Sitter på balkongen med ett glas rose, funderar på livet. Plötligt kom du upp i huvudet morfar. Du som är så omtalad, men som jag aldrig fick tala med.
Undra hur vår relation hade varit om du fått leva idag. Hade du suttit här bredvid med ett eget glas? Kanske hade du rökt några cigaretter under tiden, och troligtvis hade du skämtat så jag mestadels av tiden legat dubbelvikt av skratt.

Det är nästan att klumpen i halsen växer när jag tänker på hur livet kunde sett ut.

Mamma har berättat om dig, och för varje mening jag får höra om dig, desto mer vill jag träffa dig..
Kan ibland funderar över hur du hade sett ut, har ju bara bröllopskortet på dig och mormor, sen några bleka, suddiga kort mamma hittat alla gånger vi flyttat.
En stilig man, med glimten i ögat.
Tänk om jag bara hade fått en augustikväll som denna, med dig, vad hade vi pratat om? Du hade fått bestämma.

Ibland kommer jag på mig själv göra ditt "tix" och känner en närvaro, men så mycket mer är det inte. Är rädd samtidigt villig att få känna mer än så.
Mamma säger alltid att det kommer när man minst anar det..
Nu är det tyvärr ett tag sen jag kände den där närvaron, som jag hoppas är du. Kanske nu när jag hade behövt en vägvisare mer än någonsin. Men kanske var det du som gav sista sparken över den berömda tröskeln till att våga, att inse att jag lever bara en gång. Vad vet jag..

En sak är säker morfar, om jag får en son skall han få bära ditt namn Jarl, och han ska få veta att han ska bära det med stolthet och jag lovar att jag ska föra historierna om dig vidare. Det är det minsta och enda jag kan göra för att hedra dig och ditt liv, hoppas att vi ses någon gång, och då ska vi minsann dricka vin!

Men fram till dess, så hoppas jag du kommer och hälsar på oftare..

I år hade ni varit gifta i 59 år! ❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Att känna att man skulle kunna göra precis vad som helst för någon. Någon som antagligen inte vet vem du själv är, är en märklig och ovärderlig känsla.
Varit på Öland idag hos min vännina Pernilla. Köpte med frallor och gofika.
Och det var när jag satt med hennes dotter Leia i min famn, hennes huvud vilande mot mitt bröst, som känslan uppstod, att för henne skulle jag kunna göra precis vad som helst. I dagsläget nöjer hon sig med att få en majskrock när hon piper till, eller få sitta i ens famn när leksakerna inte är roliga längre.
Men om några år när mamma och pappa inte fattar någonting och är helt dumma i huvudet eller när första kärleken tagit slut och man tror att ens hjärta också ska sluta slå, så lovar jag dig att finnas där.
Pernilla är en vän sedan gymnasietiden och vi har varit vid varandras sida sen dag ett vi möttes.
Vi har gått igenom väldigt mycket tillsammans.
Och jag vet att hon skulle göra detsamma för mina barn, om jag någonsin får några.
Pernilla säger ofta "skaffa dig en karl nu och se till att bli gravid" självklart med ironi men jag förstår henne precis. Det vore ju drömmen att få ha barn i samma åldrar. Leia blir 1 år om ca.2 veckor och jag kan fortfarande inte riktigt greppa att Pernilla och Tobias är föräldrar. Det känns så otroligt långt borta för min egna del. Har alltid sagt att jag vill ha barn runt 30, men som sagt, vi får väl se hur det blir med den saken. Just idag känner jag mig nöjd med att få ha Leia på "lån".
Jag trodde aldrig i min vildaste fantasi att jag skulle känna så starkt,(nu låter det kanske som att jag inte trodde att jag inte skulle kunna fästa mig vid henne,men självklart älskade jag henne från första stund) men jag kände, som jag tidigare nämnde, något alldeles extra idag. Redan imorse kände jag ett sånt "sug" och längtan efter hela familjen på Musselvägen, och det är bara 2 veckor sen vi träffades. Redan i höstas började vi träffas oftare, vet inte varför men jag började prioritera om i livet och började inse att jag måste umgås med de människor jag har i livet som faktiskt tillför något. Leia i dehär fallet tillför mest ett enda lyckorus, sätter guldkant på tillvaron. Och helt ärligt talat så vet jag inte hur livet hade varit utan henne. Självklart minns jag Pernilla som "icke mamma" men samtidigt som det är overkligt så kan jag inte tänka mig henne utan Leia.

G U L L U N G E

Likes

Comments

Har någon den? Tror jag blir galen på detta..
Sov från 04:30-09 inatt, såg till att jag inte sov en minut under hela dagen, lägger mig vid 21:15 och är så pigg.

Har så många tankar i huvudet efter att legat hemma i två dar nu så att stänga av går inte.
Har ställt klockan på 07 imon, och ska försöka vara på jobbet vid 8 för att hinna plocka innan övrig personal kommer, samt kunderna. Jobbar även helgen men då hoppas jag på så mycket kunder som möjligt.

