Hej hopp

här är väldigt låg aktivitet på bloggen nu. Men det blir så ibland. Är som sagt mycket nu på jobbet i början.
Har inte gjort så mycket på senaste, fotograferade @ronjaabrahamssons och Freddies lilla tös. Så himla gulligt. Emelie var här i helgen och vi tog en krogrunda. Supertrevligt, mådde till och med bra under söndagen. Dock väldigt trött.

här kommer lite bilder på bönan, sockersöta.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ni får ursäkta mitt dåliga uppdaterande. Jag har haft en underbar semester med mycket bakande och lite mindre vila. Borde egentligen varit tvärt om men det är så det är ibland. Igår firade vi Mollies 1 års dag och namngivelse. Mycket ätbart och trevligt sällskap. Det var ett bra avslut på semestern.

Vi har även varit och hälsat på @ronjaabrahamsson och hennes sambo. De fick i veckan en tös, Felicia. Himla fin och snäll den där!

Nu framöver blir det att försöka komma in i det nya arbetslaget och på arbetsplatsen. Ny personal och ny miljö, så det blir tuffa dagar framöver. Lär vara helt färdig. Kommer mer uppdateringar när jag har mer kött på benen.

arrivederci

Likes

Comments

Detta inlägget skrivs av många anledningar. Det är ett ljus i mörkret, en hjälpande hand och så mycket kärlek. Det är en tanke bakom innehållet. En gammal men fantastisk vän. Min mellanhand igenom stora beslut och en kvinna som har kommit att betyda mycket för mitt liv. Detta inlägget är till dig, Ida. You're my person.

Malin Ahrling

Idag är det din dag och jag är så himla glad att jag får dela den tillsammans med dig. Livet har inte alltid inneburit att du har varit en del av mitt liv, även om det känns så. Den femte februari för sex år sedan var du och jag på bio och efter den kvällen har du och jag hängt ihop. för sex år sedan började också de ständiga kaffebesöken på Skogabygatan. Snabbkaffe från det berömda märket Euroshoper och kortspel i många timmar. Efter trettiotvå kaffestatusar på Facebook slutade jag att räkna men jag vet att det var många fler. Det var också då som vi konstaterade att det tog exakt en låt att åka moppe mellan östra stranden och Nyhem. Våra gymnasiedagar har gått i kaffets tecken men visst har vi hunnit med en del annat. Som när du lagade frukost till mig innan skolan eller när du hade med dig kall vaniljlatte när jag mötte upp dig för att vi skulle ha följe. Eller som den där kvällen när du lagade potatisgratäng med rödvinssås (som du förövrigt lovade att bjuda på igen och den inbjudan verkar har kommit bort med posten).

Den sjuttonde maj 2011 satte jag mig på moppen i snöstorm sent på kvällen. Fram kom jag och du fick hjälp med matten. Under tiden hade jag klistrat upp peppande citat som du såg dagen efter när du vaknade. På Facebook blev din status "jag vill ba säga, att de tejpbitarna du satt upp hos mig, blir jag glad av. man känner sig betydelsefull. Och du, du är fin som du är! puss!" Men viktigast av allt är ändå att du klarade det där matteprovet.

Men livet är inte alltid en dans på rosor. För sex år sedan vann du tydligen i rök och det gjorde mig otroligt upprörd (källa Facebook) och Facebook skvallrar också om att vi många gånger nämner opassande ord när chatten inte fungerar. Härliga msn-tider eller hur? Vi har också fått flertal aggressiva reaktioner när vi den tjugosjunde augusti 2012 piercade tungan. Din mamma Jane använde stora bokstäver där hon skrek ut ditt namn och din syster Linn citerade "du kan inte mena allvar Malin?" Nej, visst var det gott med silverkulor då.

Nu tänkte jag istället berätta för dig hur stolt jag är över att du har tagit examen idag. Jag vill överlämna några tankar och en lite extra "push" inför ditt kommande yrkes liv. Jag ger dig:

Berättartärningarna - när planeringen inte finns och du vill slippa tänka så kan du låta din
barngrupp få göra egna sagor.

Fingerdockor - för att du aldrig ska släppa ditt barnasinne

En mask - för att du aldrig ska glömma bort hur kreativ du är

En elefant - en symbol för tålamod för att det är det viktigaste du har

öron - för att du inte ska glömma bort att lyssna på dig själv

Ett block - för att det är okej att ha en dålig dag där du kan skriva ner vad som hänt,
skrynkla ihop och kasta iväg

Ett äpple - för att det finaste en lärare kan få är uppskattning och hade din barngrupp vetat
vad symbolen äpple betyder, hade du aldrig fått något annat

För dig Malin vill jag utbringa en skål och önska dig all lycka med din framtid som jag hoppas jag får vara en del av.
din Ida

.

