Svenska Cupen. Sandvikens IF - AIK 0-2 (0-1)

​AIK vinner som väntat på Jernvallens VM-arena med 2-0 i kvällens cupmatch mot Sandvikens IF.
Som helhet en trevlig match som AIK spelmässigt dominerar, medan SIF även mot detta motstånd klarar av att skapa några väldigt fina målchanser på omställningar och borde ha gjort något mål.
SIF har en jättechans att ta ledningen med 1-0 men Hjelte får inte alls till nicken från nära håll, däremot får AIK`s Milosevic på en drömträff från ett läge strax utanför straffområdet och ställningen är 0-1, där måste närmaste SIF:are fram i press.
I andra kommer 0-2 på hörna efter 60 min och då är det naturligtvis i princip kört för SIF, men någon till het målchans hinner Bellander få, men det vill sig inte riktigt i avsluten.
AIK rullar på och vill få klockan att gå och lägger mycket vikt vid att behålla bollen inom laget vilket man stundtals gör bra.
SIF skall definitivt vara nöjda med sin insats, man bjuder upp till match under 90 min med ett starkt försvarsspel i första hand och med några riktigt farliga omställningar.
AIK var precis så bra som jag gissade, många skickliga spelare som trivdes även om tempot naturligtvis är betydligt högre i en allsvensk match.
Publiksiffran klart godkända 2119 i regnet.


Gillar