Bloggutmaning - 31 dagar i Mars

Den 26 Mars

Jag har hakat på Madeleines bloggutmaning.
Dagens ämne: Jag tycker språk är ..

.. någonting nödvändigt men svårt.
Jag har aldrig fascinerat mig över språk över huvud taget. I högstadiet var vi ju tvungna att välja ett B-språk och mitt första hands-val var faktiskt teckenspråk då det verkade så spännande. Dock var det inte så många som valde det så det blev inget av, fick därför mitt andrahandsval som var tyska. Jag tyckte det var roligt i början och jag lärde mig massvis. På inlämningar och prov fick jag alltid MVG och det sporrade mig ännu mer. Hade bra lärare som gjorde lärandet roligt, lärorikt och spännande vilket är betydelsefullt för att man som elev faktiskt kämpar. Min favoritlärare hette Horst och var tysk, han var pedagogiskt och lärde mig enormt mycket och jag tyckte han var en jättebra lärare. Tyvärr fick han plötsligt sluta då han inte hade behörighet och det krävdes, fasiken vad ledsen jag blev.
Läraren som kom efteråt blev sedan min klassföreståndare (då jag bytte klass och sedan när jag kom på gymnasiet då hon också bytte skola då) och hon var också väldigt bra och pedagogiskt. Lärande var fortfarande riktigt roligt och resultaten kom därefter, fortfarande riktigt bra. När hon flyttade över till gymnasiet fick vi både en ny klassföreståndare och tillika tyskalärare och där sket allt sig.
Han och jag funkade inte ihop, personkemin var urkass och han behandlade mig illa vilket resulterade i att jag började tröttna på att plugga. Allmänt men framförallt gällande tyskan, han gav mig inte creden för mina arbeten, han liksom blåste ur min glöd för språket.
Trots att jag fortfarande visade upp bra betyg på proven sänkte han mitt slutbetyg enbart på grund av att vi inte funkade ihop som lärare och elev. Jag blev förbannad och sedan dess har jag knappt sagt ett tyskt ord och minns väldigt lite av språket.Puss & Kram

Fröken Rödlök

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Språk öra inget jag begåvats med
nouw.com/stenhagenbettan
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det är ju skitsvårt =)
nouw.com/frökenrödlök