Vilken start i elitettan för Sandvikens IF !!

Sandvikens IF`s damer fick en fantastisk start på säsongen i Elitettan efter att ha vunnit uppe i Skellefteå mot Sunnanå med 5-1.
Hög press och några bjudningar från ett tafatt hemmaförsvar, sedan var matchen över och SIF hade 4-0 redan efter 21 minuters spel.
En sådan start kan man liksom bara drömma om, men här hände det utan att drömma.
SIF`s första målskytt i Elitettan blev Wilma Näslund redan efter 6 minuters spel.
Nu ska man vara lite försiktig att dra alldeles för stora växlar av det här, närmast väntar några topplag där poäng för "rödvitt" får anses som en jätteskräll, men dom här 3 poängen visar att man hör hemma här.
Grattis tjejer och tränare !!

I herrarnas div 1 gjorde väl både SIF och GIF matcher som får betecknas som "sådär", det gav iaf GIF en vinst borta mot Sollentuna med 2-1 och ett SIF som tog 1 pinne genom att spela 1-1 mot Karlslund.
För SIF`s del var det en klen första 45:a där man hamnade för djupt, medan man i den andra halvleken tog över och hittade in bakom Karlslunds mittfält gång på gång, sedan saknades det lite kvalite idag för att stänga den här tillställningen.
Emil Bellander målskytt efter inlägg från pigge inhopparen Slava Koidan.
Tyvärr blir det skador både på Raymond Mendy ( tidigt i matchen) och Herman Johansson även han känningar redan i första halvlek.
GIF såg jag bara första 45 min på, en jämn matchbild av det jag såg, men ett passningsspel som inte riktigt kom upp i klass och efter ett tidigt GIF mål blev det fina lägen för Sollentuna efter kanterna och mycket riktigt kom också 1-1 målet där.
Isak Lidberg (vem annars) avgjorde för GIF.

Sandvikens AIK vann premiärmatchen i herrarnas div 3 mot Bollnäs med 1-0.
Jag tycker Saik har bra kontroll första 45 min, men ungefär som SIF saknades kvaliten framåt idag.
Den andra halvleken blir dålig från "svart-vits" sida med dålig rörelse och löpvilja och Bollnäs fick chansen att ställa om och kontra vid bollerövringarna på ett sätt man inte fick i första halvlek, vilket kunde ha kostat poäng till slut för Saik.
Men som helhet en klart rättvis hemmaseger.

Sandvikens IF U17 vann seriepremiären borta mot Norrtälje med 1-0 och segerskytt blev Sercan Cicek i andra halvlek.
Det var en jämn matchbild fram till i mitten på andra halvlek, då SIF började skapa en del fina lägen och det var också då som man kunde sätta in det matchavgörande målet.
Kul för både spelare och tränare att vinna en bortamatch i seriepremiären.


Sandvikens IF U16 förlorade sin premiär i den nationella serien, vilket är på den högsta nivån i Sverige, då man förlorade bortamatchen på Skytteholm mot Vasalund med 6-4.
Tyvärr kunde inte samtliga U16 spelare medverka i den här matchen då vi har lite skadebekymmer i vårt U19-lag, så dom får spela där istället under veckan.
Men grabbarna visade att dom utan problem hör hemma i den här serien, men det förstod jag redan tidigare.
Närmast väntar självaste Brommapojkarna på Jernvallen.

I damernas div 1 fick Gefle IF 2-2 hemma mot Sollentuna, 2 st lag som även förra året var någorlunda jämna placeringsmässigt.
GIF ledde med både 1-0 och 2-1 men det blev alltså till slut oavgjort.
Valbo FF förlorade hemma mot Sätra SK med 4-0 och som jag skrev inför matchen, det blir att bita i och komma tillbaka för det blir en tuff serie för VFF.

Regionala U19 serien
Saik - Gefle IF 3-4Gillar

Kommentarer

Gefle1882,
Härligt att Sveriges äldsta förening vann idag! #forcagefle