Det var alltså den 26:e oktober 2016 var sista gången jag la upp ett inlägg... rätt asdåligt gjort alltså.

Superförkortad recap av resterade 2016 och hela år 2017:
-Sist jag blogga så hade jag precis gjort en operation för att ta bort celler i förändring, har kollat upp mig och förändringarna är nu i styr 👏
- Samma vecka som operationen skrev jag Högskoleprovet för tredje gången, fick 1.2 och vart asbesviken. Ville alltså skriva minst 1.7 för det var där intagningenspoängen låg på för att komma in på läkarlinjen men min svenska är långt ifrån 1.7, den slickar på 1.0-gränsen. Hade hela provet bestått av kvantitativ del dock...eld👌
- Fira in det nya året med att lova mig själv att aldrig skriva ett HP- prov igen, typ fördömde hela upplägget och lova mig själv att sattsa på en annan väg in till Lärkarlinjen.

År 2018:
- Anmälde mig till en Engelska 7-prövning. Skrev prövningen, vart godkänd och gick vidare till del 2 vilket var en muntlig del. Gick åt helvete. Det var jag och två personer till som var kallade till den muntliga delen.
Den ena prata om Brexit med, utan att överdriva, en renodlad brittisk accent. Som om hon var född där och hette Poppy from Great Britain. Den andra prata om den feministiska revolutionen inom kvinnliga Disneykaraktärer. Vet ni vad jag prata om? Kendrick Lamars rapalbum "Pimp my butterfly". Grät hela vägen hem med Nisse i telefonen som tröstade mig (love u)
Fick svar och fick ett VG. I know, I have no idea.
- Åkte till Pariii ♡ Fick det som en  födelsedagspresent av min älskade John. Han är bäst. Med oss joinade min fina, fina vän Josse and her man Stefan. Hela 7 av 7 toasters fick sällskapet och resan!
- Åkte till Gotland med hela Johns familj. Min svärfar fyllde 60 år och bjöd med oss alla, det var supermys! Också en förfriskande inblick hur småbarnslivet ser ut för med resesällskapet ingick 5st småttingar.
- Till hösten anmälde jag mig till en Matematik 5-prövning. Kan säga att börja plugga tre månader innan prövningen varvat med jobb är ej att rekommendera.
- Åkte till Göteborg och skrev prövningen  (matte 5 finns inte i Örebro). Gick skit tyckte jag och grät även där efter provet.
Fick ett VG. I know, I have no idea.
- Sökte till alla läkarprogram i hela Sverige. Kommer in i Umeå.

Våren 2015 bestämde jag mig för att bli läkare, sökte in till Naturbasåret för att få behörigheterna och resten är historia.
... Och nu är jag här. I Johns och min lilla lägenhet och försöker njuta av den sista tiden som sambo på ett tag ♡ John, min pelare genom allt, min största cheerleader och min livs soulmate.

Jag är idag 26 år gammal och har aldrig bott ensam. Fyrtiotusenmiljadermiljoner saker går igenom mitt huvud, men jag känner på ett sätt att den här resan kommer få mig att överge mina sista förvuxna bebiskläder.

Nästa vecka går flyttlasset till Umeå, det är ett nytt kapitel i mitt liv och jag tänkte sattsa på att dokumentera den... om jag inte drunknar i plugg...ska inte ljuga, det är högst troligt att att jag kikar in här igen sommaren år 2019.

Och till sist vill jag tillägga att jag kan ej greppa att jag är antagen till min drömutbildning! Fa-an vad jag har krigat för att komma in. En fet klapp på axeln till själv, I fucking deserve it ✋

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Kroppen har en fantastisk förmåga att läka.

I tisdags opererades jag, cellförändingar i livmoderhalsen. En undersökning som har pågått i typ 1 år och i torsdags kväll förra veckan beslutdes det att jag skulle operas på tisdagen därpå. INTE KUL men så tacksam att jag gick på min cellprovtagning! Ord kan ej förklara hur viktigt det är för oss tjejer att gå på cellprovtagningarna. Viiisst det är otroligt obekvämt att ligga på gynstolen med bena upp i vädret och glo på den superkonstiga bilden på taket som barnmorskan vill att vi ska fokusera på för att få oss att slappna av men vilket gör situationen ännumer awkward för oftast är bilden på natur, och i mitt fall på ett par buskar (Ironin) men såsåså viktigt! Jag hade en förändring av högrisktyp vilket innebar att det kunde ge upphov till livomderhalscancer och förmodligen utvecklats till det om jag inte hade kollat upp det.

