Bokrecension #52 - Madeleine Strandberg


Förmögenheten av Madeleine Strandberg

Majken överrumplar sin man tillsammans med en annan kvinna i deras gemensamma säng. Abrupt tvingas hon därför bryta upp från sitt liv som lyxhustru mot en betydligt enklare vardag. Ensam flyttar hon till en tvårummare i stadsdelen Högsbo i Göteborg, ett område dr hon inte känner någon. Utan arbete måste hon nu skapa sig ett nytt självständigt liv. Redan samma dag som hon flyttar in träffar hon på en granne, den nästan sextio år äldre änkan Maj-Lis. Vad som börjar med en enkel välkomsthälsning leder snabbt till en vänskap som kommer att bli mycket värdefull för de båda kvinnorna. De båda väninnorna berikar varandra genom livsberättelser och erfarenhetsutbyten och en idè väcks som kommer att betyda allt för en hel omgivning. Idèen får ett namn, Förmögenheten - Ensamhet i sällskap.

Min recension:
Det här var en bok för mig, helt klart.
En varm och kärleksfull feelgood där skildringen mellan ung och gammal är otroligt fint. Jag blir alltid sugen på att själv börja umgås med en äldre människa för att utbyta erfarenheter och liknande men det blir inte av. Därför är det underbart att få läsa om det. Att en sån fin vänskap kan byggas trots 60 års skillnad, det är otroligt fint.
Författaren skriver bra, fångar intressanta detaljer och beskriver mycket bra i texten. Jag blir glad av denna boken och älskar böcker med äldre i av någon anledning.
En mysig bok helt enkelt!


Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer

lottashullerombuller
lottashullerombuller,

Undrar om den finns på ljudbok, ska kolla de 😊 låter bra tycker jag. Tack för tipset 💮

nouw.com/lottashullerombuller
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja, det är via ljudbok jag lyssnat på den. Via storytel.. =)
nouw.com/frökenrödlök
Amanda,

Låter verkligen som en mysig bok och kanske är det så som jag tänker att ålder är bara en siffra och åldern ska inte betyda något om man är riktiga vänner 😊

amandizan.wordpress.com
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det är nog så författaren vill få fram med boken och håller med dig
nouw.com/frökenrödlök