Tack och bock för 2-2 !!

​Som jag tidigare skrivit så fanns jag inte på plats i Årsunda idag för att se div 3 derbyt Årsunda - SAIK, utan jag befann mig på VM-arenan på Jernvallen.
Men naturligtvis hade man spioner på plats och telefonkontakt.
På jobbet hade jag tippat 2-2 i matchen, fegt att inte tippa någon vinnare tyckte någon.

Det kom ett sms som berättade om 2-0 till Årsunda, målskytten var Henrik Löfstrand vid båda tillfällena, just Henrik Löfstrands målskytte skrev jag  om inför matchen som ett stort problem för SAIK att lösa.
Årsunda var bättre än SAIK under första 45 min, men nära reducering av SAIK i slutminuten stod det på nästa sms, som även innehöll halvtid 2-0.
SAIK trycker på för en reducering direkt i andra halvlek och i matchminut 63 och 70 kommer både 2-1 och 2-2, 2 mål som kommer från inspel från kanterna, även det typiska SAIK mål som jag även här skrev om inför matchen.
I det här läget trodde jag att SAIK hade styrkan att vända till 3 poäng, man borde ha fått otroligt mycket power i laget efter den snabba kvitteringen, men ÅIF stod tydligen emot berömvärt och sista 15 min jämnade man ut spelet helt och båda lagen hade chanser att avgöra stod det i sista sms:et.

Av slutresultat och matchrapporten att läsa så blev allt som jag förväntade mig, så jag hade väl gjort läxan godkänt i genomgången tycker jag.
För Årsunda känns det nog bra att komma tillbaka och ta poäng mot SAIK efter torsken senast mot Fagersta, medan SAIK nog är nöjda att vänt 0-2 till 2-2, men det är lik förbannat 2 missade poäng om man skall vinna serien före Kvarnsveden, som nu istället kan dryga ut sin serieledning.
Publiksiffran var för mig en besvikelse, bara 310 åskådare !!
Själv såg jag DM-kvartsfinalen mellan SAIK och SIF i P19 på VM-arenan.
SIF klart bättre i första och en rättvis 1-0 ledning, främst genom bättre passningsspel och rörelse.
SAIK kommer ut mycket bättre i starten av andra halvlek och ger SIF problem defensivt, men efter ett par byten och platsförändringar tar man udden av SAIK igen och gör också 2-0 vilket blir slutresultatet.
SIF vinner rättvist men SAIK gav dom verkligen en match idag och i semifinalen möts SIF - Gefle IF.

Gillar