Mina favoriter

Länge sedan sist, inte sant? Men bättre sent än aldrig, eller vad säger ni?

Tänkte dela med mig av mina favoriter - både nyafunna och old gems.

2017 har varit basens år för mig. Jag har gått all in för att åstadkomma en perfekt, för mig, bas.

RENGÖRING:

Ziaja Med - Lipid Treatment /Physioderm Creamy Cleansing Base

En riktig färsking i min rengöringsrutin, men väl värd all cred. Löddrar lite lagom, parfymfri och är supersnäll mot känslig och torr vinterhy. Ska även passa allergipron och atopisk hud, vilket jag har en känsla av att den gör.


ÅTERFUKTNING/PRIME:

The Ordinary - 100% Plant-Derived Squalene

En produkt för ytåterfuktning som sägs passa alla hudtyper. Och mig passar den perfekt! Använder den nästan varje dag i min vanliga hudvårdsrutin, dag & kväll. Men även som substitut för primer innan foundation. Smälter väl ihop med foundation och ger ett väldigt naturligt och glödande resultat (om du ej sätter med puder dvs.).


Ziaja - Sensitive Soothing Day Cream, spf 20

Precis som rengöringen ovan är denna superb för känslig och torr vinterhy. Fri från parfym, silikoner och mineraloljor. Känns lätt på huden och går lätt in, utan att lämna en kladdig känsla. Minskar dessutom rodnad kring de partierna i mitt ansikte med keratosis pilaris. Stort plus för spf 20 som även behövs vintertid, glöm inte det!

Under 2017 har jag hittat min holy grail foundation line och kan äntligen andas ut!

BAS:

The Ordinary Colors - Coverage/Serum Foundation, 1.1N

Dessa foundations är inte bara billiga (ca. 68kr) och snyggt förpackade, de är också helt veganska! De kommer i 21st olika nyanser och finishes, för att passa så många som möjligt. Här har jag äntligen hittat min perfekta nyans - 1.1N (Fair Neutral). Just föredrar jag att blanda serum med coverage för att få en mediumtäckning, vilket blir helt suveränt. Sitter dessutom hela dagen.


RCMA - No-Color Powder

Lär nog, för det första, aldrig mer köpa något annat puder än detta! Fungerar lika bra som setting powder som till baking. Lätt nedmattande och gör att sminket sitter där det ska. Dock ej helt grease proof! Du lär behöva bättra på om du är något fet i hyn alt. om du svettas eller liknande. Men för mig som torris är det lagom, på alla sätt - dvs. gör inte att jag ser smuligt torr ut. Om en ska vara petig och hitta något på minussidan är det väl själva förpackningen. Å ena sidan får du massor för pengarna, men å andra sidan blir det lite lätt rörigt när en ska ha ut pudret då förpackningen är utformad som en kryddburk.


Linda Hallberg Cosmetics - Infinity Palette

En palett jag smygkikat på länge, då jag beundrat Linda sedan hon började med youtube. Så fort jag såg att de gjort paletten vegansk slog jag till - passande nog på Black Friday, till ett bättre pris. Paletten har 8st välpigmenterade contour-, bronzing-, blush- och highlighterskuggor. Samt en riktigt kolsvart skugga som passar att använda från allt mellan en skarp sotning till brynskugga (det senare i mitt fall). Contourskuggan Cigar är min absoluta favorit! Kanske den bäst matchande contourfärgen för min hudton. Värd varenda krona!

  • 343 visningar

Gillar

Kommentarer