Psykisk ohälsa, Vardag

​Hämtade hem hunden i fredags som varit hos X några dagar. Känns skönt att ha henne hos mig igen så att jag får lite rutin på livet. Halv åtta i morse väckte hon mig så det var bara att gå upp och gå morgonrundan i regnet. X står fortfarande fast vid sitt beslut så vi väntar bara på att han ska ordna med sitt bank-id som krånglar sen kan vi sätta igång processen. Jag har fortfarande inte förstått det. 
Imorgon är det dags för ett möte med chefen för att stämma av var jag står i min sjukskrivning och om jag eventuellt ska omplaceras till en annan arbetsplats. Vi får se hur det går, jag vet knappt vad jag hoppas på just nu. Det är så mycket att tänka på med skilsmässan och min psykiska ohälsa så det blir för mycket att tänka på mitt arbete också.
​Ska ringa vårdcentralen imorgon också och boka tid för läkarbesök, till en ny läkare denna gången. Hoppas på en bra läkare! Den jag har haft har varit AT-läkare och varit väldigt osäker. Vill inte sjukskriva mig för länge för att jag är ung (man kan må dåligt ändå, tro mig..) och hon vill inte skriva ut läkemedel som jag inte har några biverkningar av utav samma anledning, jag är för ung. Istället ger hon mig andra läkemedel som jag får biverkningar av så att jag somnar och sover bort mitt liv ungefär, men det är tydligen helt okej. Känns inte som att jag kommer bli frisk och ta mig ur min depression genom att ligga i sängen. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Föräldraskap, Psykisk ohälsa, Skilsmässan

​Den 24 februari 2016 nämndes orden för första gången. Min man (X) ville att vi skulle dela på oss. Sedan dess har jag flyttat hem till mamma igen. Tillsammans har vi två barn, vi kan kalla dem A, 4år, och V, 2år. Jag tänkte presentera familjemedlemmarna och vår situation lite mer ingående i ett, eller flera, senare inlägg. 

Jag tänkte använda bloggen som ett samlingsställe för alla steg vi kommer att behöva gå igenom. Det är mycket papper som ska beställas hem och skickas in. Vi ska genomföra en bodelning och jag ska söka lägenhet.

Samtidigt som jag har denna process framför mig, så är jag psykiskt sjuk i depression och ångest. Något som X har som anledning till skilsmässan. Han orkar inte mer helt enkelt. Vi är väl inte helt överens om att detta är det bästa, vare sig för oss eller barnen. Men jag får acceptera hans beslut och vi försöker göra det bästa för oss allihop. På grund av min psykiska ohälsa är jag sjukskriven sedan tre månader tillbaka från mitt arbete inom vården. 

Jag har valt att skydda vår familj nu i början genom att inte skriva ut namnen på oss och kommer inte heller att lägga ut bilder på oss. Detta kan komma att ändras senare. Anledningen till det är att vi dels inte ansökt om skilsmässa ännu och dels för att vi inte berättat för vänner och bekanta ännu. Än så länge är det bara de närmaste som nåtts utav beskedet. 

Tack för att ni tog er tiden att läsa hela inlägget. 
På återseende
/J

Likes

Comments