Viktiga matcher på söndag !!

I morgon söndag spelas det viktiga matcher för våra båda div 1 lag Sandvikens IF och Gefle IF.
Jag bedömer det nästan som 2 likvärdiga vinstchanser.
Den något större vinstchansen anser jag SIF ha, man möter ett Nyköping som känns lite tunnare än föregående säsonger och det är en offensiv startelva som SIF ställer på benen.
Frågetecknet är ju naturgräset som inte är roligt att spela på när man är inkörd på konstgräs.
Men här känns det som 3 poäng för SIF !!
Gefle IF tror jag inte förlorar hemma på Gavlevallen mot Sylvia, ett Sylvia som fått en kanonstart på säsongen med 5 raka vinster och serieledning.
Men alla vi som hållit på med idrott vet förutsättningarna, verkligheten kommer nästan alltid ikapp en innan allt är färdigspelat.
Sylvia skall inte ha 5 raka normalt sätt, man har spelat väldigt bra men även haft det flyt man måste ha ibland och normalt sätt så börjar poängtappen komma nu.
Gefle är väl också lite bättre med än förväntat och har några flytpoäng med sig i bagaget, men man har stor chans att plocka poäng av Sylvia eftersom jag har svårt att se 6 raka på dom, kanske ligger krysset närmast till hands.

Själv befinner jag mig på Jernvallen i morgon för att följa Sandvikens IF U16 - Forssa BK i den nationella serien och här tror jag SIF tar första vinsten efter det snöpliga poängtappet senast på övertid mot IK Sirius.
Kl 15 börjar sedan dm-matchen i U19 mellan Sandvikens IF - Årsunda, en betydelselös match för SIF som redan är klar för semifinalspel, medan Årsunda kämpar med SAIK om den sista semifinalen och vid ett ev kryss så är man klar för en semifinal, vid förlust avgöres det senare om det blir ÅIF eller SAIK som tar den sista semifinalen, men just nu klar fördel ÅIF om den platsen.Gillar

Kommentarer