Viljan att våga kan skruvas upp !!

Sandvikens IF hade idag nykomlingen Täby på besök, en match iaf jag hade stora förhoppningar om en vinst i, för nästa match borta mot Nyköping kändes tuffare så här före.
SIF är bättre i första, inget tal om det, men det är Täby som gör 1-0, SIF kvitterar genom Raymond Mendy efter ett fint anfall och i sista minuten tar man även ledningen genom Emil Bellander på nick.
Ett 1-0 resultat hade väl varit mer rättvisande för halvleken då inget av lagen skapade speciellt många bra målchanser, men SIF hade ett tydligt grepp om halvleken.
Den andra halvleken är sämre från båda hållen och visst kändes det oroligt när vi hamnar djupare ner sista 15 min, för vi har lite för lätt att släppa in mål i våra matcher, nu kommer också ett 2-2 mål med 8 min kvar, typiskt.
Täby var säkert väldigt nöjda med en poäng på Jernvallen.
Önskar att första tanken vore att sätta en passning framåt när vi erövrar bollen på mittfältet för att få möta färre försvarare, i regel är motståndarna ganska ostrukturerade vid bolltappet, men vi har väldigt ofta viljan att lugna ner och äga boll med första passningen bakåt eller i sidled vid bollvinsten.
Undantaget är ju Raymond Mendy och det finns en anledning att han gjorde 9 mål förra året och hittills i år i SIF gjort 1 mål och 2 assist på inte alltför många spelminuter efter sin skada, han letar alternativen framåt när chansen ges och det önskade jag fler mittfältare gjorde.
Men nu kommer en ny match till helgen att se fram emot, nämligen Bissarna från Nyköping och då hoppas jag på 3 pinnar istället !!


Sandvikens IF`s damer förlorade bortamatchen i Elitettan mot Alingsås med 3-0 och det var besvikna spelare och tränare som nu sitter i bussen hem till Sandviken.
Chans till revansch kommer redan till helgen då Kalmar kommer på besök.


Sandvikens IF`s U17 vann däremot i dm mot Sandvikens AIK med siffrorna 5-4 efter underläge 1-2 i halvtid.
För mig är 5-4 ett tecken på en dålig fotbollsmatch, men iom vinsten så är SIF gruppsegrare och nu blir det en avgörande match om en semifinalplats mellan SAIK - Steneberg.


Sandvikens IF U16 vann mot IK Huge i dm med 5-0 och gjorde det ok enligt tränarna.


Gefle IF körde fullständigt över Sandvikens AIK i U19 idag och vann med hemska 9-1, det innebär att SAIK nu måste vinna mot Hille IF på bortaplan i sista omgången om dom skall nå en semifinalplats.

Gefle IF vann borta mot IFK Luleå i herrarnas div 1 med klara 4-1 efter 2-0 i halvtid.
En bra bortaseger för det är inte så lätt att vinna på beställning även om Luleå inte har tagit någon poäng än i år.
Ser att Jakob Hjelte gjorde 1 mål, en väldigt trevlig kille och det var roligt att han fick göra ett mål.


I div 4 vann tippade topplaget Hille på bortaplan över Hofors med 5-2 efter att Linus Larsson gjort 3 mål !!
Matchen avgjordes under andra halvlek då Hille gick från 2-2 till 5-2.

Gillar