The Ordinary Colors

Äntligen! Efter nästan 2 månaders väntan trillade den ned genom brevinkastet, som jag har längtat.

The Ordinary har alltså släppt 2st typer av foundation - en serum och en coverage. Jag valde coverage, denna gång. The Ordinary Colors - Coverage Foundation .


Den kommer, för det första, i 21st nyanser vilket är hur bra som helst. Dessutom i undertonerna Neutral, Yellow undertone, Pink undertone och med antingen silver- eller gold highlights för att kunna passa så många som möjligt.

Jag bokstavligen drog en lättnandens suck när jag insåg att de hade en Fair Neutral. Efter så många år av sökande har jag hittat en ljus foundation som varken är för gul eller för rosa.

CLAIMS:

Semi-matte

Fungera med de flesta primers, där ibland deras egna (extra väl)

SPF 15

Naturlig finish & non-creasing

Longwearing

TEXTUR:

Den är semi-matte, precis som den utger sig för, och behöver inte sättas med puder på en torr till normal hud. En flytande foundation som är ovanligt rinnig för att vara matt och high coverage, då de flesta sådana brukar vara tjockare och mer trögflytande. Jag tror att den med fördel kan blandas ut med en bra olja eller kräm för att minska täckningen, vilket jag ska pröva i framtiden. Samt beställa serumvarianten!

FÄRGMATCHNING:

Alltså, wow! Jag chansade på N1.1 och gissa om den var helt rätt? Den är verkligen exakt min hudton. Folk har i alla år sagt att jag är "såå varmpigmenterad" pga min ögonfärg. Men icke, hörni, jag är neutral!

APPLICERING:

Du behöver verkligen lite utav denna för att få ett jämnt, väl täckande resultat. Konsistensen kan lura dig, så testa dig fram! Den går helt klart att bygga upp till högre täckning, men för mig som torris låter jag bli. Dels för att jag inte gillar full täckning, men också för att undvika att det ser kakigt ut. Att mixa den med en klick hudkräm förändrade inte heller resultatet märkbart mer än att den blev just mindre täckande - big yay.

FINISH:

Jag är just nu i riskzonen för att vara lite för torr för denna foundation pga. min KP-behandling med Salicylsyra och Retinol, så det torra syns igenom. Men det gör mina fräknar likaså, så den är absolut inte för täckande. Den känns precis som min egen hud vid applicering och fungerade väl ihop med High-Spreadability Primern.

HÅLLBARHET:

Denna foundation sitter där den ska hela dagen! Känns inte som att det rör på sig mer än vad som orsakas av att jag kliar mig kring näsan, torkar mig om munnen - the usual, ni vet. Den kräver, i mitt tycke, inte direkt nån touch up heller vilket är skönt. Tänker mig att ni med oljigare hud kanske kommer att vilja använda blotting paper eller lite puder i t-zonen dock.

PRIS:

Den kostar ca. 67kr och är nog den billigaste foundation, av god kvalité, som jag någonsin testat. Dessutom både cruelty free och vegansk. Så priset är ju egentligen löjligt bra!

TV: Endast primer och foundation. TH: Primer, foundation, concealer och bryn.

Inköpt: victoriahealth.com

Bilder: samtliga bilder på mig är utan filter i dagsljus.

Kommer du också att testa denna foundation?

Gillar

Kommentarer