Alltid spännande med drömmar, eller hur

Hej Hej <3

Var inne hos Kamilla och läste hennes inlägg om drömmar och kom att tänka på en återkommande dröm jag hade i flera år. Tänkte det kunde passa som ett inlägg så jag härmar Kamilla och skriver också om ämnet. Jag drömmer allt som oftast någonting på nätterna men sällan jag minns dem.
Ibland har jag ingen aning alls om varför jag drömmer just så, ibland kan det vara helt sjuka drömmar. Den senaste tiden har jag haft många drömmar där det inkluderas ett barn av något slag. Antingen att jag är med på min egna förlossning och att barnet är mitt nyfödda, eller så utspelar det sig några år efter, jag har på något vis (inte alltid framkommit att jag fött) ett barn på max 3 år. Misstänker att det är på grund av min enorma barnlängtan.

Men de där drömmarna jag haft nästan dagligen i flera år i yngre år var riktigt obehagliga och jag vaknade alltid med ängslan. Varje gång handlade det om min lillasyster! Det spelade ingen roll om det bara var hon och jag som gjorde någonting eller om hela familjen var samlad, eller om det var hon, jag och våra vänner. I varje dröm och varje situation var det alltid hon som skadades eller dog av någon anledning. Vi andra skadades aldrig. Jag minns flera av dessa drömmarna, vissa återkom flera gånger, andra drömdes bara en gång. Minns en dröm där en man hade tagit mig och syrran som gisslan i ett rum som mamma och pappa har i sitt hus (vårt barndomshem). I drömmen var dörren till detta rum en gallerdörr med klängväxter på så man såg liksom vad som hände i hallen. Mannen kom och hämtade syrran medan han lät mig stå kvar och jag såg genom dörren hur han stack något långt och spetsigt rakt igenom hennes mage, upprepade gånger.

I en annan dröm var hon och jag på stranden, vi åkte nerför klitterna då det var som en stor rutschkana där. Syrran sprang före mig upp till toppen och satte sig på rutschkanan och jag bad henne vänta på mig. När hon började åka nerför ropade jag att hon skulle stanna där nere tills jag kom ner. Hon åkte på och medan jag åkte ser jag hur hon studsade vidare efter att banan tog slut och hamnade precis framför en vattenpöl nere på stranden. Plötsligt står det en man bredvid henne och trycker ner henne bakåt så huvudet hamnar under vattenytan. Jag ser allt hända och upplever i drömmen att allt går i slowmotion. Jag kommer inte ner tillräckligt fort känner jag, han drar upp henne igen och upprepar det han precis har gjort och när jag väl når dem tacklar jag honom hårt som fan. Sen vaknar jag.

Sen har det vart andra drömmar där hela familjen vart med där bara hon drabbats på något sätt och jag har aldrig, under dessa år förstått varför jag drömmer dessa och varför det alltid bara är hon som drabbas. Jag tog upp det för min dåvarande psykolog och hon frågade mig om jag/vi hade vart med om någonting när vi var små. Först sa jag nej, men så tänkte jag långt och länge och kom sedan på en händelse från när vi var små. Jag minns inte riktigt hur gamla vi var men kan tänka mig 4 och 7, eller 5 och 8. Kanske tillochmed något år äldre, minns inte riktigt. Vi var i alla fall med familjen på camping med husvagnen en sommar. På campingen fanns en bassäng med en rutschkana där barnen lekte. Jag kunde ju åka den utan problem men mamma och pappa tyckte syrran först var för liten. Hon vill så gärna åka och de gick med på det OM jag stod nedanför och tog emot henne när hon kom ner i vattnet. Det var ingen stor bassäng och det var inte djupt, jag kunde stå rakt upp och ner och hade väl vatten upp till mellan midjan och bröstet nånting. Det tog en liten stund för henne att komma upp och hon åkte inte så fort så medan jag väntade hoppade jag runt i vattnet nedanför. I samband med att jag inte riktigt var fokuserad så var det två tonårspojkar som valde att åka efter henne men inte väntade till hon var nere så de kom samtidigt och hon hamnade under dem och kom inte upp. Jag dök ner i under ytan och fick tag i hennes arm och drog upp henne. Hon blev chockad och mamma och pappa arga för att jag inte hade gjort som jag lovat. Förstår deras reaktion! Rädslan liksom.Puss & Kram

Fröken Rödlök

  • 224 visningar

Gillar

Kommentarer

Marie,
Jag kan också drömma drömmar där jag återkopplar till dem emellanåt, man borde ha en drömtydare =D
sweetwords.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ja precis.. jag har läst om drömtydning ibland i böcker, men blir inte klokare tyvärr.
nouw.com/frökenrödlök
2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
Ja drömmar betyder något och för dig verkar moderklockan ticka. Du skulle bli en superfin mamma den dagen ni får barn =)
nouw.com/2barnsmammaochfru
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Vad söt du är =)
nouw.com/frökenrödlök
Ullie,
Åh sna drömmar. Ve lite idag hur ja drömde . Man skulle stå uppe på flyger när man åkte iväg 🤣🤣😂 gud

Men det är så verkligt när man drömmer
Ha en härlig dag . Väntade oxå länge på mig när barn . Tim är provrörsbarn
weberskold.se
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Det är kanske den vägen jag får gå för att få barn också, vem vet =)
nouw.com/frökenrödlök
fighterwomen85
fighterwomen85,
Jag drömmer med ibland. Men inte sånna drömmar som du har. Ibland känns drömmar som om dem blir verkliga. Det är lika lustigt som andar. Tycker jag 🙂
nouw.com/fighterwomen85
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Ibland är drömmarna läskiga, ibland bara rätt komiska.. hehe.
nouw.com/frökenrödlök
Kommentaren har postats och kommer visas när den godkänts.