Nu är iaf det "förändrade" cellerna borttagna och jag ska vänta ytligare 1 månad till för svar på vad den egentligen är, mer bestämt hur grov förändringen var.

Hur som haver, som fortsättning till den inledande meningen "kroppen har en fantastisk förmåga att läka. ": Operationen gjorde inte ont med tanke på att jag vart sövd, (okey, lite blödningar och ömmande i bukpartiet) men den verkliga smärtan kom efteråt. Eftersom jag skulle opereras så var jag ju tvungen att vara superhygienisk, alla smycken och piercingar skulle även bort. Båda mina nipples är piercade och jag när jag säger att "kroppen har en fantastisk förmåga att läka" kan ni förstår vartifrån den meningen och "den verkliga smärtan" är sammanlänkande.

Så just nu sitter jag här, asöm i ena bröstet, dricker te, och vill ännu en gång upplysa hur viktigt det är att gå på dessa damn cellprovtagningarna, missa dom icke!


På väg till gymmet för nån vecka sen, Örebro är pretty awesome some Times...Och på tal om gym, jag får varken gymma eller gå i rask takt på 10 dagar. Det är nog det som suger mest av allt av den här erfarenheten, plus min illa tilltygade nipple.

Likes

Comments

I söndags köpte jag och John ett skrivbord (kan I hear a hellyaaaaasssss). Vi har faktiskt aldrig haft ett skrivbord under dessa 3 år som sambos, superwierd.

Vi köpte ett på ikea, skivan av massivt, oklart om det var behandlat trä med svarta järnrör till fötter och dekoration. Asnöjd förutom skivan som är ljus men betsa om den till mörkt. Om jag tänkte som en äkta bloggare så hade jag tagit en före/efter-bild, men den ljusa färgen var too damn ugly så jag liksom instinktivt måla om den direkt när färgen var kirrad.

Ah, thats about it guys! Återkommer väl igen när något sånthär nytt och spännande händer i mitt liv. Nej jag skojja, livet är en gåva och ingen given rätt - ta vara och uppskatta den. Även om du är en pessimist.

När paran finns, då ska jag köpa en övergiven fabrik, revovera, inreda exakt som på bilden, och flytta in. ♡

Likes

Comments

Its funny hur en radom låt kan etsa sig fast i huvudet, atm är det "oh-a hela natten"-låten. Superskumt

Ja ni... jag vet inte riktigt hur jag tänkte när jag valde att plugga Naturvetenskapliga basåret i kombination med att jobba helger och även läsa den utökade kursen Fysik 2.
Hittills har jag klarat mig bra men dom här sista tentorna och att dom är lagda med typ 4 dagar emellan, det är roligt asså.

Om mor bara visste den mängd av svordommar som jag bokstavligen spytt ut senaste 5h, det skulle vara no mercy on those bitchslaps.

HUR SOM HAVER så ser jag fram emot  Summerburst Göteborg (som ligger mellan biologitentan och Kemitentan?...kan klargöra här och nu att min planering suger lite kuk)
Det är verkligen någonting med att bli shitfaced med vänner under en, förhoppningsvis bar sommarhimmel på västkusten till housemusik, även om jag inte är ett stort fan av den genre så är det nått magiskt med det hela.
Eller så är den alkoholen.

Oh just me, the fat Mulan having fun with my gurls ❤

Likes

Comments

...på tal om egen tid, ligger och sniffar på mig själv för att jag har nyss smörjt in mig i denna lotion.
Fick den av Josse (som btw är på Finest Award this very monent och kan ta hem priset för årets skönhetsblogg! Forza Qvist!) i julklapp and this shit smell real good.

Likes

Comments

John är ute med vänner och jag är har fantastisk egentid.
Nej jag skojja, jag vill också ut. The thing is är att jag vakna kl 6, har haft morgonföreläsning, pluggat sönder fysik i 8h och sen gymmat på kvällen med Nisse. Chansen att jag håller ögonen öppna efter ett glas är most likely non existent.
So here I am - home alone.