"If I murdered someone, she's the person I'd call to help me drag the corpse across the living room floor. She's my person." Friends should not only keep your secrets, but they should also help you with some dirty work. Maybe not murder, but, you know!

Likes

Comments

Worrying is stupid, it's like walking around with an umbrella waiting for it to rain.

Som sagt, det är lätt att gå runt och oroa sig, mestadels över småsaker. Vilket jag är expert på. Jag är inte särskilt orolig över det som rör min omgivning som kärlek, familjen eller jobb. Utan det som oroar mig eller gör mig osäker ligger i mig, det stora Jag:et. Räcker jag till, överdriver jag nu, ser jag "för"stor ut i denna vinkeln? Det sistnämnda är det som kräver mest energi. Jag har för tillfället valt den livsstil jag lever i, och i den livsstilen inkluderas inte träning så ofta. Jag känner bara att jag behöver ha rutin i mitt liv och lite mer stabilt på jobbet innan jag överhuvudtaget orkar ta min röv till gymmet och lägga energi på mig själv. Sjukt dålig ursäkt, aa kanske det. Men jag är så stressad över jobbet just nu pga av sammanslagning etc. Orkar inte tänka på mig själv och min kropp i nuläget. Men samtidigt biter det på mig. Känns som att man inte ska klaga när min inte heller gör någonting åt problemet i nuläget. Men det ska bli ändring på detta. Inom en snar framtid. Då ska huvudfokuset i mitt liv äntligen vara Jag, ingen mindre än Malin. Ska bli så skönt att kunna göra det. känns som om de var evigheter sen. Jag behöver stärka min självbild och mitt självförtroende gällande min kropp. För vem ska älska min kropp om inte jag? för trotts allt är den viktigaste relationen här i livet, den man har med sig själv.

Likes

Comments

Som rubriken lyder har förra helgen bjudit på endel. Under fredagen kom Jonathan och Amanda med sin dotter Mollie och vovven Maja. Det har varit en sådan sjukt trevlig helg måste jag säga. Katterna och Maja kom sjukt bra överrens, vi hade många mysiga stunder och trevliga promenader. "Ankbett" tänker ni säkert, javisst. Under en av våra promenader i helgen gick vi förbi stadsbiblioteket och skulle mata ankorna, varav en anka bet Mollie rätt över handen. Mollie blev rädd och vi vuxna skrattade mest, hemskt nog. Men det var ingen fara med tösen, de var över på några sekunder, men kul var de! Jag tänker faktiskt låta bilderna tala för sig själv i detta inlägget, om vi bortser från texten ovan.

Ha en fortsatt trevlig vecka, nu går jag på en veckas semester!
Arrivederci

Likes

Comments

Som rubriken lyder är hörlurar och bra musik min räddning till en "dåliga vardag". En dålig dag hade jag inte för så länge sedan. Jag önskar att jag kunde skriva att jag flydde landet och tog en härlig semester, men det gjorde jag inte haha. Nej utan jag tog bilen till grötvik och lät klipporna tillsammans med musiken komma till undsättning. Att få koppla in musik och stänga ute omvärlden kan ibland vara det bästa som finns.
När jag har en dålig dag, har det i princip aldrig att göra med David. Utan det handlar om mig i högsta person. Det handlar om min fight med mig själv som den individ jag är.
Jag ser på mig som en stark individ. Jag har varit svag tidigare, och nej detta är inte ett inlägg om starka och svaga individer. För vem kan säga att sanningen är att du är svag om du själv inte bekräftar det personen säger?
Styrka och svaghet hos en individ handlar enbart om sin egen kamp. Ingen kan säga att du är svag om du själv inte bekräftar personen. Låt ingen ta din vilja eller tanke om dig själv ifrån dig. Men låt dem gärna bidra med positivitet.

Som jag tidigare skrev är att jag tidigare varit svag, har känt att "nej jag kanske inte duger till mer än det här" och så kände jag tills jag vände på det hela och frågade mig själv vad jag som individ ansåg mig själv förtjäna.
Är jag mer än detta? Finns det mer och ge? och som ni kanske förstår var det min vändning. Jag tänker inte ta någon skit, som grynet hade sagt. Jag vet vad jag är värd och jag tänker inte nöja mig med mindre.

