Tillbaka på vinnarspåret !!

Sandvikens IF 2 vinner kvällens match mot Årsunda i div 4 med 2-0, efter en 1-0 ledning i halvtid.
Vi vinner och gör det rättvist, men vi gör ingen bra prestation.
Årsunda vinner stundtals kampen på mitten där vi för dagen har en mycket dålig balans och vi får betala för det.
Offensivt var det ok, men defensivt var vi alldeles för bekväma och med ett nästan obefintligt markeringsspel.
Vi tar ledningen efter 21 min genom vår spelare född -99 ( blir 14 år i år) Sherif Mahamud Abdi, som sätter bollen mycket distinkt efter ett strålande förarbete av Emil Wigren.
När det gäller Sherif så försöker jag matcha honom så klokt jag kan i div 4.
Vi har ytterligare en spelare född -99 som får speltid nämligen Raphael York, även där gäller det att matcha förståndigt i div 4 miljö.
Vi kontrollerar första halvlek på ett gdk sätt, men vi gör inte det vi kom överrens om före matchen, nämligen att sätta in bollar/instick bakom deras backlinje från våra innermittfältare, nu slogs dom bollarna från försvaret, vilket inte var meningen.

Till andra halvlek gör vi det lite bättre, men den dåliga balansen på mittfältet gör att vi blir väldigt sårbara för Årsundas omställningar och vi har själva också några onödiga bolltapp där.
Dom gånger vi provar och har lite kvalite på chipparna över Årsundas backlinje så skapar vi också några bra chanser, bl.a så får Sherif en ny bra chans från nära håll, men han får bara halvträff på vollyn.
Nu skapar inte Årsunda mer än ett par skott från 22-23 meter som vår mycket skicklige målvakt Tobias Wennergrund inte gör några misstag på.
Men jag kände ändå en oro ända till matchminut 91, då Rubbin Kamara på en omställning från mittlinjen rundar Årsundas målvakt och sätter 2-0.
Nu kom vi direkt tillbaka till vinnarspåret och det var ju skönt och segern var som sagt rättvis.
Tobias Wennergrund i målet, samt mittbackarna Emil Molin och Gustav Källberg är klockrena i sin defensiv och skötte sig exemplariskt.
Årsunda tycker jag gör en mycket bra match defensivt, man höll ihop laget kompakt och bra.


 

Gillar