Valbo åkte ner i div 4 med 2 måls marginal !!

Det blev precis som förra året ett kvalspel som inte gick Valbos väg, förra året åkte man ut på straffsparkar och i år på målskillnad med 2 mål.
Kvalspel har inte blivit Valbos matcher, vilket har betytt att man åkt ner från div 2 till div 4 på två år.
Tråkigt för klubben och tråkigt för fotbollen i Gästrikland.
Man trycker på framåt direkt från avspark och man får utdelning efter ca 15 min med 1-0, sedan kommer en hörna som man låter Ilsbo kvittera till 1-1 på och man såg just då att lite av kämpalusten försvann där.
Men efter ett tag kommer man tillbaka och det är 3-1 i halvtid, men samtidigt vet jag att Lucksta leder mot Bullermyren med 4-0 och då ligger VFF alltså minus 5 mål mot Lucksta med 45 min kvar att spela.
Men trycket ökar mot ett Ilsbo som sannerligen inte var bra men kämpade berömvärt, men det kommer 2 VFF mål till fram till en 5-1 ledning som också blev slutresultatet.
Men VFF skapar halv och helchanser hela sista 30 min, men man har ingen riktig "striker" som gör mål på "ingenting".
Sedan tycker jag personligen att man inte borde trycka in så mycket folk i boxen, för det kommer ju 1 motståndare ner också för varje gubbe man själv skickar fram och det gör att det blir trångt och svårforcerat där inne, hade man fått till mer kantspel, överlapp mm hade Ilsbo iaf fått blåttat sig lite mer i defensiven.
Men jag tycker VFF gjorde ett rejält försök i dag och tyvärr så räckte det inte.
Man hade behövt vunnit med 7-1 nu när Lucksta vann med 4-1.

Jag tycker nu att VFF måste sätta sig ner och analysera vad man vill som klubb på kort och på lång sikt, vad krävs för att uppnå det korta målet, har vi möjligheter att uppnå det, vad kommer att krävas för att uppnå det långa målet och har vi möjligheter att uppnå det.
Har man inte möjligheterna att uppnå det korta eller långa målet måste man justera det målet så det blir möjligt, annars är det ingen ide att ha det målet.
Klubben måste få sin egna identitet.
Hur ser spelatruppen ut och vad händer med befintlig trupp, hur kan ni förbättra ungdomssidan mm mm.
Kom igen nu Valbo FF, ni kan !!


Gillar

Kommentarer

Peter
,

Vem har tränat laget i år? Vem/vilka driver föreningen? Finns den kunskap som krävs?

fotbollsscouten
fotbollsscouten,

Jerry Haaranen har varit huvudtränare och han lämnade laget direkt efter förlusten idag, han vill inte träna på div 4 nivå hade han sagt. De övriga 2 frågorna kan inte jag besvara.

nouw.com/fotbollsscouten
Rojo
,

Jag tror att VFF behöver komma tillbaka till den klubbnivå man tidigare haft med " Valbokänsla" och spelare som har eller haft VFF anknytning:Det blev nog för många nya spelare i årets trupp med ett tapp på 7-8 man och ny tränare och då är det inte lätt att spela ihop på kort tid i en enkelserie.En vanlig dubbelserie hade nog gynnat laget tror jag.Men VFF kommer alltid igen det har man gjort förrut.

Peter
,

Vilka spelare tänker du på Rojo? Ungdomsverksamheten är väl undermålig och det kryllar väl inte heller av spelare med Valboanknytning i andra klubbar?

Rojo
,

Spelarnamn kommenterar inte jag på detta forum.Tyvärr finns det ju inget juniorlag att ta ifrån.

Peter
,

Det blir nog svårt för Valbo att satsa på egna talanger då det inte finns något juniorlag i klubben. Vem tror du tar över som tränare Rojo? Jag tror det blir Stefan Forsberg.