Bokrecension #6 CT Karlsson

Falkenbergsmorden - CT Karlsson

Bittert svek
Detta är första boken i serien Falkenbergsmorden där man får följa kriminalinspektören Kajsa och hennes kollegor i jakten på mördaren. Dessa böcker utspelar sig som du kanske förstått i och omkring Falkenberg där jag växte upp och där större delen av min familj bor. Jag känner till många av platserna och gatorna som nämns i boken vilket gör det extra roligt att läsa. I första boken finner man en död person vid Vallarnas friluftsområde samt en vid stranden i Glommen, man får lära känna Kajsa, hennes familj och kollegor och boken är svår att lägga i från sig.
Jag gillar böcker där man får följa personer i handlingen utöver det som själva boken är uppkommen för, som i detta fall: mord. Man lär känna fiktiva personer och det känns som ens vänner på något sätt och när man läst till punkt på sista sidan och slår igen boken vill man bara fortsätta läsa för att se hur det går för personerna.
CT Karlsson lyckas inte bara med att göra boken spännande genom dessa mord och jakten på mördaren utan hon får mig också att vilja träffa Kajsa i verkligheten. Det är spännande att få följa polisarbetet men även allt annat runtomkring också - att det finns en röd tråd genom böcker så att säga.
Detta är än så länge min favorit av de tre hon släppt. Misstänker för att det är för att det är den första boken och man inte har en aning om hur den skall vara och för att man för första gången får närvara vid de olika platserna i Falkenberg. Det är spännande att få ta del av vart morden utspelar sig och vart Kajsa tar sig.

Handling:
Bittert svek är den första delen av Falkenbergsmorden. Längs den halländska kusten i idylliska Falkenberg sker en grov misshandel som slutar i mord och en man hittas vid utomhusscenen vid Vallarnas friluftsområde. Kriminalinspektör Kajsa Rudolfsson och hennes kolleger från Falkenbergspolisen inleder förundersökningen. Under utredningens gång återfinns liket av en kvinna på stranden i det lilla fiskeläget Glommen strax norr om Falkenberg. Till att börja med verkar de två morden inte ha med varandra att göra. När polisen tror att de är på rätt spår sker ytterligare en misshandel. Denna gång är det en av Kajsas bästa väninnor som råkar illa ut. Nutid och dåtid vävs långsamt ihop till en intrig där historien hinner ikapp var och en som försökt att förtränga den. Pengar och svek kan sätta igång de mörkaste av krafter.


Högt fall
Då är vi vid bok två i serien. En serie mord som sker på spännande vis och som får mig att tänka till lite extra.
Börjar med att en familjefar försvinner och det är jättespännande att följa stegen och spåren Kajsa tar och hittar i jakten på svaren. Man förstår att det handlar om ett mord med tanke på att serien kallas Falkenbergsmorden men samtidigt har jag ingen riktigt aning i början och det gör boken extra spännande och rolig att läsa.
Det blir liksom inte vad jag först tänkt mig och det uppskattas.
Jag blev förvånad när jag kom till slutet och fattade vem/vilka det egentligen är som står bakom morden för det var inte riktigt vad jag först hade anat. När det blir sådär blir jag extra glad för då har författaren verkligen fått till boken och handlingen på ett bra sätt enligt mig. Dessutom får man fortsätta följa Kajsa, Morales och alla poliserna och deras familjeliv på ett mycket bra och beskrivande sätt. Tycker fortfarande det känns som det är mina vänner.

Handling:
Ett slumpmässigt möte framkallar minnen som länge varit gömda och som kommer att få stora konsekvenser på livet. En familjefar anmäls försvunnen hos polisen i Falkenberg. Eftersökningar inleds och till att börja pekar allt på att han försvunnit frivilligt, lämnat fru och barn. En söndagsmorgon, i vad som ser ut som en olyckshändelse, återfinns en avliden man vid foten av Morup Tånges fyr. I en segelbåt i hamnen gör ägaren till Glommens Marina en fruktansvärd upptäckt och plötsligt har kriminalinspektör Kajsa Rudolfsson och hennes kollegor två dödsfall att utreda.
Polischefen Raúl Morales får bråda dagar och åklagare Ylva Isaksson blir återigen en del i hans vardag. På gott och ont. Dessutom är en omorganisation inom Polismyndigheten i sikte och det styr upp en del oro i lägren. Morales har en del beslut om framtiden att ta, vilka inte är lätta.
Sommaridyllens Falkenberg med omgivningar längs den halländska kusten och det vackra inlandet blir återigen skådeplatsen för en spännande och känslomässig historia.


