner till den som sagt. Man kan inte skänka pengar hit och dit för man behöver ju själv men ibland kan man avvara nånting annat för å skänka tycker jag 😊 dessutom har jag mitt sätt att skänka genom tavlorna jag gör och säljer 😁
nouw.com/frökenrödlök