Tack sambafotbollen !!

Tyskland krossar idag Brasilien och vinner med hela 7-1 i VM-semifinalen.
För mig var det sambafotbollen som vann ikväll !!
Idag såg det ut som tyskarna var på Gröna Lund och lekte med brassarna, ni vet dom där clownansikterna som gapar ibland och som man ska försöka slänga bollarna i munnen på.
Idag hette dessa clownansikten David Luiz, Dante, Hulk, Maicon, Oscar mm.

Som jag tidigare har sagt så är det här "riktig" fotboll, iaf för mig.
Ni som följer mig på bloggen vet hur jag älskar den här fotbollen och hur jag alltid hävdat hur bra och effektiv den är.
Jag har ju följt den under ett par år nu och även varit och tittat på den "live" och tagit efter mycket av den måste jag säga.
Jag har egna ritningar på en grunduppställning i deras offensiv och hur man jobbar i djupled, fascinerande !!

Nu måste man ju inte vinna en VM-final bara för det här, men jag fick vara med om det här och jag älskade vad jag såg !!
Tyvärr var Brasilien väldigt oorganiserat ikväll och när en spelare som David Luiz nämns som den som ska ta Thiago Silvas roll idag, förstår jag att det inte blir bra.
En spelare som är överallt och ingenstans och som för mig är en dålig värvning av PSG.
Nu hoppas jag brassarna kommer tillbaka och kniper 3:e platsen oavsett motstånd, det behöver de olyckliga spelarna nu.
Lycka till säger jag och jag kommer definitivt att hålla på Brasilien !!

Gillar

Kommentarer

marcus.larsson
,
Du glömde den största clownen, Marcelo. Hans defensiv är på div5 nivå...
AA
,
Jag tycker du förhastar dig när du sågar värvningen av David Luiz vid fotknölarna. Bortsett från semifinalen har han varit en klippa, en av de bästa mittbackarna i VM. Han kan även spela på det centrala mittfältet och det skadar inte i en trupp som slåss på flera fronter, ligan, inhemska cupen och Champions League. I semifinalen mot Tyskland var det extremt mycket psykologi inblandat. När Tyskland gör 0-2 på en grov försvarsmiss av Marcelo, då gick precis allt åt helvete för Brasilien som kände att allt var på väg att skita sig.
fotbollsscouten
fotbollsscouten,
Hej Andreas !! Jag tänker på mer än denna match när jag bedömmer Luiz, hans säsonger i Chelsea är iaf inte jag imponerad över. Det händer för mycket med honom i centrum, för att kalla honom en mittback av världsklass.
nouw.com/fotbollsscouten
fotbollsscouten
fotbollsscouten,
När jag säger världsklass menar jag den yppersta världsklassen, Alla spelare i en VM-semifinal går väl under världsspelare.
nouw.com/fotbollsscouten