Svenska Cupen i morgon mot IFK Norrköping !!

I morgon kl 13,00 spelas andra omgången i gruppspelet i Svenska Cupen och Sandvikens IF möter då IFK Norrköping.
Norrköping vann sin första match hemma mot GIF Sundsvall med 2-0 efter att man "styrt och ställt som man ville" som det står, men Sundsvall hade också en tidig utvisning i matchen.
Norrköping är på papperet ett lag för den översta delen i årets allsvenska och man har en ny tränare i Richard Norling.
Jag tycker att ni ska titta lite extra på nr 99 Haksabanovic (2 mål mot Sundsvall) som är en av allsvenskans absolut bästa spelare.
Enligt uppgifter kommer man med i stort sätt samma startelva som senast mot Sundsvall, en spelare får kliva av för skada och en tillkommer efter skada säger de uppgifter som jag fått.
Richard Norling har varit med som motståndartränare på Jernvallen 2 gånger när det vankats Svenska Cupen spel och det har varit med Malmö FF 3-3 och förlängning som MFF vann, (som därmed blev utslagen och stora rubriker i kvällstidningarna), samt med AIK när dom vann med 2-0 (1-0) säsongen 2018.
Publikrekordet på Jernvallen är 20288 åskådare och det var just mot IFK Norrköping 1957, men det rekordet är på nuvarande VM-arenan, morgondagens match spelas på Jernvallens A-plan.
Extra roligt med just den här matchen för min egna del är att jag jobbade åt Norrköping med att scouta motståndare och spelare åt dom för ca 10 år sedan.
- Richard Norling säger följande " Sandviken kommer att vara ett topplag i div 1 och har en ung lovande tränare i Martin Falk som kommer att träna lag på högre nivå. Vi förbereder oss för en tuff match och vi åker upp mot Sandviken redan på lördag. Man måste ha respekt för sådana här lag, det fick tex IFK Göteborg känna på senast".
I morgon söndag kommer jag med uppgifter gällande SIF där det kommer att vara några ändringar som jag då kan berätta.
Jag går ut med dessa ca 11,45 här på bloggen !!


Gillar

Kommentarer

JiPe
,

Rikard Norling fick sparken från AIK efter säsongen 2008 och tog över igen efter att Andreas Alm fick sparken 2016. Alm tränade AIK 2013 när de åkte ur cupen på Jernvallen.

fotbollsscouten
fotbollsscouten,
Fantastiskt, tack, jag kommer ihåg att Alm var här nu när du säger det !!
nouw.com/fotbollsscouten