..brukar det ju heta. Vet inte om jag håller med. Nu har jag varit hemma lite mer än en vecka, flyttat in i lägenheten och träffat massa vänner och familj. Ändå känns det som att jag bara är på besök här. Känns sådär bra att jag hellre är på andra sidan jordklotet alldeles ensam än nära min familj och vänner här hemma..

Den här resan har förändrat mig och min syn på vad jag kan och vill göra med mittliv. 

När folk frågade mig vad jag jobbar med hemma i Sverige så svarade jag ju givetvis att jag är lärare. "Vad kul!" svarar dom. "Men är det så kul?" tänkte jag då.. När jag sedan lade till att jag de senaste månaderna jobbat med barn med adhd och autism så kände jag att ja, det är det som är kul med mitt yrke. Jag gör bäst ifrån mig i det lilla sammanhanget. Fokusera på en elev som behöver mycket stöd både socialt och med inlärningen. Däremot så vill jag hemskt gärna lära mig mer om genus och hur en kan arbeta medvetet med det i skolan för att barnen inte ska känna sig begränsade och mindre värda på grund av deras kön. Jag vet inte i vilken ände jag ska börja, men en sak är klar och det är att jag måste läsa vidare. Vilket tar emot då studieskulden redan ligger på närmare 200 000kr..

Vad är det då som är så fantastiskt med Australien? Vad vet jag.. Allt beror ju på vilka en träffar och vad en gör. Jag hade turen att träffa Corina och vi klickade otroligt bra med en gång. Jag hade turen att träffa Andy som visade mig mer vad Melbourne har att erbjuda än vad jag hade räknat med. Två vänner för livet, definitivt. En sak som skiljer är människorna. Stod jag på perrongen och såg lite "lost" ut så var det direkt någon som kom fram och frågade om jag behövde hjälp. I Sverige händer det knappt. Ser JAG någon som står med en karta och ser sig omkring så går jag snabbt förbi och undviker ögonkontakt. På krogen är det mer uppblandat än i Sverige. Om någon går in i dig på krogen i Australien blir det en konversationsstartare. I Sverige säger en knappt förlåt. Ett gäng med människor vid ett bord bjuder in dig och din vän att sitta med dem. I Sverige sitter en med sitt gäng, punkt slut. Obehöriga äga ej tillträde. I Australien är de genuint intresserade av var du kommer ifrån. I Sverige bryr vi oss inte..

Till sist, ställen du MÅSTE besöka om du åker till Australien:

Melbourne; En underbar stad som har allt. Kultur, strandliv, lätt att ta sig runt, rent, vackert, mycket som händer.

Byron Bay; Lär dig surfa, slappa och festa, besök den vackra fyren vid den östligaste punkten i Australien.

Fraser Island; Världens största sandö. Kör bil på stranden, campa och bada i vackra sjöar. 

Jag är så glad och stolt över mig själv att jag vågade göra den här resan. Minnen och vänner för livet och en insikt i vad jag kan och faktiskt vill göra. Och det jag vill allra helst just nu är att åka tillbaka och stanna där ett bra tag. Hur mycket jag än älskar Sverige, min familj och mina vänner.😘

 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu är jag på väg Sverige!!!

Har haft 7 helt otroligt fantastiska veckor i Australien. Minnen för livet, vänner för livet. Och nu vet jag vad jag vill och kan!

En sammanfattning kommer inom kort. Här följer några bilder från mitt sista stopp: Fraser Island!

Ses i kylan! ❤️

  • 107 Readers

Likes

Comments

Här var det "hippit" värre.. I skuggan under ett träd vid stranden sitter folk och stickar, pärlar och målar tavlor. Rastaflätorna är pyntade och en svag doft av marijuana sprider sig med vinden.

På ett skabbigt uteställe med galet grym dans fann jag två tjejer i tisdags. En från Brisbane och en från London. Vi dansade, åt kebab och bestämde att vi skulle på utflykt dagen därpå.

Bakfulla som f*n bjöd de mig på frukost. Sen bar det av till fyren som finns här. Där finns även den östligaste punkten av Australien. Vi vandrade i solskenet, såg fyra delfiner och fem sköldpaddor! På långt håll dock, men ändå!! 😃

Idag ska jag chilla, hänga vid stranden, skaffa en hippiefläta och dansa loss på Woody's surf shack.

En vecka till hemgång... Wä.

Don't stop me nooooow I'm having such a gooood tiiiiime!!  • 176 Readers

Likes

Comments

Hey y'all!!