Igår firade vi 5 år, John och jag.
Jag minns som det var igår, kl 15.00 hade vi bokat en dejt och vi skulle mötas utanför Espresso House. Min första tanke när jag såg honom var "omg, han kommer slå i  huvudet om vi går in i ett cafe"
Nej, så lång är han inte men just då  uppfattades han som en giganst, söt best.

Älskar dig John Samuel Lilja, du gör mig till en bättre person, du driver mig bokstavligen  till vansinne, och du får mig head over heals kär, fortfarande efter 5 år, mycket bra jobbat ♡

Likes

Comments

Igår var det ingen vanlig dag, för igår var bästa Cissi begynnelsedag ♡ Grattis, grattis, grattis, 1 år kvar tills du är halvägs till 50.

Hur firar man en sån fantastisk individ som Cissi? Jo man bjuder på mat, mat är kärlek. Och vi, syrran och jag bjussa på indisk, restaurang Chandani för er som bor i Örebro. Sjukt gott och astrevlig personal, 4.5 av 5 smultron.

Efter det åkte vi hem, och på vägen till bilen gick vi förbi Satins uteservering som var packat.
Dom må ha öppnat och det må vara stans bästa uteservering men det regnade och det var 7 grader ute.
Jag längtar också väldigt mycket till sommaren - dock inte exakt så mycket att jag sitter ute i 7 gradig, regnigt väder. Men till er alla ni som satt ute idag, utan att ljuga, jag är djupt imponerad över eran kämpeglöd och jag önska att jag kunde ta del av den kakan.

Likes

Comments

God kväll!
Vad gör jag? Jo, kollar på Wikings. Inte helt såld på konceptet.
Vanligtvis brukar jag fastna för serier baserad på historia men neeeh, donno about this one. Kanske det är för tidig historia, jag gillar 14-1700-tals baserad serie typ The Tudors eller min favoritserie (med den bästa skådisen EDDIE REDMAYNE, han som spelar Lily i The Danish Girl och Sephen Hawkins i The Theory of everything. SÅ bra ) The Pillars of the Earth. Den var så bra (enligt mig) att jag beställde hem boxen från CDON.com, I shit you not. Jag har någon wierd förtjusning? för den är epoken. "Ett udda intresse" fick jag som svar av John och ja, jag är ashypad över att Game of Thrones säsång 6 kommer ut snart. En dåtidar serie som även innehåller drakar - nästan för bra för att vara sant ♡
  Däremot har jag börjat kolla på Dexter - totally awesome. En nutidarserie som handlar om en ginger pshykopat som analyserar mord, rekommenderar stakt. And also Sons of Anarchy, Breaking Bad och Orange is the new black.
Så där! Lite tv-tips a la Foung. Och dom flesta, jag har en ganska så mainstream smak på serier och blir lätt betuttad av blockbusters så ni kommer förmodligen gilla dom serierna jag just rekommendera. Med en avvikelse från mina epok-serier.

Eddie ♡

Likes

Comments

Such a lovely weather!!!

Strålade sol och en klarblå himmel när man jobbar. Det är en sån standard att jag blir liksom inte arg längre, tar det som en självklarhet att solen kommet lysa the shit out of itself när man måste vara innomhus.

Likes

Comments

Jag var tvungen att googla låttexten till Rihannas Work just nu för att jag måste egentligen plugga. I hopp om att greppa det hon säger och så känner jag att det är dags att klargöra detta mysterium once and for all...and shit's just got worse:

Work work work work work work
He said me haffi
Work work work work work work!
He see me do mi
Dirt dirt dirt dirt dirt dirt!
And so me put in work work work work work work!
When u ah guh
Learn learn learn learn learn learn
Mi nuh cyar if him
Hurt hurt hurt hurt hurting

"mi nuh cyar.."?... Men det är en bra låt!

Ikväll ska jag på branchfesten för företag i Örebro City. Nisse som är badass på hår ska kirra det, för mitt hårtillstånd just nu, det är inget att hänga i granen. Hela jag är inget att hänga nånstans för att vara ärlig. Det enda utstickande med mitt utseende just nu är den stora bölden till finne på min västra tinning.

Likes

Comments