Gick hem igår från jobbet efter bara 1h,det gick inte.. Sen tog jag komp ledigt idag, så enbart 8 arbetsdagar kvar nu innan ledig helg! Längtar efter en FRISK LEDIG HELG nu.
Komiskt nog lyckades tandläkaren kalla in mig på kontroll idag, och det såg bra ut, inga hål, tecknade även försäkringen så istället för att betala 490kr(!) betalar jag 74kr/mån.

Gör ett nytt försök till att somna.
Imorgon bjuder jag på lite inredningstips 🌷

Natti!
FF

Likes

Comments

Tror rubriken säger en hel del om läget hos mig denna söndagsförmiddag..
Det är andra gången jag e riktigt sjuk detta år. Denna omgång är jag så täppt i näsa och bihålorna, så jag tror det ska rinna ut i öronen. Tänk er att ni har lock för öronen och ska blåsa ur det men det går inte för luften kommer inte förbi allt snor, där har ni mig..
Så från att jag kom hem från Kalmar igår vid 16 tiden fram tills att jag fick oh la mig runt halv 23 tiden så har jag förbrukat 1,5 lambi toalettrulle.. Haha ja jag fattar inte hur detta är möjligt.
Förra gången var det hostan jag fick kämpa med, vet helt ärligt inte vad som är värst.

Påbörjar min "12 dagars- vecka" imorgon och jag vill inte behöva vara hemma imon.. Får tre nya kollegor vid min sida imon, så självklart vill jag vara på plats då.
Hoppas verkligen mina nya kollegor snabbt kommer in i sina roller så vi kan köra full fokus på ombyggnationen.

Nu ska jag ta och göra mig lite te och kanske sova nån timma!

Likes

Comments

-"hur lång är långfredagen?" Är en av många frågor barn ställer till oss vuxna inför påsken. 😂😂 logisk fråga för dom små.

Påsk för mig har aldrig varit någon högtid man längtat till, jo de senaste 3 åren just för att jag har jobbat och som studenten tackade man inte nej till det😇 vet att vi hade typ 150kr extra dessa dagar på OKQ8 så man fick på 270kr/h. Annars så har det varit middag hos farmor, moster eller mamma under denna helg. Men i år träffar jag ingen i släkten (kanske farmor imon, beroende på hur trött jag är efter jobbet) så vi hade middag hos mamma igår, lillsyrran & Fredde var med också.

Idag jobbar jag 11-15, och imon 9-13 (& inatt 22-03) sen har jag ledigt i tre dagar.

Imonkväll ska Ida komma hit, och får jag som jag vill så blir det middag med våra "S".
Annars blir det nog bara vin & myskväll. Egentligen kvittar det vad vi gör, bara vi är tillsammans!

Hoppas alla får en fin påsk. 🐣🌟


Likes

Comments

Go kväll!

Så var denna helg till enda.. En helg som varit lugn, vilket har varit välbehövligt. Går in i årets hittills mest hektiska vecka, övertid både tisdag och onsdag, samt att jag ska jobba några timmar natten mellan långfredagen till påskafton på Mässhallarna i Vimmerby.

Men detta inlägg tänkte jag skriva om mina "headlines" har faktiskt lyckats samla på mig en del trots min unga ålder.
Det var en kollega som drog Google, när vi satt och lunchade förra veckan och jag blev lite chockad över bilderna han visade så jag utbrister i "vafan har du fått tag på de bilderna?" Haha och ba "Google is my friend"
Så ikväll tog jag mig ett glas rose och skrev Feli, stannade där ett tag innan jag fortsatte cia Åström. Och jag ska vara ärlig och säga att vissa rubriker har jag glömt. Nu låter detta som om jag är superkänd men nej (tack och lov). Men jag lyckades halka in i politiken och det blev ganska så livat efter valet 2014. Det har varit sömnlösa nätter, långa samtal med politiska sekreterare ifrån förbundet, svalt många gånger innan man öppnat munnen, MEN idag är jag glad att jag fick genomlida det, stärkt mig på många plan och det har gjort mitt val som nu blir offentligt, att ta en timeout ifrån det. Har känt en längre tid att jag är otillräcklig och därför måste börja tänka på mig själv.
Men som jag sagt till mitt parti,- inget är hugget i sten, så vem vet, kanske är jag tillbaka till nästa val, eller om 10 år. (Sitter med andra ord kvar på mina poster men ersättare kommer att kallas in på mötena). Och jag är såklart moderat!

Bilden som är tagen i kyrkan har inget med politiken att göra (hoppas jag) jobbade för ett år sen i Bockara som lärare i åk 1-3.
Men resten är bilder från reportage. Ser dock att de skrivit "han välkomnar.." Men det ska såklart vara hon. Och det är den artikeln jag totalt glömt bort. Kanske inte så konstigt, hade samtal från media dagligen en tid, och jag får väl tacka för det, tänker på när radion var på jobbet innan jul och skulle göra ett reportage om bäddsoffor, och reporten säger "tänk på att det är direktsändning", tror nästan ni kan gissa er till vad jag svarade honom, det största leendet den dagen ger jag honom samtidigt som jag säger -"tro mig, jag har gjort värre saker" Han blir ju såklart nyfiken och det räckt med att jag sa nya moderaterna, Oskarshamn, så nickade han så förstående så.

