VM del 3 !!

England och Spanien är borta från fortsatt VM spel !!
Jag tippade att England skulle kunna bli VM`s besvikelse och att inte gå vidare från gruppen får väl anses som ett misslyckande.
Men jag tycker laget saknar kvalite och spelare som Rooney och Gerrard har ju redan börjat sin vandring mot fotbollspensionen.
När en centrallinje för övrigt även består av spelare som målvakten Hart som aldrig blev vad engelsmännen hoppades för några år sedan, Garry Cahill som jag anser vara ett av Chelseas sämre kort och som även där tar många dåliga beslut, så blir LAGET England relativt ointressant i ett VM i mina ögon.
Sedan skall vi ändå komma ihåg att det kommer fram intressanta spelare i England just nu, som Stearling, Sturridge, Oxlade/Chamberlain och några till, men jag ser inte dessa spelare som framtidens ryggrad i engelsk fotboll, så jag tror på några riktigt tuffa år nu för England.
Sedan har vi Spanien som många supportrar runt om i världen älskar.
Men visst ser vi tendenser som liknar England här, med spelare som har varit "där uppe" och vänt rejält.
Titta på Barcelona de senaste 2 åren, dom är inte "omöjliga" att slå längre, nu har dom svårt att vinna något själva helt plötsligt.
Men i Spanien finns det spelare bakom som kommer på ett annat sätt än i England, så det kommer normalt att bli en lindrigare övergång med generationsskiftet.
Men besvikelsen är förstås stor över utgången ur denna VM turnering och förvånande att det så tydligt skulle märkas i Spanien att man hade spelare som gjort sitt bästa.
Chile var ett härligt gäng att se, men här vill jag sätta ut en stor varning !!
Det här är ett lag med STORT hjärta, men ibland blir det pojknivå på vissa beslut och det kommer man att få betala ett högt pris för i ett slutspel, så jag tippar på en tidig sorti för Chile.
Ett lag som verkligen ser bra ut är Frankrike, som krossar motståndet hittills, men ska man vinna VM så ska man börja knackigt och bara bli bättre heter det ju !!
En av dom sämsta matcherna hittills var definitivt Japan - Grekland som slutade 0-0.
Att ha så mycket boll som Japan hade, men med så lite kvalite sista 1/3-delen är också en konst.
Grekland är i mina ögon också en stor besvikelse i en relativt tilltalande grupp att spela i, men dom visar ju ingenting av värde heller.
Slutligen då till Costa Rica som verkligen har blivit en härlig skräll här.
Det finns många likheter med Chile här och laget är riktigt roligt att titta på, men jag tror precis som med Chile att det taktiska i vissa moment helt enkelt inte håller i ett slutspel och även dom får ett tidigt slut i årets VM-slutspel.
Har jag fel med Chile och Costa Rica så gör det absolut ingenting för dessa lag är så roliga att titta på.

Gillar