Header

I måndags hade jag besök på skolan av mina två hundar Belle och Lilo. Jag fotograferade dom i skolans studio och använde mig av skolans Nikon kamera. Vovvarna var jätte duktiga och jag är väldigt nöjd över resultatet. Belle är den vit svarta och Lilo den bruna. Den äldsta av dom är Belle som är 5 år och Lilo är endast 1 år.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Min pojkvän och hans systrar bad mig att fotografera dom. Så jag sa ja och fixade en fotografering. Det är min första gång jag fotograferar någon person utanför skoluppgifter osv. Självklart har jag haft med folk i bilder då jag har fotat naturen och så men då har ju inte personen varit det fokuset ska ligga på. Det var en utmaning men som tur var hade jag sådan bra modeller som kom med egna idér och var väldigt snälla mot mig.

Likes

Comments

Canon eos 1100D

Inställningar:
ISO 6400
Bländare 16
Slutare BULB

Kommentar:
När jag skulle ta bilden så höll jag in knappen i ungefär 10 till 20 sekunder. Och håller inte i kameran utan ställer upp den för att man klarar inte att ta en bil i 10 till 20 sekunder utan att rör till den så bilden blir suddig. Kameran är självklart väldigt gammal vilket gör att bilderna inte har bäst kvalitet. Man jag tycker bilderan vart väldigt bra för att va tagen av min kamera haha.

Samsung galaxy S7

Inställning:
pro
ISO 800
Slutare 10

Kommentar:
Jag håller inte i telefonen då jag tar sådana bilder utan ställde upp den och tryckte på knappen sen fick mobilen ta sin tid haha. Det tar ungefär 10 sekunder att ta bilden även med telefonen. Bilderna har inte i bäst skärpa. Men tycker ändå dom vart skapligt bra för att vara tagna med en telefon.

Dessa två bilder tog jag igår då jag var i stugan. Stugan ligger långt upp i skogen vi har ingen el så de enda ljus som stör är ljus lyktor osv. Så man kan säga att det är verkligen stjärnklart där. Hemma i "stan" är det inte alls så stjärnklart just nu.
Jag vet att min kamera inte är bäst men jag tycker det inte att det gör något. Men jag försöker spara till en ny. Det kostar en del och det tar ett tag att spara ihop.

Likes

Comments

Jag håller på med mitt gymnasiearbete där jag ska göra en almanacka. Och ska då fota en bild varje månad för att ha i almanackan. (jag går estetiska programmet med inriktning foto och media för de som undrar) och augustis månad kommer förmodligen att ha slottedalsskrevan som bild.
Det roliga med detta gymnasiearbeter är att jag får ut och åka och va på såna fina platser!
Jag bor och är upp växt i höga kusten och man blir väldigt hemma blind. Men höga kusten är väldigt vackert! Ett tips till er som gillar att fota vacker natur eller er som friluftsliv! Höga kusten bjuder på det mesta!

Likes

Comments

Förra veckan var det Härnösands stadsfest. Där bland annat stiftelsen, Julie Bergan, Magnus Uggla, Amanda Winberg och De vet du spelade. Eftersom jag var där för nöjets skull så tog jag inte med mig kameran utan fotade med telefonen när jag kände för det. Och fick faktiskt några väldigt bra bilder så jag tänkte dela med mig av dom. Fick dock inte bilder på alla då mobilen dog eller så kollade jag inte just den artisten. Men men så kan det gå.

Stiftelsen!

Hov1!

Benjamin Ingrosso!

Magnus Uggla!

Rebecca & Fiona!

John de sohn!

Likes

Comments

Här har jag en till liten samling av mobilbilder. Det är så smidigt att ta bilder med mobilen då man kan fota och sedan redigera bilden direkt efter i telefonen.
Jag vill ha så mycket när det gäller att fotografera som en ny kamera, nya objektiv och en bärbar dator så man kan redigera vart som helst. Men det är ju inte bara att köpa. Man måste ju ha pengar också. så gäller bara att spara spara och spara!

Är inte hud så fantastiskt fint på bilder? Den har olika färg olika mönster och den är ju bara så fantastiskt fin oavsett! Jag är blekare än snön på vintern haha.

Är lite lappjänta i blodet så man klär väll sig som sitt ursprung? Med lusekofta å så? Haha nä men tycker min är väldigt fin i alla fall. Jag tror att det är min moster som har stickat den men kan inte säga helt 100.

