Stort inlägg om vårsäsongen för SIF, transferfönstret och höstsäsongen !!

Inför säsongen kom Martin Falk och Thomas Gabrielsson in som 2 st huvudtränare som kände varandra väl från deras tid i Västerås SK.
Martin hade varit U-tränare i VSK och sedan i AIK och Thomas hade varit assisterande och sedan huvudtränare i det VSK som han vann div 1 med och tog upp i Superettan, efter det blev han assisterande i Allsvenska Helsingborg med Olof Mellberg.

Spelartruppen gick dom igenom och gjorde olika bedömningar om vilka spelare som skulle passa in i den fotbollsfilosofi som dom ville spela, vissa trodde dom på och några inte.
Några måste alltid bort för att få loss ekonomiska utrymmen, väl värt att tänka på.
In kom spelare som John Junior, Ahmed Bonnah, Andre Jernberg, Martin Springfeldt, Ersa Engberg, Rasmus Bonde, Tobias Wennergrund, Sebastian Vigerbäck, Danilo Al-Saed och Bråholm.

Cupmatcherna gjorde att man fick upp en känsla om en kommande bra och intressant säsong, träningsmatcher anser jag som ganska ointressanta att göra bedömningar på.
Men cupmatcherna visade att vi hade ett intressant lag, vi pressade IFK Göteborg och vann mot GIF Sundsvall.

Seriestarter är ofta viktiga och vi började med en svår bortamatch mot Sylvia som vi vinner och jag tycker att vi där fick ett kvitto på att det här blir intressant.
Redan från start är vi med i den översta toppstriden och vinsten mot Dalkurd var en väldigt bra fotbollsmatch för div 1 nivå, detsamma får man säga om kryssmatchen mot BP.
Jag ser bara en riktigt dålig match hittills av 16 spelade för "rödvitt" och det är förlusten borta mot Hammarby TFF.
Vi har varit fullkomligt överlägsna mot Täby, Haninge och Sollentuna under våren och har på dessa 3 matcher enorma 13-2.
Nu ligger vi i halvtid på en fin 2:a plats i tabellen med 4 p upp till BP och 5 p ner till Umeå och 6 p ner till Dalkurd, det finns inget annat lag som kan blanda sig i kampen om topp 2.
Före seriestart tippade jag att det här kommer att stå mellan 3 lag som jag kände stod i en klass för sig, nämligen BP, Dalkurd och SIF och jag tippade dom också i den ordningen.
Den tippningen är jag nöjd med och jag är ännu mer nöjd att vi innehar 2:a platsen och inte Dalkurd, för mig är överraskningen Umeå FC.

Vad kan vi då förvänta oss i sommarens transferfönster?
Naturligtvis kan jag inte kommentera det utåt, men vi har tappat försvararen Emil Molin, det vet ju alla om nu.
Vi har inga bud på våra egna spelare för tillfället, men det kan komma något, frågan är mer om det är tillräckligt intressant för klubben?
SIF har haft 3-4 testspelare här under de sista 2 veckorna, men sedan ska man komma ihåg att man jobbar inte bara för detta transferfönster, man jobbar även framåt, vilket innebär till säsongen 2022.
Man kan säga att det finns fler listor som man jobbar med.
Sedan är det av stor vikt när man värvar spelare att SIF har så gott rykte som dom har, det är en viktig del hos spelare och agenter, sånt sprids snabbt och att man är ett topplag i serien är naturligtvis också positivt.
Fönstret är öppet till den 11 augusti för dom som är intresserad.

Så till hösten, vad kan vi förvänta oss?
Vi har ju skaffat oss ett mycket bra läge och det är något vi spelat oss till med många bra resultat och vi har tex bara 2 förluster på 16 matcher.
Kan vi komma upp på en liknande nivå så är vi som sämst 2:a i serien, så är det bara !!
Tyvärr är ju inte allt så enkelt och det gäller att fortsätta prestera i match efter match, för man ska komma ihåg att även de lag som jagar oss kommer att förlora och tappa poäng.


Gillar