Tung fredag för Gästrikelagen !!

​Fredagen var verkligen en tung dag för våra lag i de lite högre serierna, Valbo förlorar hemma mot Kvarnsveden med 1-0 och får 2 utvisningar och Sandvikens AIK tappar 3-2 till 3-3 i matchminut 94.

Valbo har det tufft, man ligger och krigar för ett nytt kontrakt i bottenskiktet av div 2, man har nyligen fått forwarden Emil Hodin långtidsskadad och idag förlorar man en mycket viktig hemmamatch mot Kvarnsveden med 1-0.
Som om inte det skulle räcka så åker man på 2 utvisningar i första halvlek och det innebär att båda spelarna är borta nästa match och sådant här har inte VFF råd med.


I div 3 var jag ikväll och tittade på Sandvikens AIK`s försök att jaga ikapp Sala i serietoppen, man mötte ett väldigt formsvagt Strömsberg på bortaplan så chansen var god på 3 poäng på förhand.
En första halvlek där båda lagen är väldigt ihåliga och naiva i sitt spelsätt, vilket betydde att tendenser till att kontra ut sina motståndare återkom för båda lagen typ varannan minut under första 45 minuterna.
Saik hade otroligt lätt att hitta upp på Roni Ali som forward då Strömsberg skjuter upp sin ytterback och sedan ligger för brett med sina mittbackar, vilket innebär en konstant 1 mot 1 situation mot sin mittback för Roni. Det andra var att Saik konstant hittade in bakom Strömsbergs mittfält och kunde bygga anfallen mot enbart en försvarande backlinje.
Strömsberg å sin sida utnyttjade ett naivt Saik där som vanligt man är dålig på att försvara sig, både på mittfältet och i backlinjen.
Man åker t.o.m på en kontring på en egen hörnvariant som kostar mål i baken.
Halvtid var ställningen 2-2.
Strömsberg tröttnar rejält under andra halvlek och SAIK känns som vinnare när man gör 3-2 med ca 15 min kvar, men på övertid kommer 3-3, ett mål jag inte såg.
Som jag tidigare skrivit så håller det inte för Saik i långa loppet att spela så här naivt, idag kostade det utan tvekan 2 poäng.
Sala vann samtidigt sin match och nu leder Sala serien med 5 poäng före Saik.

Div 4
Hofors - Hagaström  4-1
Norrsundet - Hille  1-1
Ockelbo - Årsunda  0-6
Stensätra - Forsbacka  1-3

Gillar