Jag har nog ändrat åsikt lite grann!

Inlägg i samarbete med kortio.se

Det första jag tänker på när jag hör ordet kreditkort är: Nej, absolut inte!
Förr hade jag nog vart mer "på" men efter allt som hänt tidigare är jag mer försiktig.
Att ansöka om ett kreditkort är ganska enkelt och har du rätt inkomst och rätt kreditbetyg är det oftast inga problem. Men det man måste tänka på när det kommer till kreditkort är att det är som ett sorts lån. Pengarna som används när du drar ett kreditkort skall ju betalas tillbaka.
Men samtidigt förstår jag hur bra ett kreditkort kan vara, beroende på vart det används.
Det finns ju de korten du kan handla mat på, och så får du en faktura på allt per månad och så betalar du tillbaka genom att betala allt i slutet av månaden. Kan vara bra om man inte alltid har pengar mitt i månaden men behöver pengar.

Sedan finns det kreditkort för resa där det är viktigt att man väljer rätt kreditkort. Det gäller att tänka på valutapåslag när man reser utomlands. Väljer man Kortio så är kreditkortet Easyliving väldigt bra då de har 0% valutapåslag.
Kortios bästa resekort ger dessutom belöning för allt och alla - hur bra är inte det? Belöning när du reser och handlar, oavsett om det är i jobbet eller med din familj. Fördelar som loungeacces eller en riktigt bra reseförsäkring kan du få. Dessutom kan det här kortet spara pengar åt dig på resan, du får nämligen upp emot 3% på allt du handlar.
Så om du planerar att resa och vill ha ett kreditkort är det viktigt att du har koll på vilket av alla kort du skall välja. Använd då kortio.se till fördel - de listar alla korten och skriver vad som är bra med dem. Sen väljer du själv!

Jag började ju detta inlägg med att säga Nej, absolut inte när jag tänker på kreditkort.
Är fortfarande lite skeptisk men ju mer jag läst på Kortio.se ju mer börjar jag förstå varför många använder ett kreditkort istället för ett vanligt kontokort.
* Med de flesta kreditkort får du nämligen bonusar, återbäring och/eller reseförsäkringar som du inte kan få med ett vanligt kontokort.
* Det kostar oftast inte ens mer att ha kreditkort än ett kontokort enligt jämförelse av Sveriges betal- och kreditkort som Kortio har gjort. Dessutom får du massa förmåner och har upp till 60 dagar räntefri kredit.
* Du får en räkning varje månad där du kan se alla utgifterna under senaste månaden, en bra överblick över ditt användande, över din privatekonomi.
* Ett kreditkort under utlandsresan är också till stor fördel för dig, eftersom vissa kreditkort itne tar ut extra avgifter vid betalning i annat land - vilket sker med vanliga kontokort. Skulle ditt kreditkort bli stulet under resan så finns ingen möjlighet för tjuven att tömma hela kontot.

Det hade ju vart bra för min del med ett kreditkort när jag läser det på detta sättet, men samtidigt tycker jag att det är skönt att betala direkt när jag handlar, då vet jag att det jag handlat redan är färdigbetalat och inget jag måste betala i slutet av månaden. Men vem vet, jag kanske ändrar åsikt när jag får barn! Då kanske det är mycket smidigare med kreditkort, eller den dagen jag får ett jobb och kontinuerlig lön!

Hur funkar det för dig? Har du kreditkort? Varför/varför inte?

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer

Amandizan
Amandizan,
Jag säger också direkt nej till kreditkort just för att jag har gjort en del mindre bra greher men efter att ha läst inlägget tänker jag kanske om jag verkligen behöver😊
nouw.com/amandizan
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja jag har nog också ändrat åsikt.
nouw.com/frökenrödlök