Nu lämnar jag Bondi Beach för Byron Bay. Klockan 19 ikväll går bussen, som tar 12 timmar..😒

Har haft det skoj här. Men det är lite jobbigt när jag jämför allt med hur det var i Melbourne.. Inget kommer någonsin vara lika bra som i Melbourne känns det som.. Jag träffar folk, vi har kul, sen skiljs vi åt. Är nog ingen backpacker-person. Får fan ångest av allt flängande! Ser dock fram emot Jeep-turen på Fraser Island. Köra bil!! Woop!!


  • 208 Readers

Likes

Comments

Njaaae.. Gillar inte Sydney lika mycket som Melbourne. Kan bero på att vädret var grått och trist mest hela tiden i och för sig...
Nattlivet är bra dock. World Bar i King's Cross är riktigt bra. Galen dans, shots ur tekannor och mycket locals. 👌

Nu är jag i Bondi! Ska stanna här tre nätter. Kanske surfa? Vi får väl se.. 😜

So long!!  • 229 Readers

Likes

Comments

Alla har ju tjötat att jag MÅSTE se Great Ocean Road. I söndags var jag på bbq hos Andys föräldrar ((!)Haha) Mamma Karen nämnde Great Ocean Road och då kom jag på att jag inte har kommit mig för att åka än. Och nu var det ju för sent!

Men... Jag måste ha kopplat på supercharmen helt omedvetet för efter att Karen och pappa John utbytt blickar så fick Andy ledigt från jobbet på måndagen och vi fick låna bilen. Crazy.. 😜

Så igår fick jag se en liten bit av denna uppsnackade upplevelse. Och oj, vad fint det var. Gick inte att ladda upp bilder just nu men det kommer!

På kvällen hade Corina och jag kramkalas medans vi åt galet god italiensk gelato. Fy, jag saknar henne så det finns inte.. 😔

Nu är jag i Sydney. Bor i ett rum med fem andra tjejer. Har redan blivit kompis med en tyska och vi ska ut på äventyr ikväll! Berättar mer imorgon..

Puss!!

  • 253 Readers

Likes

Comments

Igår åkte Andy, Corina och jag på en liten utflykt.Blairgowrie BeachSurfar'n och jagDet fanns överdrivet många broms/flugor på stranden så Corina och jag hoppade runt som två crazy people medans Andy surfade. Men vi var glada ändå 😊Sen åkte vi till en liten stad som heter Sorrento. Käkade fish n chips på stranden, badade och kastade boll.

Nu blir det bbq!

Puss o kram

  • 270 Readers

Likes

Comments

Oh herre. Australia Day, vilken grej! Alla har barbecue, spelar cricket och super utav helvete.
Så även vi. Fast utan barbeque. Det hade vi dagen efter istället..

Jag tyckte det var en utmärkt idé att åka lite longboard och satte mig på ändan.. Min högerfot kunde jag inte stå på imorse men det är bättre nu så det är lungan! 😊👌


Nu laddar jag inför de sista dagarna i skolan.
Ska bli tråkigt att snart lämna Melbourne, och min underbara kompis Corina, men även kul att se mer av detta fantastiska land!

Kram på er!!

  • 307 Readers

Likes

Comments

Jag är kär. Det är därför jag inte har skrivit på en vecka typ. Upp över öronen faktiskt.

Han heter..........

MELBOURNE!

Där blev ni allt skraja va?? Mohahaha 😝

Jag tokälskar Melbourne faktiskt. True story.
Den här veckan har jag fönstershoppat, varit ännu en gång på Night Market samt kollat tennis och sett en pingvin.

Det senare med den här Aussie'n nedan:


Pingvinerna är 'over there' menar Andy, om någon mot all förmodan inte förstår kroppsspråk. LOL

På söndag är det Aussie Day, nationaldag med andra ord. Corina o jag är bjudna på 'Drinknic' (först bah; vad är detta? Men jag antar att det är picnic, fast utan mat....)
Vi ska vara i skateparken i St Kilda. S'gonna be awesome, mates!!
TTYL!

  • 328 Readers

Likes

Comments

Igår kväll var sådär skön som man önskar att alla kvällar var. God middag, öl, surfare, dans, happy meal, longboard och i säng kl 8. Vaken 24 timmar i sträck eftersom det var för kul för att gå och lägga sig tidigt.

Melbourne, Australiensare, Engelska språket. Lov'em! ❤️Kändes lite som en walk of shame när jag gick vägen hem från tåget kl 7:30 imorse. Folk hämtade tidningen, vattnade gräsmattan och var ute på joggingrunda..


Är så glad att jag träffat Corina, fy fabian vad kul vi har!!

  • 375 Readers

Likes

Comments