Härlig tid, märklig tid, ovärderlig tid, men nu är det tack för mig.

Sov gott!
FF

Likes

Comments

Hej!

Ledig lördag som bestått av storstädning av lägenheten varvat med tvättning. Så skönt och få det gjort. Nästan så jag gått i veckan och "peppat" för städningen. I min värld är det inget jobbigt, allt som ger ett snabbt resultat, är för mig ett nöje. Men så är jag inte riktigt som andra.. Haha
Sen tror jag det beror mycket på mitt jobb, jobbar som säljare inom detaljhandeln inriktning heminredning, med andra ord möbel och inrednings - säljare och det är för mig jätteviktigt att jag har en plats att finna inspiration, få ladda batterierna och vila.
Som idag har jag dekorerat om på soffbord, matbord, byrån i sovrummet, gjort om i fönstren och handfatet på toan, samt att jag köpte med mig numret av Leva & bo hem, när jag var på Maxi tidigare ikväll. Självklart är (nästan) allt jag stylar mitt hem med från mitt jobb, Materialmännen. Vi har en ganska så bred inredningsavdelning men långt ifrån allt. Men det är för mig en viktig självklarhet att jag använder mig av det jag säljare. Jag kan på ett naturligt sätt prata för produkten.

På tal om det så känner jag framförallt hur jag kommer kunna sälja sängar. Fick hem min nya i fredags förra veckan och man behöver drygt en vecka för att sova in sig i en säng och jag är så nöjd med mitt val.

Lite inspobilder från hemmet 🌸

Hörs senare!
/ Fröken F

Likes

Comments

Torsdagen börjar lida mot sitt slut. Haft som vanligt en bra dag på jobbet. Soffleverans till en väldigt nöjd kund satte verkligen guldkant på dagen.
Ni som jobbar/jobbat inom handels vet vilken kick det verkligen ger när man kunden lämnar butiken med ett leende. Varje gång är så speciell!

Trädgårdsmöblerna börjar sakta men säkert komma in och ta plats i butiken. 🙏🏼🙏🏼🙏🏼 märks att kunderna vill handla utemöblerna nu, så vi får sälja på bild😅 jag hade det privilegiet att få besöka Brafabs huvudkontor i höstas och se allt live, så jag kan ju säga hur dom känns att sitta i, färger osv. Känns som det kommer bli en bra säsong.

Kom hem och hade sån energi, märks verkligen att vi går mot ljusare tider och det bästa av allt - det är ljust när jag kommer hem från jobbet, så jag sprang upp i min lägenhet och på med löparskorna och gav mig ut! SÅ UNDERBART!
Ska verkligen försöka gå/springa 3 dagar i veckan och cykla till jobbet.. Bor så nära jobbet så det är så onödigt att ta bilen.

Hoppas ni haft en bra torsdag.

Likes

Comments

Ny dag, nya möjligheter. Detta värdet alltså, så himla underbart!

Ska ge mig iväg till jobbet men jag var uppe så tidigt idag så jag tänkte att jag skriver några rader här.

I lördags var det dags för årets drabbning av Skapa galan på Materialmännen.
Ordet just skapa är framtaget av oss anställda på mm, s = säljande, k=kunskap a=ansvarstagande p=positiv a=affärsmässiga
Och en gång per år hyllas anställda med olika priser och underhållning.
Min första gala och det var längesen jag hade såhär kul med ett företag jag jobbat för.
För er som inte känner mig så kan jag säga att jag är inte den som freakar loss på dansgolvet när jag är på krogen, utan mig hittar ni med ett glas vin som minglar runt. Haha MEN i lördags, då gick höfterna varma!✌🏼️💃🏻
Hade med mig Ida, som sällskap, och även hon njöt och hade superkul! Ohh längtar redan till nästa gala.

Likes

Comments

Fredag, då var denna arbetsvecka näst intill slut för många, men inte för mig. Jobbar även helgen, enligt mig dom roligaste dagarna att jobba. Kanske för att vi har ganska så hög försäljning om helgerna.

Idag står det INVENTERING på schemat.. det jag tycker minst om😅 men samtidigt skönt att få ordning på alla lagersaldon. Kan bli galen när det inte stämmer.

Ikväll blir det väldigt lugnt. Ska städa, dricka vin och bestämma vad jag ska ha på mig imorgon. Det nalkas SKAPA-gala med jobbet (kommer ett inlägg om vad skapa gala är för nått) som äger rum i Vimmerby med alla anställda, ska bli väldigt trevligt.

Nu ska jag klä på mig och gör mig klar för ännu en dag på MM.

/F

Har ni inget för er i helgen så kom gärna in, fått in så galet mycket fina vårnyheter.

Likes

Comments