Vad höll på att hända på VM-arenan !!

I dag fick jag se en väldigt konstig match, rättare sagt som förväntat i 60 min och helt oväntat i 30 minuter.
SIF kommer till spel med en startelva där 3 spelare startade mot Gefle IF, resten var avbytare eller utanför matchtruppen mot GIF, mot ett Örebro SK som kommer med en stark startelva från ÖSK, nästan bara startspelare från de allsvenska matcherna.
Stor bolldominans som väntat från ÖSK och endast ett fåtal anfallslägen för SIF i första halvlek, men SIF försvarar sig helt strålande och det är inte många målchanser ÖSK skapar i första halvlek.
Inte världens roligaste att titta på, men en imponerande insats av detta SIF lag, långt, långt över vad jag kunde drömma om.
Halvtid 0-0

I andra halvlek är matchbilden den samma fram till den 60 minuten då ÖSK gör 1-0 och som ni nog läst redan i tidningen beklagar domaren själv att han bjuder ÖSK på vinstmålet, men så är det under en säsong, ibland har man domsluten med sig, ibland som tex idag har man det mot sig.
SIF sätter in offensiva krafter direkt från den "normala" startelvan när John Junior och Naeem Mohammed kommer in och 10 min senare även Isak Bråholm, då blir det helt plötsligt ett tryck i offensiven från SIF med flera inspel och individuella genombrotts försök framför ÖSK målet där försvararna verkligen får kämpa och panikrensa undan bollar framför eget mål, vilken otrolig scenförändring det blev !!
ÖSK får t.o.m en varning för "maskning" med ca 15 min kvar när SIF trycker på som bäst.
Slut 0-1
Publik 525

Jättekul att få se Noah Sjöstrand f-04 spela 60 min och gör det riktigt bra mot allsvenska spelare, Kevin Pacha förlorar inte en nickduell eller närkamp på 90 minuter, Aspgren sprang väl 3 mil på sin kant, bara för att nämna 3 st.
Försvarsmässigt var det grymt att se dessa killar som fått så lite spel i a-laget i år kämpa och kriga så väldigt bra för varandra.
Offensivt hade vi väldigt svårt i 60 minuter, endast några sporadiska bra anfall, men sista 30 min får ÖSK riktiga besvär med SIF, det tar jag mest med mig från denna match.
Det syntes att det var ett stukat ÖSK som kommer från en tung period i allsvenskan, svårt att skapa målchanser och så fort SIF tryckte på i slutet så kom paniken i laget. Det spelar ingen roll att det var kändistätt på plan i det svarta laget med spelare som Gerzic,, Almebäck, Hjertstrand, Besara, Mehmeti och Jiloan Hamad, paniken fanns i deras ögon.
Men vi önskar nu ÖSK lycka till i fortsättningen !!

Gillar