Men allt det jag skrivit nu handlar om yttre faktorer. Det handlar om min syn utåt gentemot samhället och de individer i det. Att vara stark utåt är ingenting jämfört med att vara stark inåt. Jag är stark inåt med nästan alla dagar om året. Jag tror på mig själv och är stolt över vad jag åstadkommit under alla mina år här på jorden. Men som hos alla andra finns det svaga stunder med. När man ifrågasätter sig själv och sitt sätt att hantera vissa saker eller sitt sätt att hantera de känslor som aldrig funnits i kroppen tidigare. Det är fruktansvärt jobbet att ta itu med sig själv framför andra människor. För oftast letar mänskligheten fel hos andra innan man tar en titt på sig själv. Men ett par hörlurar, lite musik och en vacker utsikt löser det mesta, för stunden iallafall. Och kommer man inte fram till något bra så ska man veta att jorden går inte under. Det kommer fler dagar att grubbla över och det kommer fler dagar att njuta av till fullo. Man måste bara komma ihåg att trycka på paus knappen emellanåt.

Likes

Comments

Yes som ni ser på rubriken så var det elva dagar sedan jag sist skrev ett inlägg. Det händer så mycket nu så känner att min prioritering inte har varit bloggen.
Nu på senaste har jag bakat ännu en babyshowertårta, suttit på uteservering med ett gäng vänner och sedan har vi hunnit med liseberg också! Så det har varit en bra start på sommaren i alla fall.

Men vad denna tidiga sommar även bidragit med är strandhäng med David. Och då pratar vi inte sol och bad utan vi pratar grillning och bara massa kärlek. Det är så fruktansvärt mysigt att bara ligga på en filt i sanden, kolla på himlen och bara prata om livet. För det var de vi gjorde, vi pratade om vårt år tillsammans, vad vi gjort, hur vi känt, men vi pratade också om framtiden. Tycker det är så skönt att kunna diskutera och prata om vad som eventuellt komma skall. Att man kan få drömma lite, sväva iväg och bara njuta tillsammans i varandras tankar om "längre fram i livet".

Nu ser jag och David fram emot en helg med Jonathan, Amanda och Mollie, Davids ena bror med familj från Göteborg kommer hit och bor här över helgen. Så det kommer bli mycket bebeismys och förhoppningsvis massor av god mat!

Arrivederci

Likes

Comments

Dagen i ära har spenderats med både Ida och Ronja. Ida var här på fika direkt efter jobbet, en kopp kaffe och massa prat. Det behövs när de går så långt mellan gångerna!
Sedan gick jag och Ida införbi affären en snabb sväng innan jag åkte bort mot Ronja och Freddie för lite tacos.

Efter maten tog jag och Ronja en sväng ut till Ön. Där tog vi massor av fina bilder trotts alla blodtörstiga mygg och knott. Några bett senare och en godispåse rikare begav vi oss hemåt. Sitter nu här hemma i sängen, suger på en lakritsbit samtidigt som jag går igenom alla bilder från dagens tripp. Vilken vacker kvinna jag haft att göra med idag. Kan inte beskriva med ord hur fin hon är, så därför lägger jag upp lite bilder. Om ni är ännu mer nyfikna, så sväng införbi Ronjas blogg och kika vidare, kommer säkert upp några bilder senare.

http://nouw.com/ronjaabrahamsson

arrivederci

Likes

Comments

den enda anledningen till att man inte bakar macarons allt för ofta, kladd, kladd och kladd. Tog inte speciellt lång tid, det var inte särskilt svårt. men det var kladdigt och lite klurigt att spritsa marängen. Men för att vara första gången ska jag väl inte klaga så mycket.

- glöm inte kika införbi på min instagram och följa mig där!! @malinsbakery


Likes

Comments

Onsdagen är här, David är tillbaka från landskrona men han beger sig till Norge redan imorgon. Tråkigt men det är vad han vill så då är det bara att hänga med i svängarna. Jag ska inte ha tråkigt här hemma ändå så det går nog snabbt tills han är hemma igen. Veckan på förskolan har gått snabbt men varit lite sträng. Vi har inte haft så många barn men alla är olika individer och kräver olika mycket, så det är rätt tufft ändå.

Idag har jag hunnit fixa en liten matsäck till David imorgon så snäll som jag är. Klart han ska ha med sig massor av gott påvägen till Norge. Jag har även hunnit baka lite macarons. Hasselnöt/choklad macarons, har nu förstått varför jag aldrig bakat det innan.. Fyfan. kletigt och klabbigt och fan o hans mormor. Men klara blev dom, inte särskilt vackra men de smakade gott. Imorgon blir en mellandag, när jag bara kan lägga mig i sängen direkt efter jobbet och sen vakna och så är det fredag. Under fredagen blir de iväg med Ronja och förhoppningsvis ta lite fina bilder. Sen på lördag blir det fest i harplinge med Josefin.

trevlig helg på er!

Likes

Comments