Goddag!

Det var ett tag sedan jag uppdatera. Har egentligen ingen bra ursäkt för det men hade tänkt att idag går vi igenom lite av den utveckling som skett det senaste; För en vecka sedan var jag helt i extas. Tobii hade en näst intill obegriplig och orimligt hög omsättning både måndag och tisdag förra veckan. Måndagen stod för 19% ökning samtidigt som tisdagen var uppe och nosa på 10-12% ökning men stängde tillslut på positiv ökning till 5,5%. Det omsattes aktier till priser runt 57kr och i det läget satt jag och höll fingret på säljknappen. Där och då kände jag att det är dags att "gå ur" och hoppa in senare igen. Var inne på tankar som en trader, och då slog det mig. Jag sitter i denna båt "for the long run". Jag hoppas verkligen det var rätt beslut att inte sälja och följa med ner en bit. Hur kommer det sig att det blev ett såpass köptryck? De enda anledningar jag kan komma på är att Investor fått sålt sitt innehav i Tobii. I och med det skapades ett mindre köptryck som i sin tur generera att de blankare som hängt med i aktien sedan toppen på 70-80kr fick panik och sålde av illa kvickt. Hypen skapa sedan i sin tur en hype där köpare lockades till Tobii och tryckte upp aktiekursen rejält. Otroligt spännande och kul i stunden men kikar man på långsikt är det sällan bra. Ofta blir det rekyl och aktien backar rejält dagarna där på. Som svar på det hoppas jag att aktien kan ha nått sin bottennivå här och nu, runt 44kr hoppas jag att golvet är och att det inte bryts igenom. De som kan få en stabil utveckling i aktien nu är den köpsignal som Investtech gått ut med. Jag vet att de sällan väger speciellt tungt men kan ändå skapa en trygghet i aktien. Bolaget är nu i en så kallad tyst period inför rapporten den 26e Oktober och jag sitter med spänning och väntar in den rapport. Förhoppningsvis redovisar Tobii Tech bättre siffror och högre försäljning än tidigare. Får se vart vi hamnar!

Utöver det så har jag en stabil utveckling i min portfölj och alla tre bolag jag investerat i ligger på det blåa. Har hittills 20,3% ökning och 5000kr över att fortsätta investera med. Är ett tufft beslut att bestämma vilket företag det ska bli. Är inne i tankar om att fördela upp det på två företag. Atlas Copco är en favorit som kan bli nästa investering tillsammans med någon annan. Aja, får se om jag kan ta ett beslut här i dagarna. På återseende!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej!

Sitter just nu i skolan och har helt tappat pluggmoralen. Sitter konstant inne på Avanza och kikar på hur portföljen går, nya potentiella företag att investera i, hoppar runt i olika forum eller följer kursutvecklingen på H&M. Deras rapport idag var precis på håret till OK. Varken positiv eller speciellt negativ egentligen. Sitter och funderar på om det kan vara min nästa investering, vet att den är fortsatt tveksam och inte speciellt stabil men kan ändå tycka att det är intressant! Speciellt med tanke på att vi närmar oss 5% avkastning på de kurser vi har idag, om de nu kan hålla den utdelningen med tanke på att vinsten minskat.. Ska avvakta lite och se hur marknaden reagerar när USA börjar vakna till och analyserar H&M och deras rapport.

Som rubriken säger, långsiktigt, är det dags för mig att börja tänka i de banorna. Att börja investera i utdelningsaktier och skapa sig en ränta-på-ränta effekt. Under de 5,5år jag satt upp nuvarande målet till blir det förmodligen inga stora summor men lite är bättre än ingenting! Får se om jag kan hitta mig en potentiell utdelare till min portfölj under dagen, kanske kan bli H&M. Ingenting är omöjligt.

Tips till er där ute, tänk på ränta-på-ränta effekten. I det långa loppet ökar den er avkastning något enormt. På återseende!

Likes

Comments

Godmorgon!

En månad har ni gått sedan jag gjorde min första investering. Utan att överdriva har det gått extremt bra, lite för bra nästan. Två av tre aktier har verkligen stuckit iväg rejält och gett mig en bra avkastning medan den tredje ligger och lurar. Förhoppningsvis tar IMINT rygg på Tobii & Soltech som just nu visar vägen!

Jag har hittills en avkastning på 15,18% sedan jag starta kontot och har med det ökat innehavet med 2152kr. Detta är jag riktigt nöjd med. Just nu hoppas jag bara att kommande vecka och veckor framöver kan fortsätta på det positiva och visa blåa siffror.