Läsekretsen
Senaste tillskottet till serien och nyligen släppt. Den läste jag ut riktigt fort minsann och blev lite ledsen när allt tog slut och det inte fanns fler sidor att läsa, för jag vet ju inte när del fyra kommer. Men den som väntar på något gott =)
Det som hänt nu är att jag helt plötsligt känner sådan glädje för Morales och Ylva, känns som de är min familj, en morbror med fru kanske. Eller jag hade velat det, Raul verkar vara så himla mysig på något sätt.
Att få en bok att handla om det författaren själv håller på med - skriva deckare måste vara riktigt roligt, kan tänka mig man kommer det lite extra nära på något sätt. Fast ändå läskigt!
Tycker denna boken är lite annorlunda än de andra två just pga det, men lite extra spännande. Kanske för att jag nu känner Kajsa extra mycket, vet vad hon går för, vem hon är och vad hon vill? Men svaren på vem mördaren är lyckas jag inte lista ut förrän svaren står i raderna jag läser. Åh, vad böcker är bra när det blir så. Speciellt när författaren lyckas skruva till allt lite extra och den man först trodde är mördaren inte är det. Spännande! När jag inte kan ana för tidigt i handlingen vem det är - för visst är en bok riktigt tråkig om man lyckas lista ut vem mördaren är innan man kommit halvvägs? CT gör tvärtom, tack för det =)

Handling:
Den kända deckarförfattaren Arne Dahlgren har precis skrivit klart sitt femtonde manus i sitt hus i Glommen. Sedan flera år tillbaka har åtta personer, ovetandes om varandra, ingått i den grupp testläsare som Arne skickat sina manus till. Den enda personen med vetskap om vilka medlemmarna i Läsekretsen är borde vara Arne Dahlgren själv.
Vad som till att börja med ser ut som en olycka i hemmet rubriceras snart om till mord. Ytterligare dödsfall sker och polisen riktar sin uppmärksamhet mot den kände deckarförfattaren. Ylva Isaksson, åklagare och sambo med f.d. polischef Raúl Morales, är en av åtta Läsekretsen och hon börjar se samband, otäcka samband. Är hon själv i fara?
Samtidigt som utredningarna pågår brottas kriminalinspektörerna Kajsa Rudolfsson och kollegor med en ny chef som verkar ha en egen agenda. Slitningar i gruppen gör att enheten för grova brott i Halland har mycket på sin agenda. Men finns det en ljusning?

Mitt betyg: 📖📖📖📖📖
Nu längtar jag och ser fram emot nästa del och hoppas det inte tar allt för lång tid innan jag har den färsk i mina händer!

CT Karlsson på instagram


Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer

Bokormen
Bokormen,
Kul med recensioner - har faktiskt funderat på att läsa dessa! 👌
nouw.com/bokormen
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Då tycker jag du ska göra det, såå bra ☺
nouw.com/frökenrödlök
IsabelleB
IsabelleB,
Bra tips👌
nouw.com/isabelleb
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Michaela,
Låter verkligen intressant. Jag älskar att läsa böcker❤
nordengrim.nu
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Då får du läsa (eller lyssna) på dessa 😀 jättebra böcker om du gillar denna genre ☺
nouw.com/frökenrödlök
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
tack laddat upp dom på Stortytel
nouw.com/stenhagenbettan
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Vad roligt att du gjort det 😊
nouw.com/frökenrödlök
Charlotte,
Oh, spännande! Skall kika på böckerna 😊
www.charlottelinden.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det gör du rätt i =)
nouw.com/frökenrödlök
Viktor Högnäs,
Vad kul med tips ju! 😊 Sådant är alltid bra, speciellt för en som har svårt att välja böcker eller överhuvudtaget veta vad man ska läsa haha!
www.nouw.com/viktorhognas
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Hehehe! Ibland kan det vara riktigt svårt att bestämma sig =)
nouw.com/frökenrödlök
sofialjohansson
sofialjohansson,
Vilka bra tips!☺️
nouw.com/sofialjohansson
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
MissJohansson
MissJohansson,
Låter riktigt intressant! Tack för tipsen! 😃
nouw.com/missjohansson
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Så spännande. Det är så kul med böcker och filmer som utspelar sig i miljöer som man känner igen.
nouw.com/annaskarblom
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det håller jag verkligen med om, det blir extra verkligt då..
nouw.com/frökenrödlök