Stoke fortsätter framåt !!

De flesta av oss har favoritlag i någon av de stora ligorna i europa, mitt har alltid varit Stoke City.
För 4-5 år sedan var man kända som svårspelade, tunga att möta och farliga på fasta situationer, det var under Tony Pulis ledning som laget skaffade sig det ryktet.
Idag är det ett helt annat rykte i klubben, vilket gjort supportrarna betydligt gladare, även om jag själv aldrig förstått varför det är "fult" att vara bra på någonting !!
Supportrarna visade sin besvikelse sista året under Pulis ledning och styrelsen tyckte själva att man nu måste utveckla klubben framåt, med en annan attraktivare fotboll och in kom Mark Hughes som tränare.
Sedan började intressanta saker att hända i klubben på spelarsidan och klubben slog nytt transferrekord i vintras då man värvade 23-årige Gianelli Imbula från FC Porto för 18 miljoner pund.
Innan dess hade spelare som Bojan och Affelay kommit från Barcelona, Shaqiri och Glen Johnson och man plockade hem utlånade målvakten Jack Buttland inför förra säsongen och han har redan tagit en landslagsplats tillsammans med Joe Hart.
I går värvade man nu även Liverpoolspelaren Joe Allen som var så suverän i EM för sitt Wales för 13 miljoner pund och för bara 1 timme sedan meddelade klubben att "årets spelare i Stoke", österrikaren Arnatovic idag förlängde kontraktet med 4-år till i Stoke.
Sedan skrev både Joe Allen och Gianelli Imbula 5-års avtal med klubben vid deras övergångar, så långsiktighet jobbar klubben ganska tydligt med.
För några dagar sedan gjorde även klubben klart med en 19-åring Egyptier vid namn Sobhi som tydligen är den näst yngsta spelaren som debuterat i Egyptierns landslag och ses som en supertalang enligt tränaren i hans egyptiska klubblag Martin Jol (som jag tror har tränat Tottenham).
Enligt Stokes ansvariga jagas nu en forward innan truppen är spikad inför 2016/2017 års säsong och dom har även gått ut med att det är WBA`s forward Berhaino som klubben har lagt ett bud på, ryktet säger att budet ligger på ca 20 miljoner pund. och att spelaren vill lämna WBA.
Målsättningen sägs vara att bli en "topp 6-klubb" i England och ägare sedan många år tillbaka är ägaren till spelbolaget BET 365 och namnet är Peter Coates.
Han ägde laget även när dom vid 2000-talet spelade så långt ned i seriesystemet som i Englands 3:e division.
Sedan sålde han klubben till ett Isländskt gäng som skulle satsa hårt i klubben, men när inget av intresse hände med klubben under ett antal år köpte han tillbaka klubben till supportrarnas stora jubel och nu händer det onekligen mycket för alla stokefans !!
Om jag skulle gissa lite kring klubben efter värvningen av Allen, så måste man göra sig av med någon central spelare också och jag kan tänka mig att någon av Bojan eller Irländske landslagsspelaren Glenn Whelan kommer att lämna, det handlar ju om speltid också för spelare.
Kommer även Berhaino som inte alls är otroligt så borde även någon forward lämna och det är just på forwardssidan som Stoke har varit lite för dåliga senaste åren.
Där känns det för mig att det kvittar vilken som får lämna, det är kvalite som måste in där, det är prio 1.
De senaste åren har klubben konstant hamnat i mitten av PL, alltså på platserna 9-12 av 22 lag.​
Men vilken skillnad det är att vara Stokesupporter nu jämfört med för 5 år sedan, herregud alltså !!!

Gillar

Kommentarer