Bokrecension #23 - Kristin Emilsson

Fröken Liljekonvalj av Kristin Emilsson

Liv Sandell har skapat en framgångsrik karriär i sociala medier. Via sin populära livsstilsblogg släpper hon varje dag in tiotusentals följare i sitt liv.
Efter skilsmässan från barnens pappa bestämmer hon sig för att det är dags för en förändring. Hon byter livet i Stockholms innerstad mot en lugnare tillvaro i förorten Flädersta, där hon själv växt upp.
Flytten verkar först bli precis den nystart Liv tänkt sig och hon träffar både nya bekanta och gamla barndomsvänner. Och vad var det nu man sa om gammal kärlek den rostar visst aldrig. Eller?
Men mitt i villarenovering och bloggande blir det allt mer uppenbart att Livs återkomst inte välkomnas av alla. Anonyma hotmeddelanden börjar plötsligt dyka upp och snart känner hon sig förföljd även i verkligheten.
Är området verkligen så idylliskt som Liv minns? Vem skickar hoten och varför kommer de just nu? Och vad hände egentligen den där försommarkvällen för snart tjugo år sedan när grannflickan hittades död vid badplatsen? Liv inser att hon är mer insyltad i den gamla gåtan än hon kunnat ana och att det finns någon därute som inte har glömt det.

Min recension:
Efter att lyssnade klart på Flickvänskontraktet fann jag denna i ljudboksappen och började lyssna. Jag fångades direkt. Det är en feelgoodroman men med en liten twist skulle jag vilja säga. Det här sättet att skriva en bok på tycker jag är intressant, utgångsläget är feelgood men den blandas med lite deckare och jakten på en mördare. Otroligt givande och rolig samtidigt som det är lite skrämmande och läskigt. Jag fastnade för den när jag läste att den handlar om Liv som är framgångsrik inom sociala medier eftersom det lockar mig mycket med tanke på att jag själv är inom detta, dock inte framgångsrik men ni hajjar ;) Jag gillar sådana här böcker som utspelar sig i Sverige där man kan känna igen sig om ställen, natur och platser även om många kanske är hittepå.
En riktigt bra roman och jag gillade författaren så det kommer garanterat bli fler böcker lästa/lyssnade på från henne.

Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer

Jeanette ,
Tack för boktipset 👍
nouw.com/jiathomsen
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Kamilla,
Jag sparar ju glatt alla dina boktips för jag tror vi gillar ganska lika. Har läst eller lyssnat på flera av dina tis och de är bra. Kul att läsa dina intervjuer
kamillaskamera.com/
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Vad skoj att höra =)
nouw.com/frökenrödlök
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Vilken app använder du?
nouw.com/stenhagenbettan
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Just nu bokus play.
nouw.com/frökenrödlök
Wifeey ,
Åh den här måste jag lyssna på
Låter riktigt jäkla bra om jag Ska vara ärlig
wifeey.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja men absolut, gör det =)
nouw.com/frökenrödlök