Var på landskampen i går !!

Igår fanns jag på Friends Arena för att se EM-kvalet Sverige - Ryssland.
När Zlatan lämnade återbud befarade jag en sämre prestation av landslaget, för precis tvärtemot vad Anders Svensson uttalade sig i tidningarna, så anser jag att Zlatan ÄR Sverige idag och att spelarna runt omkring honom blir bättre med honom på planen.
Så där har Anders Svensson och jag helt olika uppfattningar.

Det var ett mycket försiktigt Sverige i första halvlek som direkt gav bort initiativet till Ryssland och hemmapubliken var inte nöjda med det.
När man har bestämt sig för att backa hem så är det väldigt ofta man blir passiva över hela planen, precis så blev det också för Sverige igår.
Inga spelare tog rejäla löpningar i djupet för att ev inte vara på rätt sida om man skulle tappa boll, med bara det destruktiva och passiva spelet går det inte att spela fotboll, vilket Sverige visade under första 45 min.
Busvisslingar från läktarplats mötte de svenska spelarna vid halvtidssignalen.
En bättre andra halvlek från Sveriges sida, kanske till stor del med hjälp av den kanonstarten man får med ett mycket tidigt 1-1 mål.
I övrigt relativt jämnt i andra halvlek, men i slutet såg man tydligt att Ryssland gick för 3 poäng, medan Sverige backade hem och försvarade den poäng man hade, men även det under busvisslingar från en besviken hemmapublik.

Som helhet en halvdålig fotbollsmatch, men där Ryssland försökte och dessutom var det bättre laget.
Sverige ska vara nöjd att man fick med sig 1 poäng från matchen.
Andreas Isaksson var väldigt seg när han försökte skjuta ifrån vid Rysslands ledningsmål och kom inte iväg rikltigt i sidled, han hade även någon konstig utrusning med dålig tajming och hans fötter är ju vida kända som undebetyg i internationell fotboll.
Men återigen så är ju våra mittbackar inte roliga att se i aktion.
Ibland spelar dom så brett försvarsspel så en utryckande brandbil med både sirener och blåljus passerar mellan dom utan att dom märker det.
Ola Toivonen på topp rör väl inte en boll mer än en gång under sina 60 min på plan och får kraftigt underkänt från mig, igen !!
Sedan blir man besviken när man ser spelare som Källström och Sebbe Larsson ha rotfrukter i skorna på våra fasta situationer, en fast situation kan vara matchavgörande, då krävs det lite känsla tack i levereringarna av dessa.
Annars så presterar väl Durmas och Zengin helt ok igår tycker jag, jag hade inte mer förhoppningar på dom än vad dom levererade igår.
Att Durmas fick priset som bäste svensk är väl rätt tycker jag.
Ny match på söndag mot Lichtenstein och 3 väldigt enkla poäng kommer till Sverige då.
Gillar