En tråkig tisdag

​Just nu har jag ju mitt lilla monster hemma de dagar jag inte ska jobba och den här veckan och nästa vecka jobbar jag bara två dagar vilket innebär att han kommer vara ledig måndag, tisdag, fredag, lördag, söndag, måndag, tisdag, fredag. PUH! Säger jag bara. Och vädret idag blev bajs. Vi har inte ens gått ut idag. Jag bestämde mig för att vi kör städning hemma idag och han får minsann stå ut med att ha lite tråkigt ibland för det ända jag gör är att underhålla den där ungen känns det som. Idag stängde vi av TVn efter frukost och jag började springa runt och städa här hemma och han fick underhålla sig själv kombinerat med att jag lekte tillsammans med honom, hjälpte honom att ta ner vissa leksaker osv (hans rum är fortfarande ostädat, det måste göras när han inte är hemma...). Och han fick ha tråkigt, men det gick ändå bra. Han har varit på ett bra humör idag jämfört med typ senast veckan. Han har varit helt fruktansvärd om jag får säga det själv. Hans humör har varit värre än den mest galna PMS:iga tjejen mitt i hennes menscykel. Ingenting duger åt honom, allt jag gör är fel, tar fram fel kläder på morgonen, gör fel med hans smörgås, tar fel tandkräm fast den dög kvällen innan, väljer fel skor, sätter på skorna på fel sätt, tar fel vagn, kör vagnen på fel sätt, ska bära honom och när jag gör det ska jag släppa ner honom, lagar fel typ av mat, lägger upp den på fel tallrik eller på fel sätt, värmer vällingen för mycket eller för lite, tar fram fel bok när vi ska läsa, läser för fort/för långsamt, går ut från hans rum när han ska sova, eller kommer in för mycket och han blir arg. Haha det låter helt fruktansvärt när jag skriver det och som tur är har han en hel del ljusglimtar där emellan under dagarna. Ljusglimtar där han säger massor med knasiga saker så att jag skrattar så att jag nästan kissar på mig, busar sådär gulligt som bara han kan med sin pappa, kramas och pussas, säger att han älskar mig och vill oftast vara med mig, sitta i mitt knä, gosa med mig osv när vi är iväg på saker. Annars vet jag inte riktigt hur jag skulle ha stått ut.

Till hans "försvar" så har han varit ganska sjuk och hängig den senast veckan och jag vet ju att det påverkar hans humör, precis som det gör med mig eller vem som helst som är sjuk. Men jag tycker inte att man får bete sig hur som helst ändå. Och det har han verkligen gjort, betett sig hur som helst. Det spelar ingen roll vad man säger eller hur man säger det. "Du får INTE gör så Nils, sluta!" "DU får inte göra så mamma" Eller "Jo jag får göra så, haha!!", och så fortsätter han med vad det än är för dumheter han har hittat på.

Idag har han dock mått bättre och hans hunör har också varit bättre. Han fick leka med vatten i köket en stund och han var så glad och ville att jag skulle vara med och vi busade och skrattade länge. Jag älskar honom så mycket så att jag nästan spricker, och jag sliter mitt hår för att orka med att han blir större, får egen vilja och förstår att han kan säga ifrån och vara busig. Mammas lilla stora kille.

Gillar

Kommentarer

Instagram

Instagram

Instagram

Instagram