Vilken fotbollsmässig skitdag !!

​Det har inte varit någon fotbollsdag man skiner som solen efter precis, resultatmässigt har det varit en supertung gästrikedag.
Först förlorade Sandvikens IF`s damer seriefinalen hemma mot Bollstanäs med 1-2, efter en tidig 1-0 ledning.
Det innebär årets första förlust för tjejerna, men man behåller serieledningen men nu bara med 1 poäng och nästa match är mot serietrean på bortaplan.
Det är just sådana här matcher som det är så viktigt att vinna, inte kryssa eller förlora, utan att spela bort de jagande lagen.
Ny chans att spela bort ett jagande lag är som sagt i nästa omgång.
Publiksiffran på Jernvallen var 250 åskådare.
Sedan var jag och tittade på Valbo FF- Stocksund, ett VFF som var i stort poängbehov efter ett flertal uddamåls förluster.
Stocksund var spelmässigt det klart bättre laget, men vete sjutton om dom skapade så många klara målchanser, problemet var dessvärrä lika för VFF.
Men mål blev det och det är ett fantastiskt frisparksmål som Stocksund gör, bara att ställa sig upp och applådera.
En frispark som slås över muren och i kryssribban och ner i backen och in i mål.
Åter igen alltså en uddamålsförlust för VFF och när dessutom några lag i botten vann sina matcher ligger nu VFF på negativt kvalspel.
På telefonen ser jag att Sandvikens IF herrar ligger under uppe i Umeå med 2-0 i kampen om kvalplatsen till Superetta.
Slutresultatet blir 3-1 och jag får reda på att man inte höll den klass som behövs för att kunna vinna borta mot serietvåan.
Nu gäller det att fortsätta jobba efter klubbens mål med denna säsong, nämligen att bli bättre för varje säsong och det innebär bättre än fjolårets 6:e plats som dittills var klubbens bästa placering sedan man klev upp i div 1, nu återfinns SIF på en fin 4:e plats.
Åker sedan ner på Jernvallen för att se SIF U17 förlora mot Dalkurd med 1-5 och snabbt hem för att se slutet på Sylvia - Gefle IF i herrarnas div 1, en match som GIF har 0-0 i när jag kommer hem.
GIF är ju i en skitjobbig position med en tabellposition nära div 2 spel och en matchserie med få poäng på slutet.
GIF får 2 bortdömda mål vid ställningen 0-0, det första helt rätt bortdömt för hands på Tanda trots hans protester, en fullträff på en rensning från 4m rätt upp i ansiktet hade inneburit "game over" för Tanda om den tagit direkt i ansiktet, nu kommer inte ens en huvudreaktion från honom förrän långt efteråt när domaren dömt bort målet, det var solklart att han skyddade ansiktet med armarna och där tog också bollen, men när han på nytt gör mål och det blåses av för frispark till Sylvia istället, anser jag det som helt felaktigt av domaren.
Där skall GIF ha en 1-0 ledning !!!
När matchen ser ut att sluta 0-0 kommer naturligtvis ett självmål från GIF istället och man har åter lyckats få en match att sluta med förlust.
GIF var värda en poäng, absolut, men som jag alltid säger, i konståkning, dressyr mm är det prestationspoäng, medan fotboll handlar om 0,1 eller 3 poäng.
Tro det eller ej, men det fanns faktiskt lag som tog poäng idag också.
Gefle IF damer vann en viktig hemmamatch mot Enköping i div 1, man vann med 3-0 och ser nu ut att slippa åka ur, men riktigt säkert är det inte än.
Hilles damer spelade 2-2 borta mot Bele/Barkarby också i damernas div 1, en viktig poäng för Haaranens tjejer som precis som GIF jobbar för att rädda div 1 kontraktet.
Torsåkers herrar förlorade div 3 fighten hemma mot Bollnäs och kunde därmed inte hjälpa SAIK i kampen om en div 2 plats nästa år, Bollnäs har nu häng på topplagen.
Årsunda vann deras "måstematch" för att haka på Hille och Brynäs i kampen om en kvalplats mot div 3, genom att vinna borta mot Norrsundet med 4-1. Ett imponerande resultat tycker jag. 
Var även tidigt på morgonen och såg Sandvikens IF P05 - Storvik, en match som SIF vann med 5-0.
En trevlig tillställning där SIF var några klasser för bra och hade bra rörelse och passningsspel, men där jag också vill berömma Storvik som idag var klassen bättre än när jag såg dom i våras, så det går definitivt framåt även där.
Då hade dom 2 st -05 tjejer som var riktigt bra, men dom var inte med idag, men istället hade flera av killarna tagit steg framåt.
Jag tror inte att jag orkar ha en lika jäktig fotbollssöndag, men någon match blir det väl !!!!!!!!!!!

Gillar

Kommentarer