Hej på er alla!

Fredagseftermiddagen i skolan avslutades med att göra klart olika saker och att städa. Nu tar vi en veckas lov och ses igen måndag vecka 9.

Veckobrev inför vecka 9
läggs upp här på bloggen under lovet.

Kommunen har skickat ut en broschyr om allt som händer och sker på lovet. Hoppas alla har tagit hem broschyren. Det skickades även hem ett extra utskick angående isdiscot som är i Glimåkra ikväll!

Idag har eleverna fått med sig hem ett läsbingo. (Till er som var sjuka idag, så finns ett foto på lappen här nedan.) Läs och fyll i på lovet om ni vill. Ni som lämnar in lappen efter lovet utlovas en belöning!

Hoppas alla får ett mysigt lov!! 💕

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Önskar er alla en mysig alla hjärtans dag!!

Likes

Comments

Oj så fort denna veckan försvann!

Vill passa på och tacka alla er föräldrar som med kort varsel fixade matsäck, hjälmar och skridskor till era barn i torsdags. Som sagt... det gäller att passa på när vintern är på besök i Skåne!

I veckan har vi pratat om vokaler, skrivit texter om olika planeter och räknat multiplikation. Nästa vecka fortsätter ungefär i samma stil.

måndag är det idrott som vanligt, men med OS-tema. Önskvärt är att barnen har innegympaskor på sig på måndag hälsar Jerry!

Glöm inte bort att det är studiedagtisdag och barnen är då lediga från skolan. Meddela fritids om ni har ändrade tider!

I fredags skickade jag hem matteproven för påseende, lämna tillbaka de på måndag!

Läsläxan flyter på ganska bra, men jag önskar att vi håller bättre fart nästa vecka! Vi har nu under tre veckor tagit oss 1915 km närmre New York, alltså kvarstår 4345 km innan vi är framme. Lämna tillbaka läsläxan på fredag!

Ni ”kör” vi ännu en vecka, innan vi sen håller ledigt för sportlov vecka 8!


Likes

Comments

En fantastisk förmiddag och många guldstjärnor till Era barn! Härligt att göra sådana här ganska spontana saker när alla barnen sköter sig med bravur!! Något skavsår och lite chokladmjölk i någon väska bjuder vi dock på...

Likes

Comments

Det gäller att passa på när det är vinter i Skåne! Nu på torsdag den 8/2 kommer alla i åk 2 att gå till gamla bandydammen bredvid Folkets Park. Där finns möjlighet att åka skridskor för dem som har med sig det. För de elever som inte har skridskor med sig, så går det också fint att åka på skorna, givetvis med hjälm på huvudet. Poängen är att vi ska ha en rolig dag tillsammans! Medtag en liten fika, gärna varm choklad och en smörgås. Vi är tillbaka på skolan vid lunch.

Hälsningar Annika, Liselotte och Linda

Svara gärna med ett okej till mitt mobilnummer så att jag vet att ni sett detta!/Linda

Likes

Comments

I dag har vi pysslat med vokalerna i alfabetet!

Likes

Comments

Veckobrev

Ännu en härlig vecka är slut och februari är här! I skrivande stund faller snön utanför mitt fönster och nu hoppas vi att snön kommit för att stanna till sportlovet som är vecka 8! Ett tips om det blir många minusgrader är ”översvämningen vid gamla bandydammen” bredvid Folkets park, där det brukar gå att åka skridskor! Men som sagt... några minusgrader behövs i några dagar först!

Som ni kanske redan läst i föregående inlägg har vi hunnit fira skoldag nummer 100, tänk att jag redan haft hand om era härliga barn i hundra dagar! Ser fram emot många dagar till!

I torsdags hade de flesta matteprov som handlade om klockan, detta med ett lite varierat resultat. Tyvärr var vissa av uppgifterna klurigare än de vi tränat på i boken, vilket jag tyckte var lite trist då alla inte hade möjligheten att göra alla uppgifter. Jag skickar hem proven under nästa vecka för påseende, gärna med en underskrift tillbaka. Självklart fortsätter vi prata om klockan dagligen även om just klockkapitlet är slut i matteboken. Något ni gärna får träna på hemma är... ”hur mycket är klockan om ... en timme/en halvtimme/kvart/tio minuter?” osv.

Nästa kapitel i matematiken handlar om multiplikation. Vi kommer träna extra på multiplikation med 3 nästa vecka. Träna gärna även hemma! Mattemålet är s. 45. Begrepp vi kommer att träffa på i kapitel 2 är: tal, talmönster, tallinje, ett uttryck, likhetstecken, multiplikation, faktor och produkt. (se bild nedan)

Vi går även in på slutspurten av vårt rymdtema.

På fredag åker vi till simhallen som vanligt, glöm inte bort badkläder.

Glöm inte bort att det är avlusningsdagar helgen.
Trevlig helg, hälsningar Linda

Likes

Comments

I dag startade vår skoldag nr 100 med morgongympa! Morgongympan leddes självklart av Västerskolans 100 åringar!

I klassrummet har vi hoppat 100 hopp, skrivit vårt namn så många gånger som möjligt på 100 sekunder och drömt om hur det kan se ut när vi är 100 år gamla!

Vi testade även den skojiga appen AgingBooth för att se hur vi skulle kunna se ut när vi blir gamla... 😱Jag bjuder på min bild... 🙈har ni tur har barnen tagit med sig sina hem!

Vi avslutade dagen tillsammans med 2A, fikade fruktspett och drack dricka på samma vis som astronauterna gör i rymden!

Likes

Comments

Veckobrev

Ursäkta för sent veckobrev, med fotbollscuper och simträningar på schemat, så är det inte alltid man hinner med som man vill!

Vi har under veckan fortsatt att arbeta med rymden. Vi var utomhus tillsammans med klass 2a och mätte upp avstånden mellan de olika planeterna i förhållande till varandra. Jorden ligger ju nära solen jämfört med Neptunus som ligger längst ut i vårt solsystem!

I matematik har vi hunnit med våra mål och fortsätter till sidan 31 denna veckan. Vi ska ha första matteprovet som handlar om klockan så träna gärna lite extra hemma! Läxa under veckan är att ta hem matteboken och göra Sallys hinderbana på sidorna 32-33. Jag vill att alla har gjort dessa sidorna innan fredag!

I torsdags fick alla med sig hem ett nytt papper att fylla i vad man läst under veckan. Försök att läsa lite varje dag (15 minuter) istället för att kompensera med mycket tid en annan. Förra veckan läste ni tillsammans 692 minuter och vi har nu förflyttat oss 692 km närmre New York! Läser vi mer nästa vecka?!

I torsdags hade vi även ett nytt inslag på skolan. Morgongympa! Hela skolan startade dagen med ca 10 minuters gympa utomhus under ledning av Jerry Tedevall och åk 3. En härlig start på dagen. På torsdag gör vi likadant, vi samlas då på ”älgsidan” när det ringer in och gympar. Fr o m v 6 kommer morgongympan att vara på tisdagar (om inget hinner ändras innan dess).

På torsdag kommer vi att fira att vi nu har gått 100 dagar i skolan under detta läsåret!

Med hopp om en härlig vecka! Mvh Linda

Likes

Comments