Björn spår

Likes

Comments

Jag har så mycket bilder men så lite tid att redigera och lägga upp. Jag har varit lite på resande fot nu i sommar. Och har tyvärr ingen bärbar dator att redigera på. Har endast en stationär dator att redigera bilderna på så måste ju va hemma och ha tid med att fixa bilderna. Vilket jag inte har haft nu under sommaren. Jag tror jag bara har varit hemma 2 eller 3 dagar hittills sedan helgen efter midsommar och då har det varit en natt sedan har jag farit vidare. Men jag har mycket bilder på olika ställen jag har varit på! Så till hösten och vintern hoppas jag på att få mycket tid till att redigera och visa er mina bilder.

Men här får ni lite mobil bilder på det jag har gjort hittills. Så här kan man säga att ni får en lite tjuvtitt på de jag gjort 😁

Likes

Comments

Nu i våras följde jag med min storasyster och hennes fästman på en liten road tripp. Vi åkte från Junsele och vårat första stopp var ett litet jordbrukssamhälle. Jag kommer inte säga vad byn heter då jag inte vill att folk ska åka dit och förstöra.
Men den här byn var ett jordbrukssamhälle förr i tiden. Nu är det dock bara en person som bor kvar där och hon är närmare 90 år gammal. Och det enda huset förutom hennes som är kvar och i bra skick är kapellet.
Jag blir så ledsen av den här platsen. Eftersom för ca 100 år så var den här byn befolkad och det var full gång där och nu är den nästan helt död. Man ser vissa hus och deras jordbruksmark men den har vuxit igen lite och husen är helt fallfärdiga. Men kapellet är som nytt, färgen har lossnat lite grann och man ser att det har några år på nacken men det är väldigt vackert. Det är väldigt mycket detaljer på kapellet. Nu när vi bygger gör vi det ofta enkelt och stilrent men det här är väldigt fint och noggrant gjort. Hon som bor kvar i byn ringde i kapellets klocka förr i tiden vilket har gjort att hon har fått smeknamnet klockdoris. Man kan se stigen mellan kvinnans hus och kapellet vilket jag tycker är väldigt fint av nån anledning. Det här är en väldigt fin men sorgsen plats då den inte används lika mycket längre. Man kör egentligen inte igenom där längre häller eftersom nu har vi nya vägar som går snabbare. Så det här är bara en liten sidoväg. Man kan naturligt vis köra där men det är inte lika trafikerat där som förr. Det finns väldigt många sådana byar här uppöver vilket jag tycker är så sorgligt. Byar som det var full gång i för 100 år sedan är nu bara skog och en väg.

Det var ett väldigt behagligt väder att fota i. Eftersom det var mulet så behövde man inte ändra inställningarna så mycket i kameran. beroende på vart man stod. vilket jag kan tycka är skönt då man ska fota en plats så här. Jag tror jag hade ISO 400 men som sagt fotade jag detta i våras så kan inte säga helt 100. Jag fotar med kameran i manuellt läge då jag tycker bilderna blir bättre. När man har tid med inställningar och så. Jag redigerar mina bilder i Affinity Photo.

Kapellet

Kapellets klocka

Kapellets ingång
Här la jag en annan bild över och fixade i blandnings läget föra att den skulle bli så här.

Här ser man lite närmare på dörren att färgen har släppt men det ser väldigt magiskt ut ändå.

Min systers hund framför kapellets portar

Stigen till från kvinnan till kapellet

Vägen till kapellet


Bilder från min midsommar helg kommer i veckan.

Likes

Comments

Hej!
Jag är en tjej på 18 år som går estetiska programmet med inriktning estetik och media på gymnasiet. Som nu har jag startat en blogg för bilder som jag har fotograferar både från skolan och på min fritid.
Jag är en hobby fotograf som älskar att fota naturen men fotar även annat som ni kommer att få se. Mitt foto intresse har jag ärvt av min mamma. Hon är ofta med och hjälper eller tittar och tycker till om mina bilder vilket är kul. Just nu fotar jag med en Canon EOS 1100D, en gammal kamera men planen är att köpa en ny då jag har råd. Men tillsvidare fungerar den här utmärkt. Kan även hända att jag fotar med en Nikon eller med min mobil en Samsung Galaxy S7.
Uppdateringar kommer komma då jag har varit och fotat och haft tid att redigera bilderna.
Här har ni ett smakprov på vad som kommer att komma upp här på bloggen.

Likes

Comments