Idag är det löning och jag får en väldigt bra lön med lite retroaktiva utbetalningar. Tanken är att jag ska investera mer under veckan men måste först räkna på hur mycket jag har råd att föra över. Jag måste nämligen kika hur det är med årsinkomst och hur hög den får vara för att man ska få CSN lån och bidrag. Det kan vara så att jag gått över någon gräns och då måste jag hålla i pengarna lite hårdare nu än vad jag först planerat. I vilket fall som helst hoppas jag på att någon mer investering kan bli av under veckan! Har ni några tips på företag med stabil vinst och god utdelning?

Önskar er en god vecka på börsen, på återseende!


Likes

Comments

Hej!

Som jag tidigare skrivit ett inlägg om och visat en bild på håller jag på att fylla i en budget där jag snabbt och enkelt ser hur mycket jag lägger på olika kategorier. Varför jag gör detta är självklart så jag ska få kontroll över min ekonomi samtidigt som det är ett väldigt enkelt sätt att se vart det går att spara mer pengar som sedan kan användas att investera för. Till exempel kika jag nu vad jag lagt mest pengar på de fyra senaste månaderna, de fyra "dyraste" rörliga kategorierna var: Elektronik 2909kr, Restaurang 1721kr, Mat 1650kr och Bensin & Parkering 1272kr. Elektroniken kan ses som väldigt dyr med tanke på detta är ett snitt jag lägger per månad. Varför den är såpass hög som 2909kr beror på att jag nyligen införskaffa mig en TV. Elektronik-kategorin hade utan TV-inköpet legat på 430kr, relativt rimligt. Kikar man vidare på de andra så sticker definitivt Restaurang ut, det är ohållbart att lägga 1700kr i månaden på restaurangbesök. Speciellt med tanke på att jag försöker leva på CSN. Idag får man ut ungefär 9900kr med fullt lån och bidrag. Det innebär att mina restaurangbesök motsvarar alltså 17% av det totala jag får ut under en månad. MÅSTE DRAS NER PÅ. De andra kostnaderna ser jag inte på som akut att försöka minska, om inte annat känns de väldigt rimliga och ligger på bra nivåer.

Tips till er där ute som vill få ett bättre sparande tycker jag detta fungerar väldigt bra. Om inte annat får man en mycket bättre koll på sin ekonomi och ser vart det försvinner mest pengar, mest onödiga pengar. Visst finns det appar och liknande som gör detta per automatik men ur egen erfarenhet så låter det mycket bättre än vad det faktiskt är. Jag prova detta för ett tag sedan och visst visar den väldigt fint hur man ligger till, men jag brydde mig aldrig riktigt. Det var bara något som fanns där, i bakgrunden nånstans. Nu när jag själv uppdaterar och fyller i min budget får jag mycket bättre koll och kontroll över min inkomst och kostnader. Tipsar starkt er att göra något liknande.

Tack för denna gång, på återseende!Likes

Comments

TJÄNA!

VILKEN DAG. Hela 6% positiv uppgång fick jag se under gårdagen. Ser mycket fram emot att se hur denna dag blir, förhoppningsvis försvinner inte all den positiva köpviljan från gårdagen när vi väl öppnar idag. Min tanke med dagens inlägg var att kommentera Apple och deras event de hade i Tisdags. Jag har alltid varit en trogen Apple och framförallt iPhone användare. Jag blir mer och mer tveksam för varje år som går nu. Visst, Face ID är häftigt och att kunna ladda genom en platta är antagligen framtiden. Detta sågs däremot som förväntande utvecklingar och nästan krav från marknaden som uppfylldes. Tidigare har Apple alltid kunnat förbrylla och överraska. Saknar den tiden och den innovationen från dem. Är tveksam på att de få utvecklingar och förbättringar som gjorts till nya iPhone X är värt 13.500kr som priset verkar bli. Tråkigt! 

Vill också kommentera några av alla de tips jag fått in. Det är ett par som tipsat om aktier som Free2Move, Anoto, The Marketing Group och Gaming Corps. Till er som äger Gaming Corps får jag bara gratulera efter gårdagen och tyvärr inse att jag själv missa denna fina rusning. Spännande att se hur dagens utveckling blir! Om inte annat kanske gårdagens utveckling i Gaming Corps kan motivera mig till några mindre poster i tidigare nämnda företag. 

Lycka till under slutskedet på denna vecka! På återseende!

Likes

Comments