Bröstförminskning i planeringsstadiet

Nu har jag äntligen varit på det där återbesöket jag väntat på sedan i November och fick också träffa en ny läkare, då den jag träffade sist hade slutat på Bröstcentrum MSE.

Nu vill ni förstås veta - vad hände under besöket, hur blir det?


Jo, jag blev inkallad av bröstkirurg. Vi inledde med att diskutera då- och nuvarande längd och vikt varpå jag flikade in att föregående besök hade känts olustigt just på viktfronten. Läkaren spärrade upp ögonen och bad så hemskt mycket om ursäkt, å den andre läkarens vägnar. Vi fortsatte med att jag med råge uppfyllt viktmålet och faktiskt kunde tagit det mycket lugnare, då Landstinget aldrig bör uppmuntra till ohälsosam viktupp- eller nedgång av någon sort.

Sedan var det dags för det där momentet jag avskyr och riktigt våndas för - ta av tröja och bh, sätta mig på britsen och riktigt skjuta fram brösten med rak rygg. Läkaren hann knappt slänga ett öga på mig innan han konstaterade "Oavsett om du uppfyllt viktmålet eller ej så hade jag beviljat dig en operation, det ser jag verkligen nu!".

När han ställt ett gäng kontrollfrågor och gjort ett gäng "kontrollkläm" vände han sig bort och kom åkandes på sin pall med ett gäng bunkar i händerna. Det enda som kom ur mig där, exponerad, var "Vad i..?" varpå han skrattade till och förklarade att det är mätinstrument. Mätinstrument för att ta reda på hur många milliliter varje bröst är. Sedan lades brösten i varsin bunke och de båda mättes till ca. 1350-1400ml vardera. Ett måttband lades sedan från nyckelbenen och ned till bröstvårtorna för att kunna mäta ut ett rimligt lyft - vilket skulle komma att ligga på 23cm efter operationen i stället för 32cm som i dagsläget.

Efter allt detta antecknats på ett block intill fick jag lov att klä på mig igen och sedan gick han igenom risker och komplikationer. Han visade på ett ungefär hur ett opererat bröst kunde se ut samt gjorde mig medveten om att detta i huvudsak inte är en plastikkirurgi i kosmetiskt syfte utan i medicinskt syfte - vilket jag så klart är väl införstådd med. Det är ju egentligen också den största anledningen till varje jag vill genomgå en sådan här operation över huvud taget - undvika subluxerande och smärtande axlar, nacke och bröstrygg.

När han sedan fått min bekräftelse på att jag fortfarande vill genomgå denna operation förklarade han att all kirurgi kommer äga rum i Katrineholm och att väntetiderna i dagsläget är relativt korta. Så han uppskattade en kallelse hem i min brevlåda till 2-3mån som längst.

Till sist önskade han mig en fortsatt trevlig dag och såg att jag gärna kunde ta och köpa mig det jag tyckte allra mest om att äta och verkligen unna mig det nu, vilket jag självfallet gjorde! (Det hade jag gjort oavsett, för unna är ett himla märkligt ord..).

Önskar ni en Q&A inför och efter operationen?

Gillar

Kommentarer