Alla mina provocerande val

Ni kanske minns inlägget jag gjorde gällande vad jag väljer att äta?

Som om inte det var nog så har yttligare val jag gör börjat provocera andra. Nu pratar vi provokation i den mening att folk känner något slags behov av att låta mig veta hur och varför dom inte tycker om dessa val.

Vi börjar med smink, detta vrålprovocerande fenomen..

Antingen har jag för mycket smink, vilket absolut inte "tjejer ska ha" då folk gillar "naturliga tjejer". Jag kan verkligen inte mer än skratta här. Kommer jag sedan med motfrågan "vad är mycket då?" så kommer nog mest sådant ut en del (oftast snubbar), överlag kan namnet på: "Öh.. Foundation? Mascara?". Om ni bara visste hur många produkter en vanlig everyday makeup, för vissa, består av. Vi pratar allt ifrån 2-20st - och du ser förmodligen inte skillnaden mellan de två ändå.

Eller så är det dessa haglande kommentarer om hur sjuk, konstig, sliten och annorlunda jag ser ut utan smink. Det komiska i detta är att det oftast är från samma personer som gillar det naturliga, osminkade. Funny, huh?

Ja, jag har tunna och glesa ögonbryn. Ja, jag har ljusa och korta ögonfransar utan mascara. Ja, jag får solfräknar som jag gärna förstärker med smink. Ja, jag har KP som jag täcker med foundation. Men framför allt - NEJ, du behöver inte berätta för mig, för jag vet. Och på vilket sätt tror du att dina kommentarer kommer att förändra mitt utseende eller göra mig till en gladare person?

Tänk dig noga för innan du kastar iväg sådana ord till någon (mig) som sover dåligt, lever med kronisk smärta och gör allt för att känna sig pigg, arbetsför och fräsch.

Vi fortsätter med frisyr, ett annat provocerande ämne..

Sedan jag berättade att jag funderade på att klippa lugg igen har kommentarerna haglat igen. De som tror sig veta bäst om vad jag passar i. De som tycker sig ha rätten att berätta för mig vad jag är snyggast i.

Tror ni på fullaste allvar att jag ändrar, förstärker eller förbättrar mitt utseende för er skull? Nu finns det säkert många som gör så, men jag är inte en av dom. Tvärtemot kan den där provokatören i mig få frispel och skrika "Tycker du lugg är fult ska du fan få se på lugg, din jävla hycklare!".

Men framför allt så gör jag det för att Jag trivs i det, tycker att Jag passar i det och för att Jag känner mig riktigt fin i det. Inget annat.

"Men hey, kan inte den där bruden ta kritik eller?"

Jo, det kan hon absolut! Men när det gäller kritik med öppet taskig underton är jag intresserad utav det. Jag har varken frågat eller bollat idén med dig men ändå får jag dina åsikter om det.

Mitt hjärta är inte gjort utav sten och det du säger till mig rinner inte alltid av. När en fått höra vissa saker tillräckligt många gånger, i tillräckligt många år så sätter hjärnan automatiskt igång att ifrågasätta sig själv och valen en gör. Och det är verkligen inte något jag vill.

Kan så vara att jag inte har världens bästa självförtroende men misstolka inte min integritet för att inte kunna ta kritik, vad du än gör! Kommentarer sårar mer än du tror, så håll dina elaka tankar och åsikter för dig själv om du inte kan ta att jag försvarar mig själv när du attackerar med dina ord.

Gillar

Kommentarer